free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szex a Korán útmutatásai szerint

Borsa         Címkék: iszlám, könyv, korán, párkapcsolat, szex 3 hozzászólás

Wedad Lootah a Koránnak megfelelő szexuális tanácsadó könyvet írt muszlim házaspárok számára. Sokak szerint ezzel eltért az iszlámtól és halált érdemelne.

Wedad Lootah nem úgy néz ki, mint egy szexuális aktivista. Az Emirátusokban született muszlim, aki teljes niqab-ot visel - csak barna szemei látszódnak ki a fátyol hasadékán -, és a Koránból vett idézetekkel tarkítja a beszélgetést. Mégis ő a szerzője egy bámulatosan őszinte erotikus tanácsadó könyvnek. A "Hétpecsétes titok: szexuális tanácsok házaspároknak" című mű egy anekdotákkal teli könyv Lootah nyolc éves, Dubaiban folytatott házassági tanácsadói praxisából. Az Emirátusokban nagy vitákat kavart: a liberálisok dicsérettel, a konzervatívok viszont halálos fenyegetésekkel reagáltak rá. A Guardian riportja.

www.gulfnews.com, http://ssouk.fluidhosting.com

A 45 éves, erős akaratú és beszédes Lootah, egy kicsiny, de növekvő számú arab csoport tagja, akik több nyíltságot szeretnének elérni és a szexuális oktatást szorgalmazzák. Eltérően a nők korábbi generációitól, akik az emancipáció nyugati nyelvén fejtették ki kritikájukat, Lootah-t és társait már nehezebb elutasítani. Ők ugyanis a leggyakrabban vallásos muszlimok, akiknek az üzenetei a Koránban gyökereznek. Lootah például iszlám jogtudományt hallgatott az egyetemen, nem nyugati pszichológiát, a könyve pedig vallási referenciákkal bír. Kiadás előtt beterjesztette a mű szövegét a dubai muftinál, aki jóváhagyását adta, bár figyelmeztette Lootah-t, hogy az arab közönség nem biztos, hogy készen áll egy ilyen könyvre, pláne, hogy egy nő írta.

"Az emberek azt mondják őrült vagyok, eltértem az iszlámtól és meg kellene ölni engem. Még a családom is azt kérdezi: miért kell nekem erről beszélnem? Én pedig azt válaszolom: ezeket a problémákat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez a valóság, amiben élünk" - magyarázza Lootah. "Néhányan csodálkoznak azon, hogy úgy tudok dolgozni az emberekkel, hogy csak a szemeim látszanak. Talán ez azért van, ahogy a kezeimet tudom mozgatni" - mondja a hangjában némi iróniával. "De az emberek eljönnek és nagyon őszintén beszélnek velem." Említ néhány történetet, amelyeket hallott: egy emirátusi katonatiszt feleségéről, akinek viszonya volt, mert a férje túl sokat volt távol, egy nőről, aki azt hitte, hogy az orális szex ellene van az iszlámnak (pedig ez így nem igaz, jegyzi meg Lootah), egy másik nőről, aki felfedezte, hogy a férje női ruhát ölt és melegbárokba jár.

http://weddings.lovetoknow.com

A nyugati standardok szerint Lootah nem liberális. A könyve témái között például szerepel az anális szex és a homoszexualitás veszélye, ezeket ugyanis tiltja a Korán. De a témával kapcsolatos nyíltsága sokak számára már önmagában sokkoló volt. Szaúd-Arábiában és más országokban ugyanis, ahol a nemeket elszeparálják, számos férfi szerzi első szexuális tapasztalatait azonos neművel. "Sok férfi, akinek a házasság előtt része volt anális szexben férfival, a feleségével is ezt akarja csinálni, mert nem ismer semmi mást" - magyarázza Lootah. "Többek között ez okból is szükség van szexuális oktatásra az iskoláinkban." Empatikusan gondolkodik a női szexuális kielégülés fontosságáról is. Említ egy esetet - amely szintén arra késztette hogy megírja a könyvet - amikor egy 52 éves nő, akinek mér unokái voltak, bevallotta, hogy még soha nem élt át kielégítő szexuális élményt a férjével. "Végül felfedezte az orgazmust" - árulta el Lootah.

A könyv egyik témája a családok hűtlenség miatti tönkremenetele. Dubaiban az ott élő külföldi nők, illetve az egyszerű e-mail és sms-kommunikáció megkönnyítik, hogy a férfiak megcsalhassák a feleségüket. A válási ráta 30 százalékra nőtt. "Korábban az emberek egy helyen éltek és a közösség olyan volt, mint egy nagy család. Most azonban különféle területekre nyitottak és a hagyományok megváltoztak."

www.jeffhandel.com

Lootah kilenc gyermekes, írástudatlan, vízkereskedő családba született. Korán férjhez ment és tanárként dolgozott. Később egy iszlám alapítványnál vállalt munkát, amelynek során börtönökben tartott oktatást, illetve családegyesítő napokat, amivel két állami kitüntetést is kiérdemelt. Amikor a törvényszék 2001-ben elindította családi tanácsadó szekcióját, Dubai uralkodója Muhammed bin Rashid al-Maktoum felkérte őt, hogy legyen az első tanácsadó. A családi tanácsadót részben azért hozták létre, hogy az iszlám törvények útmutatásai szerint segítsen a válni szándékozó pároknak megoldani a problémáikat. A gyakorlatban aztán a tanácsadó egy mindenféle célra megfelelő terápiás központ lett a házassági problémákkal küzdő párok számára.

www.nytimes.com

Lootah édesapja támogatja  könyvet, de a többi családtag csodálkozik azon, hogy miért kell neki ezekről a témákról nyilvánosan szólni. Miután a könyvet kiadták, egy férfi felhívta őt az irodájában, és azzal fenyegette, hogy megöli. Az interneten is megjelentek fenyegetések. Lootah azonban nem törődik ezekkel, sőt elutasította a neki felajánlott kormányzati védelmet is. Szerinte ugyanis a nyilvánosság tanítása megéri a kockázatot.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés