free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A foltos ruhák stresszt okoznak

Borsa         Címkék: divat, kötődés, pszichológus, ruha, stressz 1 hozzászólás

Egy angol pszichológusnő szerint, ha foltot találunk egy kedvenc ruhadarabunkon, az felér azzal, mintha összevesznénk a legjobb barátunkkal. Elmagyarázta, miért.

Amikor észrevesszük, hogy foltos lett az egyik kedvenc ruhadarabunk, hasonló szintű stresszt okoz, mintha összevesznénk a legjobb barátunkkal - állítja egy angol pszichológusnő, Donna Dawson. Szerinte ugyanis az emberek hasonló módon kötődnek gardróbjuk leginkább szeretett darabjaihoz, mint egy közeli baráthoz.

"A ruhákkal, melyeket választunk, felfedjük a világ számára, hogy kik vagyunk vagy kik akarunk lenni. Az önképünket és az önbecsülésünket összekötik azok a dolgok, amelyeket hordunk. Ez teszi jelentőségteljessé a gardróbunk bizonyos darabjait, túl azon, hogy milyen színűek vagy hogy állnak" - magyarázta Dawson a Female First magazinnak nyilatkozva.A pszichológusnő elmondta azt is, hogy ahhoz, hogy bizonyos ruháinkhoz erősen kötődünk, hozzájárul az is, hogy felidézik bennünk bizonyos helyek és események emlékeit, melyeken viseltük azokat, illetve a szituációhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat. "Ezért annyira nehéz megbékélnünk egy folttal az egyik kedvenc ruhadarabunkon."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés