free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egy férfiak nélküli világ

Borsa         Címkék: férfi, háború, szex, vallás, zene 7 hozzászólás

Egy férfiaktól mentes világban kevesebb lenne a háború és kisebb mértékű a környezetszennyezés. Viszont pocsék lenne a zene, és nem lenne kivel szexelni.

Tegnap Ira Levin agyában ébredtem. A tudósok arra használták az embrionális őssejteket, hogy abból szintetikus spermát állítsanak elő. Az első gondolatom az volt: vajon kapható lesz rózsaszínben is? De komolyra fordítva: annak a lehetősége, hogy a jövőben férfiak nélkül is szaporodni tudjunk, egyre valószínűbb. Erre pedig egy mizantróp fantázia rémlik fel: vajon milyen lenne egy férfiak nélküli világ? Egy finoman derengő mennyország lenne, telis-tele nőkkel, akik kínai kaját eszegetnek és Dallast néznek? Több lenne benne az aranyozott csíkos díszpárna és kevesebb a fegyveres rablás? Vagy olyan lenne, mintha csapdába esnél egy Anonim Kényszerevők csoportterápián esetleg egy lányiskolában, örökre? Ha megvizsgáljuk, hogy eddigi történelmünk során hogyan boldogultak a férfiak, muszáj megkérdeznünk magunktól: a nők vajon jobban csinálnák?  Tanya Gold, a Guardian újságírónőjének elmélkedése.

Háborúk és vezetők

A lányok öltöztetik a babákat, a fiúk ledöfik. Az Action Mantől a kamasz késelőkön át a Fox News-on kiabáló szobatábornokokig a férfiak mindig is élvezik - vagy legalábbis hajlandónak mutatkoznak rá -, hogy valamit megnyomorítsanak. Persze nem minden férfi harcias pszichopata, de a legtöbb habzó szájú, harcias pszichopata történetesen mégiscsak férfi. Freud szerint semmi sem történik véletlenül, még egy tojást sem véletlenül főzünk túl sokáig. Honnan tehát ez a vértenger? Nyilvánvalóan a háború néha hasznos társadalmi változásokhoz vezet: a nácizmus szétzúzásához vagy épp a nők jogainak kivívásához és így tovább. Azonban úgy gondolom, hogy a legtöbb emberséges ember egyetért azzal, hogy a háború rossz dolog. És a nők általában véve nem háborúznak. Védekezésből talán, de szórakozásból sosem, és azért sem, hogy más nőkkel versengjenek. Mi ugyanis tudjuk, hogy sokkal rosszabb dolgot is művelhetünk egy emberrel, mint hogy simán csak megöljük.Durva dolog csak a mániákusokat felsorolni, de nem tudok ellenállni: annyi a virág ebben a kertben. Edward király megnyúzatta az ellenségeit, és a bőrüket kitűzette a falra Pyx kápolnájába. Aztán lerohanta Skóciát csak azért, mert ott volt. Megtette volna mindezt akkor is, ha nő lett volna? Kételkedem benne - egy nő sohasem használna bőrt falidíszként. Rettegett Iván macskákat vagdosott - de miért macskákat? - a Kreml falaihoz, és tüzes vassal verte az embereket. Sztálin musicaleket nézett, miközben a parasztság éhezett. Biztos vagyok abban, hogy a női uralkodók jobban csinálják. Persze ők sem mindig, hiszen Indira Gandhi elnyomta a nők jogait, Báthory Erzsébet szüzeket gyilkolt, és nem, nem felejtettem el Margaret Thatchert sem… De például I. Erzsébet vallási toleranciát gyakorolt akkoriban, amikor Franciaországban divat volt megenni a protestánsokat. Az izlandi miniszterelnök Jóhanna Sigurardóttir, Ellen Johnson-Sirleaf, Libéria államfője vagy épp Helen Clark, Új-Zéland leköszönő miniszterelnöke mind-mind épelméjűnek tűnik. Kevésbé képviselnek elmebeteg politikát, és nem támogatnak tömeggyilkosságokat, méghozzá az "alkalmatlanság" érzése miatt. Ami a  javukra válik.

Vallás, környezetvétele, psziché

A vallás veszélyesebb dolog, mint egy magas sarkút viselő bekokainozott elefánt Legolandben. A "vádlottak padján" Ábrahám a judaizmus képviseletében, tarsusi Szent Pál és Jézus Krisztus a katolikus sarokban, és persze az iszlám Mohammed, aki egy kilenc éves kislány kezét fogja, akit feleségül vett. És van még egy szcientológus L. Ron Hubbardunk és egy regnáló pápánk, aki szerint sátáni dolog, ha férfiak férfiakat csókolnak. Ráadásul ezt a nézetét úgy fejti ki, hogy közben Mikulásnak van öltözve. Azt mondjátok spiritualitás? Gratulálok fiúk a legnagyobb marhasághoz, ami valaha elhangzott! És mi újság velünk, nőkkel a vallás terén? Nos, mi követők vagyunk, nem vezetők. Mindenki tudja, hogy az apácák azt teszik, amit rettenetes vezetőik parancsolnak nekik. Azt hiszem a legtöbb nő azért jár templomba/mecsetbe/zsinagógába, hogy tegyen valamit. Férfiak nélkül az istentiszteleteken való részvétel drámai hanyatlásnak indulna. Nem volna miért imádkoznunk.

A nők hajszárítót használnak - és ha tisztességesek akarunk lenni, belátjuk, hogy - a hajszárító pedig elektromosságot. Bizonyított tény azonban, hogy az autók és a repülőgépek sokkal nagyobb mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez, mint a hajszárító vagy a hajformázó készülékek. És kik vásárolják az autós és repülős magazinokat? Tudod kik! A férfiak. És  hogy mi ez a furcsa zaj? Ez a közös környezetünk rombolásának zaja, és nekünk nincsenek szökési lehetőségeink. Egy újabb elégtelen osztályzat a férfi nemnek.

Köszönöm, Dr. Freud és Dr. Jung, szép munka volt, de még mindig sírok. A nők szintén gyakorolják a pszichiátriát: empátiának nevezik. És itt a megfelelő pillanat, hogy kijelentsem, egy férfiaktól mentes világban a szépségipari termékek eladásai is hanyatlanának, mert nem lenne kinek kicicomázni magunkat. A divatipar kimúlna, mint egy bogár ősszel. Mi több: lehetséges, hogy minden nő kövér lenne.

Zene, irodalom és mozi

Nagyon igaz az a közhely, hogy a férfiak azért jók a zenében, mivel jobban preferálják a beszédnél. De köszönetet kell mondanom a tinilányokkal kavaró Elvisnek és a feleségverő Frank Sinatrának, mert a férfiak nélküli világban a zene minden bizonnyal egy rakás szemét volna. Vagy legfeljebb olyan lenne, mint egy Suzanne Vega koncert. A szerelmes dalok eltűnnének. A vetésforgóról és hányó babákról énekelnénk dalokat, és ülnénk a rockkoncerteken.

Az irodalmi műveket az élet vesztesei írják, épp ez bennük a nagyszerű. És hogy a nők tudnak-e olyan jól írni, mint a férfiak? Nos ott van például George Eliot, akit valójában nem George-nak, hanem Mary Ann-nek hívtak.

A mozi eltűnne. Helyette beszélgetnénk. Videójátékok dettó.

A Bonobo-tézis

Ez tehát az én női bolygóm. Érezlek, érzem az utálatot. A nők is bűnrészesek ebben az őrületben. Felülünk a repülőgépekre, penészes gyümölcssalátát eszünk. Megtapsoljuk a lefejezéseket és Vogue-ot olvasunk. De a férfiak a bolygónk uralkodói, az emberiség nagykövetei - ezt nem vitathatjuk. Nekünk, nőknek soha nem volt alkalmunk arra, hogy teljesen kifejezzük a saját gonoszságunkat vagy a saját jóságunkat.

http://timeinc.net

Épp ezért, a teljes megvilágosodás érdekében a Bonobo-tézishez fordulok. A bonobo egy majomfajta. Kizárólag Kongóban él, és egyike a négy legközelebbi még nem kihalt, emberszabású rokonunknak. Társadalmuk matriarchális - vannak hímek, de a nőstények a vezetők - és sokkal békésebb, mint a más csimpánzfajoké. Nem ölik meg egymást, mint más csimpánzok. Gyakorolják többek között a nyelves csókot, az orális szexet és fészekben alszanak. Ha a Bonobo-tézisből indulunk ki, valószínnek látszik, hogy egy kizárólag nőkkel teli bolygó békésebb és érzékibb volna, mint a férfiak uralta. De amint erről az édes világról fantáziálok, felvetődik a kérdés: kivel szexelnénk? Szeretem a nőket, de nem mindenestül. A mennyország nagyot reccsen, porrá válik és szétesik. Őszintén szólva nekem hiányoznának a férfiak. Hiányozna a szaguk, a törékeny édességük vagy amikor úgy néznek, mint egy oroszlán, amelyik fixíroz egy csirkét. Biztos vagyok abban, hogyha a férfiak távoznának, akkor történne valami rettenetes, valami azoknál a szörnyűségeknél is rosszabb, amik eddig valaha történtek. Tehát maradjatok!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés