free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Technikás ékszerek

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, ékszer, pendrive, tárgy, technika 1 hozzászólás

A technikai eszközök piacán a dizájnos külső is alap. A gyártóknak pedig egyre kívánatosabbá kell tenni a kütyüket. Például úgy, hogy ékszernek álcázzák őket.

Az LM Technologies terméke ez a bluetooth karkötő (kép 11). Az elmés mobil-kiegészítő bluetooth technológiával kapcsolódik a telefonunkhoz, és ha bejövő hívást érzékel, azt vibrálással, illetve villogással jelzi. A karkötő eggyel fejlettebb változatát - amelyre a fentebb már említett Brando kínálatában bukkantunk - már LCD kijelzővel is ellátták (kép 12), így nem csupán vibrál, de azt is kiírja, hogy ki hív bennünket mobilon.

www.geekalerts.com

Persze egyáltalán nem lenne szükség bluetooth karkötőkre akkor, ha magát a mobiltelefont viselhetnénk karkötőként a csuklónkon. Ilyen jellegű mobil-koncepciókból az elmúlt években több is született. Ezek közül talán a legsikkesebb darab Tao Ma kínai dizájner munkája (kép 13). A fémes borítású karkötő-készüléket díszítő színes kristályok a telefon gombjai is egyben. Üzenet, illetve bejövő hívás érkezésekor vibrálással jelez, szétnyitva pedig a szokott módon használható telefonálásra. Mindemellett mp3 lejátszó is található benne.

www.cameraphonesplaza.com, www.yankodesign.com

A kínai Chocolate Agency koncepciója a nyolcvanas évek csattanós-feltekeredős karkötőit keresztezi a jelenkor multimédiás eszközeivel (kép 14). Ez a karkötő - ha megvalósul - e-papírból készül, és magában foglal majd egy mp4-lejátszót, egy képnézegetőt és egy GPS-készüléket is.

Victor Soto amerikai dizájner alkotása az iRing koncepció (kép 15). A gyűrű segítségével - bluetooth adatátvitellel - vezérelhetnénk az iPhone-unkat vagy az iPod-unkat: a ki és bekapcsolás, hangosítás, halkítás vagy a dalok léptetése csupán néhány finom és kényelmes ujjmozdulattal elintézhető volna.

1. Technikás ékszerek
2. Bluetooth karkötőkLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés