free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kis farmerhatározó az idei szezonra

Borsa         Címkék: 2009, divat, farmer, szezon, trend 11 hozzászólás

Minden szezonnak megvannak a maga farmertrendjei. Most megnézzük, hogy melyek az idei legkedveltebb darabok, és melyek vannak még csak útban felénk.

A farmer valószínűleg soha sem fog kimenni a divatból, azonban a fazon és a szín szezononként változik, így aztán nem mindegy, hogy trapéz vagy egyenes szárú, szálkoptatott vagy indigókék, ugyanis, ami két éve még abszolút trendinek számított, az mára már valószínűleg vérciki. Gondoljunk csak a kilencvenes évek végén favoritnak számító szálhúzott nadrágokra, ezek a farmerok kihúztak néhány szezont, de aztán szépen a feledés homályába merültek, csak úgy, mint a hímzett és a szegecsekkel kivarrt nadrágok. Most megnézzük, hogy az idei szezonban mi a menő külföldön, követni ér, de azt nem árt tudni, hogy nálunk ezek után a nadrágok után hosszasan kell kutatni, és lehet, hogy az igazi megváltást a turkálók fogják jelenteni.

Rockerek után szabadon

A legújabb trendelőrejelzések szerint a skinny jeans-ek egy vadonatúj generációja van feltörekvőben, ami ugyan rockerek között szériafelszerelésnek számított már korábban is, azonban rajtuk kívül mindenki más hangosan fújolt, ha meglátott egy ilyen nadrágot. A helyzet annyira megváltozott, hogy az idei szezonban már a legnagyobb divatcégek is gyártanak agyonig szakadt farmert, és azt már mondanunk sem kell, hogy az áruk egyáltalán nem baráti, így ezekben leginkább a celebek villognak.

www.dailymail.co.uk

Külföldi csajok pedig hordják tűsarkúval és lapos cipővel egyaránt, sőt néhányan még elegáns felsőrészekkel is kipróbálják. Arról fogalmunk sincs, hogy mi lesz a fazon sorsa télen, de szinte biztosra vesszük, hogy a csajok inkább fogják vállalni a fagyhalált, mintsem lemaradjanak a divatról.

Boyfriend jeans

A maszkulin stílussal együtt jöttek divatba a boyfriend jeansek, amelyek nem jelentenek mást, mint a saját méretünknél 1-2 számmal nagyobb farmert, szigorúan a férfiosztályról. Nyáron ér felhajtani a szárát, vagyis nem is annyira hajtani, mint inkább gyűrni, tűsarkúval és balerinával egyaránt jól működnek. Mivel alapvetően férfi szabású nadrágról van szó, ezért senki se várja, hogy pontosan illeszkedni fog a hátsójára, ez a fazon bizony trottyos lesz, de kétség kívül nagyon kényelmes viselet.

www.fashionising.com

Az öv szinte kötelező hozzá, már csak azért is, mert anélkül sajnos le fog csúszni, és a kőművesdekoltázs még mindig nem divat. Az idei szezonban az sem baj, ha a szekrény mélyéről húzzuk elő tartós kapcsolatunk régi szakadt farmerját, ugyanis csakúgy, mint a szűk daraboknál, itt is jöhetnek az elgyötört nadrágok.

Minimál boyfriend jeans

Mivel ez a nadrágfazon már hagyományos szárhosszal is működött, nem volt nehéz kitalálni, hogy a végtelenül leleményes és annál pénzéhesebb gyártócégek piacra dobják a nadrág kabrió változatát. A trükk végtelenül egyszerű,  felesleges vagyonokat fizetni egy rövidnadrágért, főleg akkor, ha mi magunk is legyárthatjuk.

www.fashionising.com, www.elle.com

El kell zarándokolni a legközelebbi turkálóba, és megvenni egy hagyományos egyenesszárú férfinadrágot, aminek a szárát le kell vágni a kívánt hosszra.  Ezt a fazont viszont öv helyett nadrágtartóval kell hordani, amit pedig simán le lehet nyúlni a nagypapától, vagy ügyes kezű olvasók a levágott nadrágszárból is legyárthatják.

Vissza a nyolcvanas évekhez

Hozzánk ez a vonal ér ide a leglassabban, derékszabású répaszárú farmerekkel ugyan már egyre gyakrabban lehet találkozni az utcán, ennek a fazonnak a rövidszárú változata még azonban várat magára; bár mi ezt egyáltalán nem bánjuk. Ezek a nadrágok ugyanis utoljára C.C Catch-nek álltak jól, és úgy ítéljük meg, hogy azóta minden ezzel próbálkozó csak gyenge kezdőnek minősül. Szigorúan lapos cipővel kell hordani, és az sem árt, ha bekerül a szettbe még néhány nyolcvanas éveket idéző kiegészítő.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés