free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

McCartney húsmentes hétfői

Borsa         Címkék: állatok, felmelegedés, húsmentesnap, kampány, paulmccartney 0 hozzászólás

Paul McCartney szeretné elérni, hogy hetente egyszer kerüljük a húsevést. Ezzel ugyanis jót teszünk a környezetnek, az állatoknak és saját magunknak is.

Paul McCartney kampányt indított a húsmentes hétfőkért (Meet Free Monday), vagyis konkrétan annak érdekében, hogy hetente legalább egy napra iktassuk ki étrendünkből a húst. Ezzel - többek között - a globális felmelegedés ellen vehetjük fel a harcot. A szakemberek szerint ugyanis a haszonállatszektor a felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának 18 százalékáért, ez pedig magasabb arány, mint ami a szállítóiparra jut.

"Sokan védtelennek érezzük magunkat a környezeti kihívásokkal szemben, és nehéz kiszűrni a tanácsok közül azt, hogy hogyan járulhatunk hozzá érdemben egy tisztább, fenntarthatóbb, egészségesebb világhoz" - mondta McCartney. "Kijelölni egy húsmentes napot a héten valóban olyan értelmes változtatás, amelyet mindenki meg tud lépni" - hívta fel a figyelmet a zenész. Hozzátette azt is, hogy a húsmentes nappal nem csupán a globális felmelegedés ellen tehetünk, de az egészségesebb táplálkozásért és az állatokkal való etikusabb bánásmódért is.

www.babble.com

A kampány nyitórendezvényét a londoni St. James's Parkban tartották, ahol a - vörös helyett - zöld szőnyegen, a célokat támogatva felvonult többek között McCartney két lánya, a divattervező Stella és a profi fotós Mary, illetve Yoko Ono is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés