free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Teljes ruhatár alacsony, molett lányoknak

kirakat@borsa.hu         Címkék: divat, probléma, stylist, szakértő, tanács 1 hozzászólás

A Borsa stylistja nem csak általánosan, egy-egy témát kiemelve segít a harmonikus öltözködésben. Bárki megtalálhatja őt személyre szabott, konkrét kérdéssel is.

stylist

Ajánló

Saját stylist a Borsaolvasóknak!

A BorsaStylisttól, Pácsonyi Daniellától lehet kérdezni. A BorsaStylist segít öltözködni. A BorsaStylist megmondja, hogy mit igen és mit nem. Mindezért csak annyit kell tenned, hogy az alábbi címre elküldöd a kérdésedet, problémádat és vársz türelemmel, hogy hívjunk. Mert hívunk, mindenki sorra kerül.

Előre, az ízléses öltözködésért!

Ide írj neki: kirakat@borsa.hu

Kedves Borsastylist!

158 cm alacsony, molett vagyok. Valójában a hasam, a pocakom nagy. Csípőm nem széles, ezért minden nadrág bő csípőben és a combomon. Szemből még elég elfogadhatóan nézek ki, de oldalnézetből…! Természetesen kész ruhát nehezen kapok magamra. Egyébként a német méretezés szerint 22-23-as ruhák a jók. Laza, de csinos ruhákat szeretnék, a koromnak megfelelőt. Amiben a tanácsát kérem, milyen fazonok, szabások lennének nekem valók. Nadrág, szoknya, felsők, kabátok stb. Szeretem a kényelmes cipőket, ami csinos és van sarka, de nem túl magas.

Köszönettel: Rosta Judit


Kedves Judit,

az elmondottakból ítélve nem vagy tipikus átlagméret, ráadásul nálunk nem igazán gondolnak azokra a csajokra, akiknek az átlagtól eltérő alkatuk van – nemcsak az alacsonyak, de a nagyon magasak is megszenvednek a ruhatárukkal. Alacsonyaknak olyan fazonokat érdemes választani, amelyeket könnyen át lehet alakítani, a legtöbb esetben ugyanis nem lehet kihagyni a folyamatból a varrónőket. Alacsony termetre a több részből szabott ruhák lesznek a legelőnyösebbek, ezek ugyanis optikailag nyújtják az alkatot, és ez a legjobb orvosság pocakra is. A szűkített, de véletlenül sem szűk fazonok is előnyösek. Az már biztos, hogy a hasadat kell eltakarni, és valami mást kihangsúlyozni, ilyenkor a dekoltázsra és a lábakra érdemes fektetni a hangsúlyt, főleg akkor, ha egyikkel sincs probléma. Akkor következzenek a szabályok és tippek nadrágra, szoknyára, felsőre és kabátra.

Nadrágok: az egyenes szabású, lehetőleg élére vasalt darabok lesznek a legjobbak, ezeknek a szárát anélkül lehet levágni, hogy a fazon sokat változna. A szűk szár a pocak miatt, a trapéz szár pedig a testmagasság miatt nem jó ötlet.
 
Szoknya: ebben az esetben egyértelműen az A vonal lesz a nyerő, ezek a szoknyák testalkattól függetlenül mindenkinek jól állnak, a mintákkal óvatosan kell bánni, ugyanis a nagy virágok és pöttyök nemcsak összenyomják a 158 centidet, de még az alkatot is erősítik. Az A vonalú szoknyákat hordhatod magas és lapos sarkú cipővel egyaránt, de ha optikailag vékonyabb bokára vágysz, akkor jobban jársz legalább 4-5 centis sarokkal.
 
Felsőrész: a bő szabású tunikák és felsőrészek bármennyire is divatosak, sajnos nem számítanak jó megoldásnak, helyettük válassz blúzokat és ingeket, lehetőleg szűkített szabásút. Valamint az sem árt, ha beszerzel egy masszív, rugalmas anyagból készült trikót vagy bodyt, ami kicsit leszorítja a hasat. Elsőre talán olyan lesz az egész, mintha kalodában lennél, de meg lehet szokni.

Kabát, zakó: ezeknél a daraboknál két szabályt kell betartani: kerülni kell a combközépnél hosszabb darabokat és a kétsoros gombolást. Ismerve a hazai kínálatot ez nem mindig lesz egyszerű, de olykor-olykor bele lehet botlani előnyös darabokba.
 
Ráadásként jöjjön egy ideális szett, ahogy én látom. Cipőnek egy hegyes orrú, 6 centis sarkú hátul nyitott szandál, mert ez hosszabbítja a lábat, egy A vonalú fekete szoknya, puha pamutvászonból, egy fehér blúz kerek gallérral, mert az kiemeli a dekoltázst, egy nem túl hosszú nyaklánc, egy hangsúlyos medállal és egy klasszikus szabású sötét farmerdzseki.

Remélem, tudtam segíteni. Üdv:

DaniellaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés