free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Harmat a palackból: arcpermetek tesztje

Borsa         Címkék: arcpermet, hőség, hűsítő, szépség, teszt 5 hozzászólás

A Borsa tesztcsapata ismét összeállt, ezúttal egy arcpermet teszt kedvéért. Fújtunk és hűsöltünk a végére pedig kiderült, hogy melyik termék lett a csapat kedvence.

Az arcpermeteket sokáig felesleges kacatoknak hittük, simán besoroltuk azok közé a kozmetikai termékek közé, amelyeket csak megveszünk, aztán 2-3 nap lelkes használat után nemes egyszerűséggel csak felrakjuk őket a polcra, a sok hasonló sorsú kollegája mellé. Az elmúlt hetek kánikulája azonban megváltoztatta a véleményünket, arra lettünk ugyanis figyelmesek, hogy a szerkesztőségben bizonyos időközönként felmerül az igény arra, hogy a lelkes és kitikkadt munkatársak arcpermettel frissítsék fel magukat. Az persze nem mindegy, hogy milyennel, az sem jó, ha ragad és az sem előny, ha az illata elviselhetetlen, így aztán leteszteltünk hat különféle arcpermetet, hogy kiderítsük, nekünk melyik válik be a legjobban.A versenyben indult a Chanel, a Clarins és a Jeanne Piaubert luxuskategóriába tartozó permete, a Malu Wilz és a BeYu sminkfixálóval dúsított arcpermete, valamint felsorakozott a rajtnál a L'Occitane verbénás frissítője. Szokásunkhoz híven most is felállítottuk azt a szempontrendszert, amely alapján a termékeket vizsgáltuk. Megnéztük, hogy mennyire praktikus használni őket, milyen az illatuk, mennyire rossz az ízük, ha esetleg a szánkba kerül belőlük egy kevés, valamint az is fontos szempont volt, hogy milyen érzés utána a bőrnek, és azt is megnéztük, hogy az adott permet mennyire hűsíti a bőrt.

Mennyire praktikus

Ebből a szempontból egy kivételével mindegyik termék jól szerepelt. A hat tesztelt permet közül öt kényelmesen használható és nem foglal több helyet a táskában, mint egy hagyományos dezodor. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Clarins permetéből csak termékmintákat sikerült tesztelni, de utánajártunk és kiderült, hogy ennek a kozmetikumnak is pont akkora a mérete, mint az összes többinek.A legkisebb flakonnal és egyben a legelegánsabbal a Chanel arcpermete rendelkezett, egyetlen hibája, hogy nem pumpás, hanem aeroszolos változatban kerül forgalomba, ami nem nevezhető kimondottan környezetbarátnak, de ugyanez vonatkozik a BeYu és a Mau Wilz termékeire is. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy ezeket a permeteket sokkal könnyebben lehet eloszlatni a bőrön. A Jeanne Piaubert viszont túl robosztusnak bizonyult, ezért minket sajnos egyáltalán nem győzött meg arról, hogy praktikusan tudnánk használni a mindennapokban.

Az illat

Ebben a kategóriában két termék végzett az élen, mégpedig a L'Occitane és a Clarins arcpermete, mindkettőnek visszafogott citrusos illata volt, és mindkettőre igaz volt az, hogy a kifújás pillanatában nem igazán jött be nekünk az illat, de nagyjából fél perc elteltével már kimondottan kellemesnek találtuk. A Mau Wilz és a BeYu nemcsak kiszerelésben, hanem az illatjuk szempontjából is kísértetesen hasonlítanak egymásra, mindkettő termék citrus illatú és minket leginkább a gyerekkorunkból ismert porból készíthető narancsos üdítő illatára emlékeztetett.A kicsit mű, de kétség kívül könnyű illat megosztotta a szerkesztőséget, valakinek kimondottan bejött, hogy egyáltalán nem volt karakteres és tartós az illatuk, más pedig inkább az erősebb aromákra szavazott. A Chanel permetének visszafogott púderes illata volt, ami felfújás után még 1-2 órával is érezhető volt, ezért megfelelő utánfújással szerintünk elmegy parfüm helyett is, főleg kánikulában. A Jeanne Piaubert illata viszont a tesztelő csapat egyik tagjának sem jött be igazán, nehéz púderes illat, mi leginkább úgy határoznánk meg, hogy ez a tipikus vénkisasszony illat, kicsit édes és öreg illatú, ráadásul eléggé émelyítő.

Az íze

Bár nem szájvizekről van szó, mi mégis megnéztük, hogy milyen az íze az egyes termékeknek, ugyanis az első fújás után kiderült, hogy akárhogy is igyekszünk, egy kevés mindig a szánkba kerül, még akkor is, ha szigorúan csukva tartjuk. A legjobb helyen a Clarins végzett, aminek volt ugyan egy kevés rossz utóíze, de még ez a termék volt a legkevésbé zavaró. Őt követi a sorban a BeYu és a Mau Wilz, amelynek szintén nem volt elviselhetetlenül rossz az utóíze. A Chanel, a L'Occitane és a Jean Piaubert termékeinek versenye azonos eredménnyel zárult, mindhárom terméknél igencsak meggyűlt a bajunk az ízzel, keserű volt és parfüm aromájú, úgyhogy ezeknél fokozottan igaz az, hogy csak csukott száj mellett használható.

Milyen érzés a bőrnek

A titok nyitja ebben ez esetben a mennyiség, egy alkalommal ugyanis nem szabad túl sokat felvinni a bőrre, mert könnyen ragacsossá válhat a felület. Nekünk ebből a szempontból a Mau Wilz a BeYu és a Clarins termékei jöttek be a legjobban, ugyanis még akkor sem volt rossz érzésünk, amikor a fújásnál kicsit megszaladt a kezünk. A L'Occitane-nál figyelni kellett arra, hogy egy-két pumpálásnál ne kerüljön több a bőrre, főleg akkor, ha meg akartuk úszni a ragadós utánérzést, és az is fontos szempont volt, hogy kellően távol tartsuk a bőrünktől.A Chanel-nél akkor is volt egy kevés rossz utánérzésünk, amikor a lehető legvékonyabb rétegben fújtuk fel bőrünkre, olyan volt a hatása, mintha vékony filmréteget képzett volna a bőrön. A Jeanne Piaubert permetének az illata viszont annyira nem jött be nekünk, hogy hiába volt könnyű az állaga, egyszerűen nem tudtuk elviselni magunkon.

Mennyire hűsít

Az már a korábbi tesztünkből kiderült, hogy melyik termékek szerepeltek ebből a szempontból a legjobb helyen. Azért jöjjön a sorrend, az ismétlés kedvéért. Első helyen végzett a Clarins permete, majd őt követi a L'Occitane terméke. Holtversenyben a harmadik helyen végzett a BeYu és a Mau Wilz sminkfixálóval dúsított arcpermete, őket követi sorban a Chanel kozmetikuma, majd sereghajtóként ott van a Jeanne Piaubert vénkisasszonya.

Összesített eredmény

Az abszolút győztes nálunk a Clarins arcpermete volt, ami szinte mindegyik pontnál maga mögé utasította a mezőnyt, őt követi a L'Occitane verbénás frissítője, ami egyetlen pontban szerepelt rosszabban, mint az első helyezet.A harmadik helyen holtverseny alakult ki, mégpedig a Mau Wilz és a BeYu termékei között, ők az illat és az aeroszolos kiszerelés miatt lettek "csak" bronzérmesek, ami ebben az esetben egyáltalán nem rossz helyezés. A vártnál rosszabb eredménnyel végzett a Chanel arcpermete, amitől mi jóval többet vártunk. Végül az utolsó helyet érdemelte ki a Jeanne Piaubert terméke, amely szinte minden kategóriában leszerepelt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés