free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az ázsiaiak a halaikban bíznak

Borsa         Címkék: ázsia, díszhal, hagyomány, szerencse, válság 0 hozzászólás

Vannak, akik jól jártak a válsággal. Így például az ázsiai díszhaltenyésztők. Az elkeseredett emberek ugyanis a szerencsehozó halakban keresnek reményt.

Az ázsiai díszhaltenyésztők, illetve forgalmazók azok közé tartoznak, akik kifejezetten jól jártak a gazdasági világválsággal. Arrafelé ugyanis nagyságrendekkel megnőtt a kereslet a díszhalak iránt, mivel a keleti kultúrában a hal a vagyon és a bőség szimbóluma. Halat tartani a hagyományok szerint "jó befektetés",  a válság által sújtott emberek pedig jobb híján ilyesfajta reményekbe kapaszkodnak. "Ezekben a kemény időkben hajlasz arra, hogy a vallás felé fordulj, de tarthatsz halakat is" - mondta Kenny Yap, az egyik legnagyobb ázsiai díszhal-tenyésztő szervezet, a Qian Hu elnöke.

www.arowanaclub.com

A tradíciók szerint egyébként számos szerencsehozó halfaj létezik. A kínaiak körében az egyik legnépszerűbb a sárkányhal, amelyről úgy tartják, hogy szerencsét és jólétet hozó erővel rendelkezik. A sárkányhalak iránti kereslet az elmúlt hónapokban 60-70 százalékkal növekedett. Pedig nem épp olcsó háziállatról van szó, ugyanis egy átlagos, 15-18 centiméteres példány körülbelül 300 000 forintnak megfelelő összegbe kerül, igaz, ha megfelelően bánnak vele, akár 25 évig is elél.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés