free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A női boldogság hanyatlása

Borsa         Címkék: boldogság, egyenlőség, könyv, nők, tanulmány 3 hozzászólás

Egy tanulmány szerint a nők manapság boldogtalanabbak, mint fél évszázada. De az is lehet, hogy csak őszintébben válaszolnak a boldogságukat firtató kérdésekre.

A nők manapság boldogtalanabbak, mint fél évszázaddal ezelőtt. Annak ellenére, hogy több lehetőségük van, mint valaha, az életükkel annál elégedetlenebbek. Ezt állítja legalábbis a "A női boldogság hanyatlásának paradoxona" című, nemrégiben megjelent tanulmány. Az eredmény abból a szempontból meglepő, hogy a modern nők már az 1950-es évektől megszabadultak a hagyományos háziasszony szereptől, tanulnak, pénzt keresnek, és meghozzák a saját döntéseiket - írja a Daily Mail.

Mi az, amit nem kaphattok meg?

Sir Stuart Rose, a Marks&Spencer vezérigazgatója szerint: "a nőknek soha nem volt ennyire jó". Sir Stuart úgy véli ma már sem a nem, sem az anyaság nem gördít akadályt a karrier és a siker útjába. "A nők Angliában bármilyen állásban feljuthatnak a csúcsra, amiben csak akarnak. Van olyan női vadászpilóta, aki csatlakozott a Red Arrows-hoz. Női űrhajósok. Női bányászok. Női fogorvosok. Női doktorok. Női ügyvezető igazgatók. Mi az, amit nem kaphattok meg?"A vezérigazgató megjegyzéseinek ellentmondott Dr. Katherine Rake, a nemi egyenlőségért kampányoló The Fawcett Society nevű szervezet vezetője. Szerinte ugyanis az üzleti élet magasabb szintjei nem elég rugalmasak a nők számára. "A nők hajlanak arra, hogy több otthoni elkötelezettséget vállaljanak, ezért rugalmas körülményekre lenne szükségük a munkában." Míg azonban a vállalatok a vezetés alacsonyabb szintjein még biztosítják ezt, a magasabb szinteken már nem. "A másik, hogy a csúcson nincs változás. Mert a vállalatvezetők általában fehérek és férfiak, és ezután is fehérek és férfiak maradnak."

www.insuranceclaimsconsult.com

A National Bureau of Economic Research által készített tanulmány megállapította, hogy míg a háború utáni években készült kutatások szerint a nők számottevően boldogabbak voltak a férfiaknál, ez a különbség mára lényegében a nullára csökkent, mind Amerikában, mind Európában. A tanulmány szerzői, Betsey Stevenson és Justin Wolfers szerint ez annak is betudható, hogy fél évszázada a nők boldogságának lehetőségei behatároltabbak voltak. "A nők manapság könnyebben lehetnek őszinték a boldogságukat illetően." Így pedig a boldogságukat firtató kérdésekre sem adnak olyan "felfújt" választ, mint a fél évszázaddal ezelőtti nőtársaik.

www.dailymail.co.uk

"Egyenlő jogokért nyomultunk, hogy jogunk legyen a munkához, az egyenlő státuszhoz és ahhoz, hogy meglegyen a választásunk. Manapság viszont rengeteg anyukától halljuk, hogy: nincs választásom, dolgoznom kell, nem szeretem a munkámat, a gyerekfelügyelőm elviszi a fél fizetésemet, és inkább magam nevelném fel a gyerekemet, de nem engedhetem meg magamnak" - magyarázta  Siobhan Freegard, a Netmums nevű honlap alapítója. "Megkaptunk mindent, és akkor jöttünk rá, hogy nem ezt akartuk" - jegyezte meg. "A választás nehezen kiharcolt szabadsága börtönbe zárta a nőket. Csak egy kiüresedett generációt látok, amely próbál mindent megtenni" - mondta Erin Pizzey, a Refuge jótékonysági szervezet alapítója.

http://thisrecording.com, www.bookpage.com

Hollywoodi színésznők nemrégiben támogatólag álltak egy könyv mögé, amely arra biztatja a korosabb nőket, hogy hagyják abba az örök fiatalság hajszolását. A "50 is the New Fifty" (Az 50 az új ötven) szerzője Susan Braun Levine művében az olyan kijelentéseket kritizálja, mint például, hogy "az 50 az új 30". Ehelyett amellett érvel, hogy a nőknek meg kellene barátkozniuk a valódi életkorukkal. A könyv kapcsán Jane Fonda és Isabella Rossellini arra hívták fel a nők figyelmét, hogy változtassák meg az öregedéshez való hozzáállásukat. "Ez a könyv elmagyarázza nekem és megannyi nőnek, hogy miért ez az élet legszabadabb, legkreatívabb és legkielégítőbb időszaka" - nyilatkozta az 56 éves Rossellini.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés