free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétköznapi igénytelenségeink

-PészM-         Címkék: divat, igénytelenség, kinézet, öltözködés, szépség 14 hozzászólás

A lélegzetelállító külső mellé elég pár apró, de alattomos makula, és oda a gondosan megkomponált toalett. Ezek nem figyelmetlenségek: konkrétan igénytelenség.

Az ördög a részletekben rejtezik, ezt pontosan tudjuk, de hogy mennyire így van ez, azt mi sem támasztja alá pontosabban, mint amikor az első blikkre megkapó külcsínyt a legidegesítőbb apróságok vágják tönkre. Márpedig tönkrevágják, méghozzá könyörtelenül. A dolog annál kínosabb, minél magabiztosabb fellépés társul a majdnem-makulátlan külső és jól összehangolt öltözet mellé. Tegyük is hozzá melegében: nyilván senki sem hibátlan, és figyelmetlenségből néha egészen bizarr dolgok is tarkítják a külsőnket anélkül, hogy tudnánk róla – mi azonban a sunnyogásra játszó igényteleneket pécézzük ki ezúttal, persze merő jó szándékból.Kezdjük mindjárt a testi hanyagság amúgy igen látványos főbűnöseivel. A lepattogzott vagy lekopott körömlakknál kevés kiábrándítóbb bír lenni, pláne akkor, ha valami jó élénk színnel sikerült több napja bekenni a karmokat, amiket aztán lemosni és újrafesteni is lusták voltunk. A lemállott foltok alatt halványan besárgult vagy repedezett köröm az igénytelenség igazi védjegye, és bár a Sziget feszten biztos nem szólnánk meg senkit efféle vétségért, na de munkahelyi értekezletre nem a legelőnyösebb ekképp befutni. De ha lejjebb pislantunk, ott sem rózsásabb a helyzet. A csak ideiglenes pauzán lévő nyári kánikulában boldog-boldogtalan felkapja az elöl-hátul nyitott cipellőket: magas sarkút, szandált, gladiátort, vietnámit. A lepattogzott lábujjkörömlakk sem nagyobb dicsőség, na de a kiszáradt tavak barázdáival vetekedő sarkak megérnek egy külön misét. A sarokbőr alá beszáradt koszfoltok, a piszkosfehéren vagy sárgán bambuló bőrkeményedések, az ápolatlan vízhólyagsebek és társaik is nagyobb vétségnek számítanak, mint a savanyú lábszag. Mindezt persze a legújabb trendeknek megfelelő öltözet alá tessék elképzelni, ami hiába volt egy vagyonba, ezt a disszonanciát nem írja felül. Ez már azért rég nem ártatlan hibázás vagy véletlen figyelmetlenség. A korpás hajról, a mákos fogsorról vagy a sárgálló pattanásokról nyilván nem kell külön szót ejteni.Nézzük akkor a ruházati bűnöket. Fájó hiba például, amikor a jól megkomponált szett alá sikerült találni egy mutatós, nagyon pofás lábbelit is, csak a talpára ragasztott óriási címkét nem veszi le róla a büszke tulajdonos. Legyen az árcetli vagy márkamatrica, mindegy, a lényeg, hogy minden lépésünknél elvonja a figyelmet az amúgy dicséretes külsőről, és legszívesebben az ember az utcán is megállítaná a leányokat, hogy elnézést, ne ilyen ócskaságokon múljon már a megjelenés. És ha már lábtájékon időzünk, nézzünk rá a rojtos aljú farmerekre is egy pillanatra. Mert az szentigaz, hogy nagy-nagy divatja van az eszetlenül kilyuggatott, koptatott és seformájú naciknak, azonban ez csak megfelelő körítés mellett működik. Tűsarkú lábbeli mellé például már annyira nem elegáns dolog letaposott szárú nacit venni, sőt legyünk őszinték: ronda és igénytelen dolog. Sportcipőhöz, papucshoz minden további nélkül, de a drága cipőköltemény már nem bírja el a lifegő szálakat és az enyészetnek induló nadrágvéget.

És ha már nadrág: a kifényesedett vászonnacit vagy az ülepen egészen elvékonyodó anyagot sem teszi semmisé az, ha alá-fölé drága és veszett jó cuccokba bújunk. Simán lerí az öltözetről, ha az egyetlen szem nadrágunkat kombináljuk ilyen-olyan mutatós körítéssel, ami nem feltétlenül ciki, de még egyszer: látványos a diszharmónia, ami tényleg csak azoknak lehet érdekes, akik úgy vélik, egy feltűnő, szép táska majd elvonja a figyelmet a combközép belsején foszlásnak induló anyagról. Hát, sajnos nem. Ugyanide kívánkozik a sérülések esztétikus helyrepofozása is. Ha kiszakadt a térdén vagy középen az a szívünkhöz közel álló darab, akkor vagy legyünk profik, vagy a minimum, hogy bízzuk profira a kozmetikát. Az otthon hanyagul összefércelt balesetek nagyon feltűnőek tudnak lenni, és ha tényleg viselnénk még a sérült holmit, áldozzunk arra, hogy tisztességesen hozza rendbe valaki, és ne csúfkodjunk vele.Ha kicsit följebb merészkedünk, elsőre a bolyhos pulcsit tudjuk idecitálni mint feltűnő makulát. A valaha jobb napokat látott felsőrész biztos jól szuperált egykoron, és nagyon elegánsan festettünk benne, de ha leszolgálta a magáét, azzal ne menjünk szembe, illetve a hétvégi házba vagy a strand mellé fröccsözni még jó lesz. Munkaebédre ne ilyenben libbenjünk be. Az izzadságfoltok és izzadsággátlók kimarta hónaljfoltokra ez halmozottan érvényes. Ha menthetetlen a cucc, hiába áll bitang jól, szánalmasan fogunk festeni benne. Az elkoszolódott kabátujj pedig egyszerűen hívja a szemet, és nagyon gyakori hiba – pedig milyen könnyen orvosolható. Csajok, ne ilyen pitiánerségeken múljon már a jó megjelenés, légyszi.          LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés