free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Technikás ékszerek

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, ékszer, pendrive, tárgy, technika 1 hozzászólás

A technikai eszközök piacán a dizájnos külső is alap. A gyártóknak pedig egyre kívánatosabbá kell tenni a kütyüket. Például úgy, hogy ékszernek álcázzák őket.

Manapság önmagában már nem elég, ha egy technikai eszköz korszerű, sokat tud és megbízhatóan működik, hiszen a kütyük piacán bizony sok hasonló kvalitásokkal bíró termék közül válogathatunk. Ha pedig tudásban és árfekvésben lényegesen nem különböző cuccok közül kell választani, akkor jó eséllyel a külcsín alapján döntünk, éppen ezért sokat nyom a latba a termékek dizájnja. Mivel azonban ma már vonzó kinézetű kütyükből is akad épp elég, a tervezők és a gyártók egy része előszeretettel folyamodik ahhoz a megoldáshoz, hogy az eszközt külsőleg valami másnak, valami annál is kívánatosabbnak "álcázzák", mint ami a fő funkciója. Például ékszernek.  

Kívül a szépség, belül a gigabyte

Az a kütyü, amelyet a leggyakrabban foglalnak ékszerbe - illetve más egyéb tárgyakba -  minden bizonnyal a pendrive. Ennek következtében rengeteg giccs és gagyi születik ebben a kategóriában, de persze igényes dizájnalkotások is. Ez utóbbiakhoz sorolható két német tervezőnő, Tonia Welter és Julia Reymann USB-kollekciója. A nyakláncokat (kép 1), karkötőket (kép 2), illetve mandzsettagombokat (kép 3) minimalista stílusú, ezüstből készült kis téglatestek díszítik, amelyek belsejükben 2, illetve 4 GB tárolókapacitású pendriveot rejtenek. Az ékszerekből 500 darabos limitált széria készült.

www.toniawelter.de

Hasonlóan színvonalas pendrive-ékszerekkel (kép 4) rukkolt elő az egyébként luxus mobiltelefonok gyártására szakosodott Gresso is. A stílus itt is minimalista, plusz befigyel még az öko-vonal, tervezőik ugyanis mahagónifából készült medálok belsejébe helyezték el az 1 GB-os pendriveokat.

http://craziestgadgets.com, www.borsa.hu

Ugyanitt említhetjük még egy fiatal, magyar iparművész, Rejka Erika alkotását, a nyakba akasztható, porcelán pendriveot (kép 5), amelyet idén tavasszal, a dizájnösztöndíjasok beszámoló-kiállításán mutattak be.

www.cnetfrance.fr, www.modeblog.nl, www.techarena.in

A Philips és a Swarovski 2007-ben dobta piacra első ékszer-kütyü kollekcióját, az Active Crystals-t (kép 6), amelyben kristályokkal díszített szív-, illetve lakat alakú USB-kulcsok, valamint csillogó fülhallgatók szerepeltek. 2008-ban aztán jött a második közös kollekció, amelyben helyes kis robotokat ábrázoló (kép 7), valamint a telihold alakját idéző kristályokkal (kép 8) ékített pendriveok kaptak helyet.

Az mp3-nyaklánctól az iRing-ig

Az amerikai Brando cég dobta piacra a képen látható csillivilli tárgyat (kép 9), amelyről ránézésre csak a fülhallgatók árulják el, hogy ez nem egy szimpla - diszkréten gettós beütésű - nyaklánc, hanem mp3 lejátszó.

www.geeky-gadgets.com, www.gatzet.com

Az előzőnél kevésbé hivalkodó külsejű, ám annál stílusosabb modell a Samsung YP-02 mp3-lejátszója (kép 10). A kavics formájú, kijelző nélküli eszköz nyakba akasztva dizájnos medálnak látszik, minimalista formája miatt ráadásul szinte bármilyen öltözékhez passzol. (Akiknek pedig most megtetszett, azoknak szólunk, hogy ezt a modellt a hazai szakboltokban is lehet kapni, 1 GB-os változatban már kb. 7000 forinttól.)

1. Technikás ékszerek
2. Bluetooth karkötőkLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés