free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Költöző és bezáró boltok a Nyugatinál

Borsa         Címkék: bolt, divat, gas, válság, westend 1 hozzászólás

Néhány márka kivonult a Nyugatinál található bevásárlóközpontból, de olyannal is találkoztunk, amelyik csak másik üzlethelységbe költözik.

Bár a boltok nagy része nem ad pontos információt arról, hogy a válság hogyan érinti őket azért az biztos, hogy a bevásárlóközpontokon igencsak meglátszódik, a gazdasági helyzet mostani állása. A visszaesés olyannyira látványos, hogy még nekünk is feltűnik, hogy a plázákban mennyire megcsappant a vásárlók száma. A szatyrokkal rohangáló vevők helyett inkább lézengő, pizzát burkoló diákokkal és kisgyerekes anyukákkal lehet mostanában találkozni.Ez a probléma elsősorban a kisebb márkákat érinti, a Nyugatinál található bevásárlóközpontban például az elmúlt időszakban jó néhány bolt bezárt és ki is vonult az adott áruházból. Ilyen például a Timberland, amire nemrégiben került fel a kirakatot betakaró poszter, ezért aki a márka egyes darabjaira szeretne beruházni, annak a keleti pályaudvarnál lévő bevásárlóközpontig kell elzarándokolni. A Timberland mellett a Rockstar sem tudott megbirkózni a válsággal, ahol elsősorban Paul Frank és Eastpak holmikat lehetett kapni, a bolt ugyan kivonult, de a márkák még néhány helyen kaphatóak, például a Király utcában. Az Office Shoes almárkájaként ismert Soult is hiába kerestük már, azonban a Váci utcában lévő üzlet köszöni szépen jól van és várja a cipőre éhes vevőket. Azt nem tudjuk, hogy ki lesz a következő, az viszont biztos, hogy az árleszállítások gyanúsan hamar megkezdődtek az idén, ami azért a pénztárcánk szempontjából egyáltalán nem rossz hír.Mindezek mellett olyan márkák is akadnak, amelyek nem húzták le a rolót, inkább átköltöznek, ilyen bolt a GAS azon boltja amely a fent említett bevásárlóközpontban található  néhány nap múlva átmenetileg bezár. Magyarország legnagyobb GAS boltja június 30-ig várja a vásárlókat a mostani, már megszokott helyén, aztán rövid szünet után jóval kisebb alapterületen ugyan, de ismét megnyitja a kapuit, addig pedig mindent kiárusítanak 50 százalékkal olcsóbban. Az új bolt a mostani Helly Hansen helyén lesz, ami ezzel a lendülettel kivonul a bevásárlóközpontból.Az új bolt ugyan jóval kisebb lesz, és a választék sem lesz akkora, mint a mostani 1000 négyzetméteren, de megmarad mind a gyerek, mind pedig a Honda kollekció. A költözés oka nem más, minthogy a GAS Jeans-nek nem célszerű ekkora boltot üzemeltetni, ugyanis sokkal kisebb a választék, mint mondjuk a bolt méretei esetében hasonló paraméterekkel rendelkező C&A esetében.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés