free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Adtunk egy esélyt a Nagykörútnak

Borsa         Címkék: butik, divat, nagykörút, skála, vásárlás 3 hozzászólás

A Rákóczi út után nekiveselkedtünk a Nagykörútnak, bezárt boltokkal és néhány kellemes meglepetéssel is találkoztunk. Csak hab a tortán, hogy a Skála él és virul.

Sorozatunk előző részében kitárgyaltuk, hogy mit tud az újonnan felfedezett Rákóczi út, a mostani részben továbbsétálunk, és megnézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha plázát a jobb napokat is megélt Nagykörútra cseréljük. Borsastylist és Borsafotós végigsétált a Körúton a Blaha Lujza tértől a Jászai Mari térig. Jöjjenek a tapasztalatok és a tippek a sétáról.Az utunkat stílszerűen pont ott folytattuk, ahol a múltkor abbahagytuk, nevezetesen a Blaha Lujza téren. A Wesselényi utcáig mindössze egy említésre méltó bolttal találkoztunk, mégpedig Stop Butikkal, amelynek a kirakatán sokat sejtetően csak annyi áll: KIÁRUSÍTÁS, ijedtségre viszont semmi ok, mi már legalább három éve nézzük a feliratot, és eddig még nem szűnt meg a bolt. Elsősorban jó minőségű különleges mintájú pólókat lehet találni, de annak is érdemes benézni, aki cipzáras felsőben utazik, külön jó hír, hogy csajoknak és pasiknak egyaránt kínálnak ígéretesnek tűnő darabokat. A jobbakért viszont meg kell küzdeni, néha olyannak tűnik, mintha azt a bizonyos tűt keresnénk a szénakazalban, nincs mit szépíteni, egyszerűen sok a bóvli, de megéri a kutatómunka.Innentől kezdve, nagyjából a Király utcai villamos megállóig, egy viszonylag unalmas szakasz következik, legalábbis akkor, ha az ember nem menyasszonyi ruhát vagy kiadó üzletet keres, ugyanis ezekből akad szép számmal. A menyasszonyi szalonok közül nem itt találjuk a legnívósabbakat, de az jó hír, hogy a legtöbben a duci csajokra is gondoltak. Mindezek mellett a turkálókba is érdemes benézni, ha valakinek van elég türelme, de erről már korábban értekeztünk. Ami viszont kicsit elkeserítő, hogy a Rákóczi úthoz képest jóval több a kiadó üzlethelység, amiből mi arra következtettünk, hogy azok a bizonyos régi szép idők még váratnak magukra. A Király utca után szépen lassan beindul az ipar a Nagykörúton, és ezzel együtt kezdetét veszi az út két oldala közötti rohangálás, mert naná, hogy a számunkra érdekes boltok nem azonos oldalon vannak, szemben a Rákóczi úttal.Ott van rögtön két százforintos bolt, bár egyiknek sem ez a hivatalos neve. Az első, ami az Oktogonnál található, a puccos nevű MORE, ahol fillérekért lehet beszerezni különböző lakásdekorációs kellékeket, és az ügyesebbek még néhány bizsura és sminkcuccra is beruházhatnak, mi különösen ajánljuk a szemhéjpúdereket, amelyek meglepően tartósnak bizonyultak. Nem sokkal arrébb található a One Euro Market, ami nevével ellentétben semmiben sem különbözik egy mezei százforintos bolttól. Aki járt már ilyen üzletben, az tudja, hogy két dologban verhetetlen, az egyik a műanyag doboz, amiből minden elképzelhető méret és forma kapható, valamint a tisztító szerek és eszközök, amelyek ezekben a boltokban jóval olcsóbbak, mint a drogériákban.

Innentől kezdve jönnek a cipőboltok, amelyeket mi nem tudunk nyugodt szívvel ajánlani, ugyanis az ár, a minőség és a fazon nincsenek egyenes arányban egymással, magyarán a legtöbb itt található cipőboltban gyatra minőségű nagyifazonú drága cipőre tudunk beruházni. A reményt azonban kár elveszíteni, ugyanis a legnagyobb meglepetés még hátra van. Előtte azonban jöjjön a Samantha nevű - elsőre talán ijesztőnek ható - butik, ahol elég nagy a választék elegáns felsőrészekből és mutatós ruhákból, ráadásul az árak sincsenek az egekben. Azzal viszont érdemes számolni, hogy ez a bolt a legjobb példa arra, amikor a kirakat átveri a kedves vevőt, ugyanis mi az ízléstelenül felöltöztetett babákat elnézve inkább kihagytuk volna a boltot, de mindenki elhiheti, megéri betérni.Samantha után pedig jöjjön a Nagykörút igazi meglepetése mégpedig a Skála Metró, ami ugyan látott már szebb napokat is, de most kétségkívül megvan az esélye arra, hogy visszatérjen az élők közé. A sok háziruha és nagyiszett mellett igazi kincsekre bukkanhat az, akinek van egy kevés türelme. Edzőnadrágot láttunk 1400 forintért és farmert 3000-ért, valamint Borsastylist itt találta meg legújabb szerelmét egy neonsárga lábujjbedugós gyógypapucs személyében, amelyet a végtelenül kedves eladók szó nélkül eltettek egy napra, amikor kiderült, hogy másnap minden cipőre 20 százalék kedvezményt ad az áruház. Nekünk annyira bejött a Skála, hogy azóta már kétszer jártunk arra, és eddig még egyszer sem távoztunk üres kézzel.A Jászai Mari térig már csak egyetlen ígéretes bolt van hátra, ami nem más mint egy cipődiszkont, ahol műanyag és biopapucsokból is nagy a választék, sőt néhány mutatós saruval is találkoztunk a boltban. Azzal viszont érdemes számolni, hogy csak nyáron éri meg betérni, ugyanis a téli szezonban a szandálok helyett teletömik a boltot műbőr csizmákkal, amelyekről még beszélni sem érdemes.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés