free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt egyrétegű szalvéta

Borsa         Címkék: egyrétegű, háztartás, lista, szalvéta, teszt 0 hozzászólás

Az egyik legtöbbet használt háztartási kiegészítőnk a papírszalvéta. Körülnéztünk, hogy mit kaphatunk akkor, ha nem csúcsminőségű, többrétegű szalvétát keresünk.

Állíthatnánk, hogy megkezdődött a szalvétaszezon, de ez hülyeség, a szájtörlésnek és az uzsonna csomagolásnak mindig szezonja van, és manapság már nagyon kevesen használnak textilből készült asztalkendőt. Ami egyébként azért kár, mert ez utóbbi nem csak a száj megtörlésére, de a ruha védelmére is szolgált, és bár mosni kellett, de legalább a fákat nem irtották a gyártásukhoz. Lehet, hogy környezetvédelmi szempontból lassan le kellene szoknunk az egyszerhasználatos szalvétákról, és visszatérni a textilhez – ezen érdemes elgondolkodni. Az viszont biztos, hogy az elegáns, többrétegű papírszalvéták használata kifejezetten pazarlás környezetvédelmi szempontból és anyagilag is, ezeket inkább csak nagyobb ünnepeken asztali díszítésként használjuk, egyébként meglehetősen strapabíró egyrétegűeket lehet beszerezni bárhol, mi is a bőség zavarával küzdöttünk, amikor az alábbi listához ki kellett választanunk ötöt.

Nem nagyon hasonlítgattuk őket össze, inkább mindegyiknél a saját erényeket kerestük és igazából nem csalódtunk egyikben sem.


Tento - 10 darabos, fehér

Ez talán a legvékonyabb, szakadékonyabb mind között, de ha nem egy kétéves spenótos bajszát kell törölgetni vele, akkor működik. Száz darab van egy csomagban, kicsit az úgynevezett kávéházi szalvétákra emlékeztet, csak jobb kiadásban. 33X33 cm-es területe pont jó lenne uzsonna csomagoláshoz, de ezt a funkciót már nem tudja betölteni, ehhez nem elég vastag és stabil. Szóval, ha valaki most ismerkedik az egyrétegű szalvétákkal, ne ezzel kezdje a bemutatkozást, mert nem igazán meggyőző. De ha éppen csak ez van a boltban, nyugodtan vigyük haza, puhasága okán végső esetben papír zsebkendő helyett is megteszi.


Cafe Nova

Ez is 33X33-as, valamivel strapabíróbbnak tűnik, mint fentebbi kollégája. Ebből a szériából létezik kék, piros, narancs  és zöld kockás változat, mindegyik kellemes retro érzést csal elő, a hetvenes évekből maradt itt valószínűleg. Ha a felvágott, vagy a zöldség nem kandikál ki a szendvicsből és nem áztatja el a szalvétát, akkor kitűnő csomagoló is egyben, nem szakad azonnal, amikor a zsömle köré próbálja csavarni az ember. Jól mutat a zöldbabfőzelék mellett, de nyilván ne az aranyszélű Zsolnay mellé terítsünk vele. Hasznos, praktikus darab.


CBA - sajátmárkás

A Lábatlani Papírgyár készíti, ugyanúgy, mint a következő vizsgált darabot is. Teljesen vállalható minőség, nem szakad túl könnyen, ez is 33cm- es négyzet, kellemes kisvirágos-kockás mintával. Borsamunkatárs legtöbbször ezt vásárolja, mert az ötven darabos csomagolás ár/érték aránya az egyik, ha nem a legjobb a piacon fellelhetők közül. Állja a kiskamaszok szendvics csereberéjét, simán egyben marad a zsömle körül koradélutánig, amíg a gyereknek a villamoson bevillan, hogy maradt még kajája. Ráadásul az obligát csörgős nejlon, amibe ezeket a szalvétákat csomagolni szokták, az egyik legjobban kezelhető, kevéssé szakadékony a CBA-termékén.


Forest - Frutta

Lábatlanból érkezett, de csak 30x30-as, amivel bizony kiesik a szendvics csomagolás lehetőségéből, mert ez a méret pont nem elég egy zsömle beburkolásához. Éppen ezért, azok, akiknek ez a funkció is fontos, ne válasszák a Forest termékét. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy bírjuk a vidám, színes, gyümölcsös mintát, a tapintása kellemesen rücskös, nem könnyen szakadó fajtáról beszélünk, tehát összességében abszolút vállalható darab. Jól mutat napsütötte reggelikhez, könnyű délutáni gyümölcs salátákhoz, és elég jó minőségű ahhoz, hogy elég legyen személyenként egy darab belőle étkezésenként.


Zewa-plus

Megfelelő méret, megfelelő vastagság, kellemes tapintás, bájos kék-fehér minta, mi kell még?  Nem ez a legolcsóbb márka, de hozza a tőle megszokott és elvárt színvonalat, ráadásul a kék- fehér apróvirágos minta minden terítékhez illik, eltalált darab összességében. Az egy kicsit erős, hogy a csomagolás hátoldalán asztali dísz hajtogatására biztatnak, sőt néhány ábrával be is mutatják a papsapka elkészítését, nem azért, mintha nem örülnénk neki, de sajnos még ez a szalvéta sem alkalmas rá, bármilyen jó minőségű is. Aki hajtogatni szeretne, az válasszon háromrétegűt. Minden másra meg teljesen jó ez is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés