Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Joghurtos jégkrém házilag

Ízbolygó         Címkék: fagyi, jégkrém, joghurt, sorbet, spatula 0 hozzászólás

A házi jégkrém, megér egy próbát, mert ha ügyesek vagyunk, simán veri a bolti nívóját. Bőven elég egy botmixer, nem kell megijedni. Hajrá!

Fagyigép híján sokan visszariadnak a házi fagyi/sorbet gyártásáról, pedig ahogy korábban írtam, egy botmixer is elegendő, nem kell beruházni ezreket a fagyigépre. A Borsa segít ebben is, íme a jégkrém készítése házilag.

Jégkrémet készíteni valójában egyszerűbb dolog, mint sorbetet. A fagyihoz azért nem is hasonlítom, mert a (tojásos) fagyialap legyártása valóban nem a legegyszerűbb konyhai műveletek közé sorolandó. Nem túl gyakorlott fakanálforgatók gyakran panaszkodnak a kicsapódott sárgájára, ami sajnos helyrehozhatatlan. Ha kicsapódott/túrósodott az bizony kuka. A sorbet már egy könnyedebb műfaj, de még ennél is hosszú lehet fagyigép nélkül a fagyasztási idő. Ezért íme egy még egyszerűbb megoldás! A végeredmény pedig egy házilag készített hűsítő pálcikás, ami gyorsan elkészül és ami bátran nyalogathatunk ebben a monszun-szerű nyárban. Felnőttek körében is népszerű, a gyerektársadalom meg egyenesen imádja.

Hozzávalók:

2 kis pohár natúr joghurt
méz
1 lime
gyümölcsszörp (házi, persze, de lehet kísérletezni cukorszirup + gyümölcs keverékével is)
valamilyen gyümölcs (jelen esetben málna)
jégkrémkészítő alkalmatosság (illatszerboltokban, a hiperekben, lakberendezési áruházakban) vagy műanyag eszpresszós poharak és faspatulák


A joghurtokat összekeverem a lime levével, valamint ízlés szerinti mennyiségben mézzel. A formák/poharak aljába adagolom egy vékony rétegben. A gyümölcsszörpből öntök rá. A maradék joghurtot összekeverem/turmixolom a gyümölccsel.



Édesítem mézzel, savanyíthatom lime/citrom levével. Belenyomom a pálcikát és irány a fagyasztó. Egy óra múlva pedig kész az ellenállhatatlanul pikáns, hűvös házi jégkrém!

Tipp édesszájúaknak:
Fehér csokit késsel forgácsokra aprítunk, és a joghurtos masszába keverjük. A csoki roppan, a jégkrém pedig olvadtan körbeöleli. Kipróbálásra érdemes!

Cukorszirup:
1 kg cukrot 7,5 dl vízzel összemelegítünk.
A kész szirupot üvegekbe töltöm, és hűtőben tárolom. Limonádéalapnak isteni, már csak citromot/narancsot kell hozzá facsarni, no és jéghideg ásványvizet!
Ha a még meleg szirupba mentát és citromfüvet áztatunk pár órára, tovább gazdagíthatjuk a limonádénk/mojitónk ízvilágát! (Ezeket leszűrni és úgy üvegekbe adagolni!)



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »



Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés