free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kezd magához térni a Rákóczi út

Borsa         Címkék: divat, leárazás, outlet, rákócziút, vásárlás 1 hozzászólás

Tény, hogy a plázákban a legkényelmesebben vásárolni, de érdemes körbenézni máshol is. Mi a Rákóczi úton tettük ezt, mert van butik a bevásárlóközpontokon túl.

Sokáig azt hittük, hogy a hatalmas bevásárlóközpontok szépen lassan kiirtják a kisebb boltokat, butikokat, sokáig úgy tűnt, hogy a Rákóczi útnak és a Nagykörútnak befellegzett, ugyanis az üzletek egymás után kezdték el lehúzni a rolót. Az AKCIÓ táblák helyét a KIADÓ feliratok vették át és mi szépen leszoktunk a körúti vásárlásról úgy, hogy közben rászoktunk a plázázásra. Egyrészt a nagy bevásárlóközpontokban rövid idő alatt elég sok boltot tudunk megnézni, ráadásul az este kilencig való nyitva tartás elég barátságosnak mondható. Az elmúlt, nagyjából egy évben azonban egyre többször sétáltunk végig a Rákóczi úton és a Nagykörúton, ugyanis sokszor jóval olcsóbban tudunk vásárolni, mint a nagy plázákban. Most következő kétrészes sorozatunkban bemutatjuk, hogy miért éri meg a bevásárlóközpontokat ismét a kisebb boltokra cserélni. Az első részben bemutatjuk, hogy mi tud manapság a Rákóczi út.

A válságban a családok elsőként a ruhán kezdenek el spórolni, azonban a nagyobb outlet komplexumokig - Törökbálint, Biatorbágy - csak azok tudnak könnyen eljutni, akiknek van autójuk, így aztán különösen jó hír, hogy a Rákóczi út különösen jól áll kiárusító boltok terén. Annyit viszont már az elején érdemes leszögezni, már ha vásárlásról beszélünk, hogy a Rákóczi útnak csak az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakasza jöhet szóba, a Blaha után követező rész ugyanis még mindig elég siralmas képet fest.Az Astoria felől indulva mindjárt ott van Converse outlet, ahol jóval a bolti ár alatt kaphatjuk meg a kifutó modelleket, egyetlen gond, hogy a méretválaszték a bolt jellegéből fakadóan igen szerénynek mondható, ezért sok esetben vagy nagyon kicsi, vagy nagyon nagy lábra való tornacipőket lehet találni. Mindemellett érdemes benézni, mert egy kis szerencsével ki lehet fogni a keresett darabot. A Converese-től nem messze találjuk a Tisza cipő márkaboltot, ami ugyan nem outlet, de mi úgy láttuk, sokkal több akciós darabra lehet itt bukkanni, mint a Nyugati téren található bevásárlóközpont márkaboltjaiban, a kifutó termékeket sokszor 30-50 százalékos kedvezménnyel árulják, azt pedig már mondani sem kell, hogy mérethiány itt is van.Nem sokkal fentebb találjuk a We are just angel outletjét, ami már futott Stop Shop néven is, és valamilyen furcsa okból kifolyólag viszonylag nehéz megtalálni, mi is többször elmentünk mellette anélkül, hogy észrevettük volna. A boltban a sok kacat mellett hordható darabokra is rá lehet bukkanni, bár tényleg türelmesen kell keresgélni. Olyan az egész, mint egy nagy turkáló, egyszerűen ki kell fogni a jobb darabokat, és ennél az üzletnél kulcsfontosságú a próba, ugyanis sok elszabott ruhát és felsőt sikerült már kifogni. Elsősorban azoknak éri meg ez a bolt, akik előnyben részesítik a különlegesebb szabásvonalakat.

Innen nem messze található a Retro outlet, ahol ugyan nem fillérekért, de a bolti árnál alacsonyabb áron vásárolhatunk, mi belefutottunk ősrégi darabokba is, de nagyrészt a tavaly nyári kollekció erősen mérethiányos darabjaival találkoztunk. Annak is érdemes benézni, aki farmerben utazik, de mintás pamutpólókból is nagy a választék, a bolt egyetlen hibája, csakúgy, mint a Converse-nek, hogy hatkor bezár, azért igencsak iparkodni kell, ha valaki munka után még be akar nézni.A Woodoo outletje nagyjából ugyanaz a kaliber, mint a Retro-outlet. Itt is korábbi kollekciók mérethiányos darabjaira bukkantunk, egyetlen bajunk az volt, hogy néhány ruha már igencsak megviselt állapotban került be boltba, bár ezzel a sok korábbi próba miatt számolni kell. Elsősorban pólókat és nyári ruhákat találtunk, azokból viszont elég nagy volt a választék.

Az első nagy meglepetést a Moda Italiana okozta nekünk, ugyanis ebben a kétszintes üzletben szó szerint fillérekért lehet bevásárolni elsősorban Terranova cuccokból. Mi vettünk pólót 300 forintért és övet 390-ért, arra viszont jó lesz felkészülni, hogy a ruhák egy része teljesen hordhatatlan. Elszabott műszálas borzalmak, amelyeket jelmezbálon kívül nem lehet hordani és neonszínű műanyag táskák, amelyek a strandon kívül nem igazán vállalhatóak be. Az olcsó pólókon és szoknyákon kívül – nekünk ezek jöttek be a legjobban – külön örömhír, hogy néhány száz forintért lehet hozzájutni 100 százalék pamutból készült gyerekruhákhoz, ami sok esetben jóval a turkálós árak alatt van.Pár lépésre a Moda Italiana-tól található a plázákból jól ismert márka a Jeans Club kétszintes üzlete is, ami ugyan nem outlet, de a termékek nagy részét még így is fél áron vagy az alatt árulják, azonban jó lesz óvatosan keresgélni, ugyanis a bolt a leárazott termékek mellé bekeverte a teljes áron kapható portékákat is. Mi is lesre futottunk egy ruhával. Ami a legjobb hír, hogy ebben a boltban nagy választék van olyan maxiruhából, amit elsősorban alacsonyaknak találtak ki, ugyanis Borsastylistnak igencsak bokavillantósak voltak a fazonok. Az ott található kincsekről pedig elég legyen annyi, hogy köztudottan kritikus Borsaképszerkesztő kétezer forintért talált magának táskát és négyszáz forintért nyakláncot, kétezer forint alatt van a pólók nagy része, és a teljes áron kapható nadrágok ára sem haladja meg a hétezer forintot.Végezetül jöjjön egy olyan üzlet, ami jó példa arra, hogy azért van még bóvli bolt a Rákóczi úton, ezt bizonyítja például, hogy az X-one kínálata erősen emlékeztet minket a kínai piacon árult portékákra, csupa műszálas cucc, ráadásul hordhatatlan színekben és hatalmas fém csatokkal, az áruk pedig egyáltalán nincs arányban a minőségükkel. Bementünk, szétnéztünk, és nagyjából három perc után kifordultunk az üzletből, amitől minden olvasót óva intünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés