free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tedd és ne tedd a fodrászkellékesnél

Borsa         Címkék: fodrászkellékes, hajápolás, kozmetika, szépség, vásárlás 2 hozzászólás

Fodrászkellékesnél vásárolni kétség kívül a lehető legjobb megoldás, ha a hajunkról van szó. Viszont nem árt tudni, hogy mik lehetnek a buktatói a dolognak.

Egy jó fodrászkellékbolt olyan, mint a nagyi titkos hentesüzlete, ahol mindig hozzájut azokhoz az alapanyagokhoz, amit a sarki közértben biztosan nem találna meg. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy minden apró hajjal kapcsolatos problémánkkal a legközelebbi fodrászkellékeshez kellene rohannunk, de nem árt tudni, hogy miért jó vagy rossz professzionális boltban vásárolni. Összeszedtük, hogy mi miért szeretünk fodrászkellékboltban vásárolni, és azt is megnéztük, hogy mik lehetnek a boltok buktatói, bár ebben az esetben túl sok negatívumra nem kell számítani.Az első és legfontosabb, hogy az általános illatszerboltokkal vagy drogériákkal szemben a fodrászkelléküzletekben kizárólag professzionális termékeket forgalmaznak. Professzionális hajápolási cuccnak azok a kozmetikumok számítanak, amelyeket az adott cégek kifejezetten fodrászok és fodrászszalonok számára fejlesztettek ki. A minőségen és a hatékonyságon kívül van még egy nagy különbség mégpedig az ár, amíg egy sima bolti forgalomban kapható hajpakolás ára 1000 forint körül van, addig egy profi termékért ennek alsó hangon a kétszeresét, de inkább háromszorosát kell kicsengetni. Viszont ezért az árért garantáltan jó minőségű és hatékony terméket kapunk, és ha szerencsénk van, akkor elsőre sikerül eltalálni a számunkra lehető leghatékonyabb készítményt.

Az a bizonyos eltalálás az első buktató, amibe a fodrászkellékesnél belefuthatunk, ugyanis a profi cuccok jóval többféle hajjal kapcsolatos problémára nyújtanak megoldást, mint a házi használatra szánt termékek. Nézzük például a hajpakolásokat: egy mezei márka esetében az az általános tapasztalatunk, hogy 3-4 különböző hajtípusra találunk pakolást, ha az olcsóbb mindenki számára elérhető kozmetikumok között keresgélünk, ezzel szemben a profi termékeknél sokkal többféle hajtípusban gondolkodnak. Ahhoz pedig, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő terméket, nem elég beszaladni a legközelebbi kellékeshez. Ilyenkor ugyanis fennáll annak veszélye, hogy mellélövünk, ezzel persze nem azt mondjuk, hogy kellékesnél nem szakemberek dolgoznak, annyi viszont biztos, hogy a fodrászunk jobban ismeri a hajunkat, mint az eladó, ezért ha a márka választásnál nem is kérjük ki a tanácsát, a hajtípusunk pontos megállapításánál mindenképpen kérjünk tőle segítséget. A fodrászunk nemcsak abban segít, hogy pontosan belövi a hajunk típusát, de nagyjából azt is el tudja találni, hogy milyen termékre lesz szükségünk: kimosható vagy a hajban hagyható pakolás, intenzív ápoló vagy valamilyen egyszerű megoldás. Tapasztalatból tudjuk, hogy a random módon felhalmozott cuccok jóval kevésbé hatékonyak, mintha profi segítségével megtalálnánk a legmegfelelőbb terméket a hajtípusunk számára, és itt nemcsak a hajpakolásokra gondolunk.A professzionális finishtermékek, magyarán hajformázók legalább annyira sokfélék és személyre szabottak lehetnek, mint a hajregeneráló vagy a hajszerkezet-visszaépítő pakolások.

A fodrászatokkal szemben a kellékesek másik nagy előnye, hogy a márkaválaszték igen bőséges, amíg a szalonok általában egy adott márkával dolgoznak, addig a kellékboltokban szinte az összes professzionális termékeket gyártó márka képviselteti magát, ez azért fontos, mert az adott márkák között hatalmas árbeli különbség lehet, miközben az olcsóbb márka hatékonyságra egy szavunk sem lehet. Amennyiben szerencsénk van, olyan fodrászkellékessel sikerül összeakadnunk, aki kertelés nélkül megmondja, hogy melyik márka okés és melyik inkább a felejtős banda tagja, ugyanis profi bolt ide vagy oda, mindenhol vannak a futottak még kategóriába tartozó termékek. A termék és márkaválaszték az előny mellett buktató is lehet, ugyanis könnyen eshetünk abba a hibába, hogy függőké válunk. Borsamunkatárs havi rendszerességgel látogatja kedvenc kellékesét, és mára odáig sikerült eljutnia, hogy halomban állnak a lakásában a különböző hajápolási termékek, amelyeknek a minőségével ugyan nincs baj, de az biztos, hogy soha életében nem fogja őket elhasználni, főleg annak tudatában, hogy a szavatosság, mint olyan, ezeknek a kozmetikumoknak is befolyásolja a minőségét.A pakolásokon és finishtermékeken kívül számos más hajápolásnál fontos kellékkel is találkozhatunk profi fodrászboltban. A szakemberek például szinte kivétel nélkül mindig azt ajánlják, hogy ilyen boltban vegyünk fésűt vagy hajkefét, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mivel keféljük át a hajunkat nap mint nap, azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a drogériák kínálata a fodrászkellékesénél jóval csekélyebb. A kefék mellett minden olyan kelléket megtalálunk, amivel a szalonokban dolgoznak, ilyen például a hajfestő ecset, ami ugyan feleslegesnek tűnhet, de aki otthon színezi a haját az jobb, ha beszerez belőle egyet, de hajcsavarók, csattok, kontyalátétek és minden olyan eszköz megtalálható, amire eddig talán még nem is gondoltunk. A szabály pedig csak annyi, hogy semmi mást nem szabad megvenni, csak azt, amire feltétlenül szükségünk van.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés