free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legfrappánsabb zenekarnév

Borsa         Címkék: lista, név, rock, zene, zenekar 1 hozzászólás

Alkalomadtán a karrier is múlhat a jó névválasztáson. Mi most azokból gyűjtöttünk, akiknek bár a név sikerült, a karrier nem mindig. De nem a kreatívokon múlt.

Szögezzük is le a legelején: tartalomtól függetlenül csak és kizárólag a névre mentünk, olyanokra, akiket ha nem ismernénk, és hetijegyünk lenne a Szigetre, biztos ellátogatnánk a koncertjükre (persze ha a Szigetre beférnének még a nóném kicsinyek, de mivel ez idén már nincs így, maradjunk a feltételes módnál). Egyik-másik csalódás, de ez senkinek ne szegje kedvét, mi nagy lelkesedéssel túrtuk fel értük a világhálót. Sajnos rossz hírünk is van: számos olyan zenekarral is volt szerencsénk megismerkedni, akik nem őriznek magukról semmilyen elérhető videót, így róluk csak itt fönt, említés szintjén emlékezünk meg, de szerintünk érdemes legalább szemmel végigszánkázni az olyan zenekarneveken, mint a Minőségét Megőrzi, a No de Jenő, halat késsel?, a Tavaszi Ürügy Fakadás, a Tegnap Hígat Szartam, a SzígyenFót vagy a Jürgen és a fasírt – hogy a Vastagbált ne is említsük. Ezek egy része talán sosem létezett, csak mendemondák őrzik, de nekünk mindegy is, olvasni, sőt elképzelni is öröm volt. Az alább kiválasztottakhoz viszont képanyag is van – íme hát öt frappáns, bivalyerős zenekarnév, és amit alatta összehozni sikerült.


Antigané

A zenekarnak egy hibája biztos van: már nem így hívják. A sokkal kevésbé frappáns Alvin és a mókusok néven futnak, és ezen minőségükben valószínűleg sokan ismerik is őket, főleg azok, akiknek volt úgy nyolc éve Dr. Martens bakancsa piros fűzővel, merthogy a kaliforniai punkzene honi doyenjeiről volna szó.


Illetve csak a doyenjéről, Alvinról, a frontemberről, mert bár ő sem az a kimondott deres halántékú aggastyán, két társáról ez még kevésbé mondható el: a basszer Viki leányzó, a dobos Gergő pedig csak 25 éves. Kis színes, hogy ő a bandába 13 esztendeje szállt be, lehet számolni a meglepő eredményért.


Bisztróbaleset

Nemcsak a név (ami egyébként teljes egészében úgy hangzik: Bisztróbaleset Band), hanem a teljes körítés szórakoztató: vannak hülye fellépőruháik, hülye számcímeik (mint például Van még brikett és Gecicsita), hülye weboldaluk hülye linkekkel (például a rendőrség és egy pizzéria site-jára), és még zenélni is tudnak, sőt képesek a hangszereikkel is humorizálni.


Utóbbi példázata a szomszédos videó is, ahol a Nirvanától az István, a király és a Dolly Roll Windszörnyének érintésével jutnak el – nem mellesleg "Bazzeg, ez egy sárkány" felkiáltással – a Süsü zenéjének revüverziójáig. Ez alapján talán megbocsátható, ha az egzakt stílusbehatárolástól eltekintünk. Maradjunk annyiban, hogy príma háttérzene bekőbányaizott műszakis fiúk és fröccsözgető bölcsészlányok találkozásához az EFOTT-on. Röviden zseniális.


További Magyar Hangok

Hamisak, mint a rosseb, de ilyen zenekarnév szerintünk mindenre feljogosítja az ötletgazdákat. A brigád amúgy 1995-ben alakult a festői Vecsésen, és ha ez valakinek nem lenne elég, saját bevallásuk szerint rockzenét játszanak, amiből még bármi jó is kisülhet.


A zenekar sosem tört túl magasra a magyar könnyűzene bércein, de ha más miatt nem is, a frappáns névválasztás örökre beírta őket az emlékezetesebbek közé. Kösz fiúk.


Üllői Úti Fuck
 
Hiába, hogy a kövérebb renoméval bíró bandeket erősíti a csapat, szerintünk joggal kéredzkedik fel a listánkra. Egy zenekar, ahol mindenkit Faszinak hívnak, egy énekes, aki anno fej fej mellett haladt a rivális Lovasival, és szerintünk a mai napig jobb a borzos dalospacsirtánál.


Tőlük még csak véletlenül sem a fájdalmas klasszikust, az Esküvőt akartuk belinkelni ide, de mivel alig akad ezenkívül más értékelhető videó, kénytelenek voltunk ezzel beérni. A többi kalózképet és -hangot úgyis ismerik a fanatikusok, aki meg most találkozik a zenekarral először, halljon valami tisztességeset a fiúktól. Reméljük, a jogdíjakból telik majd új klipre is.


Zorró és a Fóti suttyók

Ahogy elnézzük, se zeneileg, se tartalmilag nem markolnak mélyet az urak, de hát ez műfaji sajátosság. Két-három akkord, egy karakán, dühös frontember és egy menő zenekarnév – ennél sokkal több, lássuk be, nem nagyon kell a megmaradáshoz, 50-60 fant ennyivel már bőven be lehet gyűjteni.


Nekünk már kedvenc dalszövegünk is van tőlük: "Esik az eső az utcán / Ilyenkor kint ne mászkálj / Látod-látod megfáztál / Én megmondtam vigyázzál / Öltözködjél rétegesen…" Egy jó hangulatú klubbulihoz ez már több is mint elég. Éljenek a fóti sutyerákok!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés