free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Virággal a betörők ellen

Borsa         Címkék: betörés, bűnmegelőzés, japán, önkéntes, virág 5 hozzászólás

Tokió egyik kerületének lakosai sajátos módszerrel védekeznek a betörések ellen: virágágyásokat gondoznak az utcán, és közben szemmel tartják a környéket.

Egy tokiói kerület a szó szoros értelmében a "flower power" eszközeivel védekezik a betörők ellen. Az utcákon virágágyásokat telepítettek, amelyeket a helyiek gondoznak. Miközben pedig e célból kint tartózkodnak, egyben szemmel is tartják a környéket. "A legjobb út, hogy megelőzzük a betöréseket, ha minél több ember őrködik" - mondta Kiyotaka Ohyagi, kerületi hivatalnok.

Az 528 800 fős lakosságú kerületben 2002-ben szaporodtak el a betörések, egy év alatt összesen 1710 ilyen bűncselekmény történt. Miután egy helyi polgárőr-csoport felfedezte, hogy a virágágyásokkal tarkított utcákban kevesebb a betörés, Suginami önkénteseket toborzott, akik a többi utcán is magokat vetettek, és palántákat ültettek. Jelenleg a kerületnek már 9600 ilyen önkéntese van, mindemellett még 200 biztonsági kamera segítségével is figyelik azokat a területeket, ahol gyakoriak a bűnesetek.

www.jeansnow.net

Mindennek köszönhetően a betörések száma tavaly 390-re esett vissza, ami közelítőleg 80 százalékos csökkenés a hat évvel korábbi adatokhoz képest. "A lakosaink nagyon lelkiismeretesek és aktívak bűnmegelőzésben" - jegyezte meg Ohyagi.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés