free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az úri közönség mulat

Borsa         Címkék: balatonsound, fesztivál, nouvellevague, zamárdi 2 hozzászólás

Kiküldött munkatársunk szerint a Balaton Sound idén nem volt egy fergeteges fesztiválélmény, de megérte elmerészkedni. Élménybeszámoló Zamárdiból.

Balaton és zene, nagyjából ez lenne a Zamárdiban megrendezett Balaton Sound fesztivál lényege. Napközben a strandon döglünk, majd este jöhet a buli, méghozzá nem is akármilyen, hiszen válogatott zenekarok és DJ-k nyomják a talpunk alá valót. Azonban az igazi (olyan szigetes) fesztivál hangulatnak nyoma sincs a környéken, hacsak azt nem vesszük annak, hogy rengeteg ember mászkál ide-oda a különböző koncerthelyszinek között. Persze mindennek és a húzós jegyárak ellenére jól mulatunk, a hideg sör igen hasznos kiegészítő kellék, a hangszórókból pedig kellemesen árad az elektromos muzsika, és akkor még nem is beszéltünk a Balaton nyújtotta díszletekről. Ahogy azt valaki elmésen meg is jegyezte mögöttünk: "Az a jó a déli partban, hogy látni az északit." Nos, a Tihanyi félszigettel megspékelt tájat nézve csak megerősíteni tudjuk a mögöttünk szólót.

www.sziget.hu/balatonsound
... látni az északit

A Balaton Sound fesztivál első napján, csütörtökön, ugyan - a hétvégi csődülethez képest - elég gyér volt a létszám, de legalább kényelmesen lehetett közlekedni, és ezért csak pár percenként jött nekünk valaki, aminek - sörrel a kezünkben - igencsak örültünk, így amikor a Nouvelle Vague koncertjére érkezünk, még szinte tele van a poharunk. A francia zenekar nyugis elektro-popja azonban elveszett a nagyszínpadon, egyszerűen nem jött át a zenéjük hangulata, és ezt bizony csak sajnálni tudtuk. Az utánuk következő Underworldről pedig csak a Trainspottingos dal maradt emlékezetes, de az is valószínűleg csak a közönség közé eresztett hatalmas lufik miatt. Közben persze pörögtek a minidrámák a helyszínen, Zamárdiban: elvesztünk, lemerült a telefonunk, a többiek sehol, viszont valahogy  Mad Professor dub-raggae estjére keveredünk, ahol aztán meglehetősen jól múlattuk az időt. Valami csoda folytán az ismerősökkel is összefutottunk, ami már csak azért is volt nagy öröm, mert náluk volt a szállás kulcsa. (Volt persze, aki rosszabbul járt, ugyanis nem csak elveszett a lemerült mobiljával együtt, de még a szállásra sem talált vissza, így valahol Zamárdi utcáin volt kénytelen aludni.)

www.sziget.hu/balatonsound
Nouvelle Vague

Péntekre már megjött a nagyközönség is, konkrétan telt házas volt a fesztivál, ami még délután annyira nem volt érezhető, ennek köszönhetően a Los Angeles-i Ozomatli világzenészei vígan ugrándozhattak a gyér közönség között. A nap (és talán az egész fesztivál) legnagyobb sztárjai, az elektrolegenda Kraftwerk koncrtjére viszont megtelt a nézőtér is, nyomorogva ugyan, de sikerült egy jót nosztalgiáznunk a német "robotemberek" előadásán. A pénteki sajnos a hideg-borult nap volt, a strandpapucsokat a lányok színes gumicsizmákra cserélték, sárban hempergő mulatozók azonban nem tartózkodtak a fesztiválon, a fehér ingekben szórakozó "úri" közönség a végletekig tiszta maradt. Mi pedig a MSTRKRFT előadására sodródtunk, ami annyira jól sikerült, hogy még a sokak által favorizált Sven Väth technóját is kihagytuk miatta.

www.sziget.hu/balatonsound
Kraftwerk

A Balaton Sound harmadik napján... a fáradság jelei igen korán mutatkoztak, de természetesen nem adtuk fel, ezen a napon az Orbitalra készültünk, akik szerencsére a fellépésüket lemondó Groove Armada helyett ugrottak be és a fesztivál talán legjobb koncertjét produkálták. Még úgy is, hogy a vasárnapi programról sajnos nem tudunk beszámolni. Azon kívül, hogy iszonyat jól szóltak, még a vizuális elemek is a helyükön voltak, a világító szemüvegekkel az élen. Az előttük játszó magyar Brains zenekar drum and bass-ének pedig külön piros pont jár. Nagy sajnálatunkra, csúszás miatt az Orbital produkciója egybe esett Rodney Hunterével, de biztos forrásból tudjuk, hogy elégedett volt vele a hallgatóság. Ezen a napon történt még, hogy elhatároztuk: bemerészkedünk a "tuc-tuc" sátornak becézett arénába, ahol a techno-house DJ-királyok nyomták a válogatott közönségnek. Azonban az említett közönség visszatartó erőnek bizonyult, ugyanis az egymás hegyén és hátán ugráló tudatmódosított tömeget meglátva pánikrohamot kaptunk, és "ide nem akarok bemenni" felkiáltással menekültünk a fesztivál másik végébe levő koncerthelyszínre. Ott aztán súlyosan pörgő drum and bass fogadott minket a Sub Focus jóvoltából, és ez már jobban kedvünre valónak bizonyult.

Az utolsó nap programjaira ugyan csak a cikk megírása után került sor, de Röyksopp és Moby koncertjével biztosra mentünk. A Balaton Sound idén nem volt egy fergeteges fesztiválélmény, de mindenképpen hatalmasat sikerült mulatnunk a fesztiválon, és bátran állíthatjuk: nem bántuk meg, hogy ide merészkedtünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés