free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Íme az első magyar leszbikus-biszexuális csajbanda

HT2         Címkék: babydolls, biszexuális, csajbanda, leszbikus, zene 9 hozzászólás

Hímtag Kettő az első magyar leszbikus-biszexuális csajrock zenekar megalakulása kapcsán berzenkedik. A végén alternatívát is kínál, a miheztartás végett.

Fanfárt kérek (köszönöm) – megalakult az első magyar leszbikus-biszexuális csajrock-banda. Pardon, legyünk pontosak: az első magyar leszbiszexrock csajbanda. Pinky, az énekesnő ugyanis így fogalmaz. Pinky egyébként Siklóson született, és már zsenge korában is próbált összehozni egy hasonló zenekart Debrecenben, merthogy "régóta biszexuális" (23 éves amúgy), de arrafelé nem terem babér a leszbiszexrocknak. Hanem Budapesten, na ott igen: egy hónap alatt összejött a csupa leszbikus-biszexuális felállás, és megalakult a Baby Dolls. Bogyó dobol, Dexy gitározik, Kama a basszeros. Nézzük is meg, mit csinálnak:


Uhhhhm béjjbee. Na, vajon ki könnyezi meg jobban ezt a videót: a könnyűzene rajongói vagy a leszbikus és biszexuális nők közössége? Bár én csak az egyik tábor tagjának vallom magam, az a gyanúm, hogy döntetlent játszana egymással a két csapat, ha összeeresztenénk őket – vagy még inkább egymás vállán zokognának. Közösségteremtő erő tehát rejlik az opusban, de ha a "gyerünk csajok" üzenetet vesszük alapul, valószínűleg nem egészen oda fut ki, ahova eredetileg célozták. Persze az már eleve egy jóindulatú feltételezés, hogy valahova is címezték az úgynevezett Üzenetet (nem a szövegszerkesztő javította nagyra a szó kezdőbetűjét), mert amikor két akkordra tinglitanglizik négy gyanúsan összecastingolt fiatal, az mindig gyanús, nevezzék bár Baby Dollsnak vagy akár Tokio Hotelnek az illető zenekart. Lehet csajbanda, akár leszbikus és biszexuális is.

Csak épp akkor nagyobb a baj egy kicsit. Vagy ha nem akarok ennyire merev arccal aggódni, mert az egyrészt hülyén néz ki, másrészt hülyeség is, azt mondom: nagyobb a blamázs. A magyar csajrock állapota – ha van neki egyáltalán – eleve elkeserítő, mert nemhogy L7-ünk nincs, de más se nagyon, keménykedés van, meg dilettantizmus – és akkor ebbe a helyzetbe érkezik a Baby Dolls.  Nesztek csajbanda: gitárra nyögnek és a nőket szeretik. Ilyen még nem volt, logikus tehát, hogy kellett. Állnak a farkak? Valamennyi biztos. Duzzad a női identitástudat? Valahol biztos. Köszönjük, akkor megvan a banda létjogosultsága, csukhatjuk az aktatáskát. Egyszer majd (inkább előbb, mint utóbb) aztán rácsukjuk az együttesre is, de pszt.Na de most komolyan, mi lehetett vajon abban az aktatáskában? Sejtésem szerint pár Cica magazin, egy ÖKM meg két DVD a Lux Videótól. Legalábbis valami ilyet sejtet, hogy immár a magyar könnyűzenei ipar hivatalos álláspontja is az, hogy a leszbikus és biszexuális nők/csajok pont úgy néznek ki, mintha sztriptízbárban dolgoznának, túlórában pedig pornót forgatnának. Hogy ez a hivatalos álláspont, afelől ne legyen kétsége senkinek: a tagok összeválogatásában a kiadó is segített. A lányok pedig – bár egymást "kóstolgatják" – természetesen várják a fiúkat is a koncertjeikre. Mmmmm. Na ne mondjátok. Pedig én meg azt hittem, hogy leszbikonvent van a Vörös Yukban minden fellépésen. Ne szórakozzunk már egymással: tudjuk, hogy a leszbikus pornó is férfiaknak készül, nem is véletlen, hogy minden csajokra bukó cicababáról kiderül ezekben a filmekben, hogy a nők iránti kizárólagos vonzalma valójában biszexualitást takar. A brand ezen a ponton tehát ott tart, hogy csakis a férfiakat vonzza.

Hanem aztán nyilván előkerült egy Spice Girls CD is a magazinok meg a DVD-k alól, és egyből felkiáltott mindenki: Girl Power! Hát ez az! Ez hiányzott még, felvágták a csajok nyelvét, tudjátok, "meddig tart ez az állapot, hogy a pasik mind hülye állatok", írjad csak Totyám, jó lesz ez! Hát tényleg jó lett, főleg ha még mellétesszük azt is, hogy a lányok ma kurvát rendelnek pizza helyett: ez ám a feminista-leszbikus öntudat. A Gossip nevű zenekarban éneklő, szintén – vagy mondjuk inkább úgy: valóban? – leszbikus és feminista Beth Ditto vajon mekkorát keverne le ezért, ha a fülébe jutna? Szerintem baromi nagyot tud ütni, és akarna is. Úgy en bloc az öntudatos, nőpárti és minőségi zene nevében. Merthogy olyan is létezik ám. Hogy jó hangulatban fejezzük be, mutatom is:

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés