free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kisokos vékony szálú hajhoz

Borsa         Címkék: fodrász, hajápolás, kisokos, szépség, vékonyszálúhaj 6 hozzászólás

Akinek vékony szálú a haja, az tudja, hogy milyen kínszenvedés megfelelő és tartós frizurát gyártani. Megmutatjuk hogyan lehet eltűzni és göndöríteni ezt a hajtípust.

Lelapul, sehogy sem áll, kezelhetetlen. Akinek rövid és vékony szálú a haja, az tudja, hogy miről beszélünk, most induló új sorozatunkban többféle hajtípust próbálunk kezelni, fésülni és frizurát gyártani belőle. Elsőnek tehát jöjjön a vékony szálú rövid, ráadásul ebben az esetben festett haj.


Nézd meg hogyan kezelhető a vékony szálú frizura!

Az első és legfontosabb, hogy megfelelő minőségű samponnal ápoljuk a hajat, sok vékony szálú hajkorona tulajdonosa félrenyúl a polcon, ugyanis a fejre lapulást – ami ennek a típusnak a jellemzője – összekeveri a zsírosodással, ezért vékony szálú hajra kifejlesztett sampon helyett zsíros hajra gyártott szerrel tisztítja a frizuráját. Csakúgy, mint a legtöbb hajápolási terméknél, itt is jó megoldás, ha professzionális sampont választunk, ezek ugyanis úgy lettek kifejlesztve, hogy mosáskor vékony rétegben simulnak rá a hajtövekre, és ezáltal megemelik a hajat, kezelhető frizura érdekében érdemes 2-3 naponta megmosni a hajat, arra viszont figyelni kell, hogy megfelelő minőségű sampont és balzsamot használjunk, a cél, hogy ne nehezítse el az igencsak gyér minőségű hajzuhatagot. Azt is érdemes tudni, hogy a professzionális samponok sokkal drágábbak, mint a hagyományos termékek, sokszor háromszoros árba is kerülhetnek, viszont elég hamar érezhető a hatásuk, és mi úgy vettük észre, hogy kevesebb kell belőlük. A vékony szálú haj az egyik legsérülékenyebb hajtípus, ezért fontos, hogy bizonyos időközönként speciálisan erre a típusra kifejlesztett pakolással ápoljuk, valamint az is lényeges, hogy szárítás vagy vasalás előtt hővédő termékkel vonjuk be a hajszálakat. Eleinte mi sem hittünk benne, de mégis működik. A krémet, mi ezzel próbálkoztunk, vékony rétegben kentük a hajvégekre, az eredmény pedig annyi volt, hogy a hajszálak a szokásostól eltérően nem álltak ezerfelé, és körkefe is könnyebben haladt a hajban.A fénytelen, rosszabb minőségű hajnak nem árthat egy kevés hajfény, de ebben az esetben szigorúan szárítás előtt, ugyanis szárazon elnehezítheti a frizurát, szép ugyan a csillogó haj, de tapasztalatból állítjuk, hogy meglesz a hajfény böjtje, ugyanis a haj fél napon belül egyszerűen a szokásos módon rálapul a fejre. A jó fésű legalább annyira fontos, mint a jó hajápoló szerek, vékony szálú haj mellé válasszunk antisztatizáló keféket és fésűket, ugyanis ezekkel elkerülhetjük, hogy szálljon a haj. A formázáshoz, szárításhoz szükség lesz egy körkefére, ebben ez esetben egy közepes méretű tökéletesen megfelel majd a célnak, az átfésüléshez egy hagyományos hajkefére, a frizura készítéshez, az elválasztásához pedig egy hagyományos fésűre lesz szükségünk. A hajformázó termékeknél egyetlen dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy ne nehezítsük el a hajat - nem jó ötlet zsíros waxokkal tönkretenni a frizurát.

Frizuragyártás mindenkinek

A nyári melegre való tekintettel elsőnek jöjjön egy egyszerű elcsatolt frizura. Nincs ebben semmi bonyolult, elvégre is rövid hajról beszélünk, nagyon nagy trükkökre nem lehet számítani. Az eltűzendő hajat elválasztjuk, majd addig lakkozzuk ameddig az összes babahaj rá nem simul a fejre, senki ne számítson egyszerű menetre, ugyanis ezek a vékony apró hajszálak mindent akarnak, csak azt nem amit mi is szeretnénk.Miután úgy félflakonnyi lakkot ráfújtunk, óvatosan megtekerjük és letűzzük, lehetőleg úgy, hogy a hajcsat a csavar közepébe kerüljön, ugyanis ezzel a módszerrel sikerül teljesen elrejteni a csatot, ha egy hullámcsat nem lenne elég, akkor egy újabb még bekerülhet a frizurába. A tűzés után jöhet még egy adag lakk, persze csak akkor, ha a frufru annyira rövid, mint Borsastylisté. Ezzel a módszerrel egyébként a haj oldalán lévő tincseket is eltűzhetjük.

Göndör fürtök a semmiből

Amikor fodrászunk nekiállt begöndöríteni Borsastylist igencsak satnya haját, még nem tudta, mire vállalkozik. Ehhez a művelethez hajsütővas hiányában mindenképpen vékony lapvasat használjunk, ugyanis ezzel könnyen lehet göndör vagy hullámos fürtöket gyártani. A felső hajrészt először feltűzzük, majd a szabadon hagyott tincseket aprólékosan elkezdjük feltekerni. A kiválasztott tincset pontosan úgy kell befogni a lapvasba, mint ha simán kivasalnánk, azonban miközben húzzuk, szépen lassan tekerjük is, szabadon kiválaszthatjuk, hogy befele vagy kifele forgatjuk az eszközt, a lényeg, hogy ne törjük meg a hajszál végét. Nem kell betojni, nem bonyolult a technika.Arra is érdemes figyelni, hogy ne vegyünk fel egyszerre túl nagy mennyiségű hajat, ugyanis akkor a tincs egyik fele egyenes marad, miközben a másik része túlságosan eléghet. Az első alkalommal el fogunk bíbelődni a művelettel, főleg akkor, ha minden tincset szeretnénk begöndöríteni, és meg ekkor sem biztos, hogy a fürtök 10-12 percnél tovább tartják magukat. Ezek után jöhet a fixáló lakkréteg, amiből csakúgy, mint a tűzött frizuránál, itt is tetemes mennyiséget kell elhasználni ahhoz, hogy a frizura tartson, arra viszont figyelni kell, hogy ne nehezítsük el a hajat. Ezek után már nincs más hátra, mint hogy imádkozzunk, hogy a mérnöki pontossággal belőtt sérónk bírja a kiképzést.

A helyszínért és a frizuráért köszönet a hair's [ku:l]-nak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés