free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az ázsiaiak a halaikban bíznak

Borsa         Címkék: ázsia, díszhal, hagyomány, szerencse, válság 0 hozzászólás

Vannak, akik jól jártak a válsággal. Így például az ázsiai díszhaltenyésztők. Az elkeseredett emberek ugyanis a szerencsehozó halakban keresnek reményt.

Az ázsiai díszhaltenyésztők, illetve forgalmazók azok közé tartoznak, akik kifejezetten jól jártak a gazdasági világválsággal. Arrafelé ugyanis nagyságrendekkel megnőtt a kereslet a díszhalak iránt, mivel a keleti kultúrában a hal a vagyon és a bőség szimbóluma. Halat tartani a hagyományok szerint "jó befektetés",  a válság által sújtott emberek pedig jobb híján ilyesfajta reményekbe kapaszkodnak. "Ezekben a kemény időkben hajlasz arra, hogy a vallás felé fordulj, de tarthatsz halakat is" - mondta Kenny Yap, az egyik legnagyobb ázsiai díszhal-tenyésztő szervezet, a Qian Hu elnöke.

www.arowanaclub.com

A tradíciók szerint egyébként számos szerencsehozó halfaj létezik. A kínaiak körében az egyik legnépszerűbb a sárkányhal, amelyről úgy tartják, hogy szerencsét és jólétet hozó erővel rendelkezik. A sárkányhalak iránti kereslet az elmúlt hónapokban 60-70 százalékkal növekedett. Pedig nem épp olcsó háziállatról van szó, ugyanis egy átlagos, 15-18 centiméteres példány körülbelül 300 000 forintnak megfelelő összegbe kerül, igaz, ha megfelelően bánnak vele, akár 25 évig is elél.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés