free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bukott hercegnők

Borsa         Címkék: dinagoldstein, disney, fotó, grimm, mese 0 hozzászólás

Egy amerikai fotóművész elgondolkodott azon, hogy mi van akkor, ha a mesehősnők mégsem éltek boldogan, míg meg nem haltak. Az eredmény egy fotósorozat lett.

Dina Goldstein amerikai fotóművész "Fallen Princesses" című fotósorozatában a klasszikus mesebeli hercegnőket emeli ki illuzórikusan habos-babos környezetükből és helyezi őket modern, hétköznapi szituációkba. A fotókon például Hamupipőke egy kocsmában részegedik, az öregedő Szépséget épp plasztikai sebészek toldozzák-foldozzák, Jázmin az iraki háborúban harcol, az elhízott Piroska pedig gyorséttermi menüvel a kosárkájában tart a nagymama háza felé.

www.jpgmag.com

Goldstein fiatal anyukaként kicsit közelebbről is szemügyre vette a mesehősnőket, akikért a kislányok rajonganak. Felfedezte, hogy rengeteg mesének - például a Grimm testvérek által írt történeteknek - eredeti formájában számos sötét és olykor hátborzongató aspektusa van, ám az olyan produkciók, mint például a Disney, szemrebbenés nélkül átírják ezeket a történeteket, és idealisztikus, édibédi formában tálalják azokat. A művésznő ennek kapcsán elgondolkodott azon, hogy mi van akkor, ha hősnők mégsem éltek boldogan, míg meg nem haltak, s ez inspirálta végül a fotósorozat elkészítésére.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés