free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megmondjuk a tutit idén őszre

Borsa         Címkék: 2009, divat, előrejelzés, ősz, trend 13 hozzászólás

Nem kell követni, elég ismerni - mi ennek jegyében készítettük el a már szokásos trendelőrejelzésünket. Ismertető a fazonokról és a jövő szezon kedvenceiről.

Hűséges Borsaolvasók már tudják, hogy minden szezonban beharangozzuk, hogy melyek lesznek a divat legújabb irányvonalai, és milyen színekkel ér teletömni a gardróbunkat. A mostani alkalommal sem lesz ez másként, bár még javában tombol a nyár és a mínuszok is messze elkerülnek minket, mégis úgy látjuk jónak, ha mindenkit felkészítünk arra, hogy mi várható idén ősszel és télen, nem szabálykönyv, hanem egyszerű ismeretterjesztés következik. Kétrészes sorozatunk első részében megnézzük, hogy melyek ígérkeznek a szezon kedvenc fazonjainak, és arról is értekezünk, hogy milyen színek lesznek idén a nyerők. Kezdjük a trendelőrejelzésünket a kedvencnek ígérkező fazonokkal és irányzatokkal.

Még mindig a 80-as évek

Mi ugyan csendben azt reméltük, hogy idén már megszabadulunk a 80-as évektől és a harsány színektől, de nagyon úgy áll a helyzet, hogy még mindig stabilan tartja magát, sőt ha minden igaz, akkor a H&M szinte teljes egészében ennek az évtizednek szenteli az idei telet.

http://content.coutorture.com
Marc Jacobs, Nina Ricci

Minden jöhet, amiben hatalmas válltömés van, legyen szó zakóról vagy ruháról, egy a lényeg: a tetemes méretű szivacsréteg, ami garantáltan olyan vállakat csinál, mint egy jól kifejlett transformers figurának. A válltömés mellett a répaszár és a derékszabás is visszatérni látszik, és nagyon úgy tűnik, hogy idén már hozzánk is elérnek ezek a darabok, azt pedig mindenkinek a saját ízlésére bízzuk, hogy örül-e ennek vagy sem.

Szmokingok, zakók

A maszkulin vonal ugyan már korántsem jelenik meg annyira erősen, mint a tavalyi szezonban, de nyomokban még megmarad. Elsősorban férfias szabású zakókkal és szmoking felsőkkel találkozhatunk idén ősszel, és mindegy, hogy rövid vagy hosszú a fazon, a lényeg a kihajtókán található selyembetét. Ezeket a fazonokat egyszerű fehér pólóval is lehet hordani, aki viszont a konzervatív vonalat képviseli, annak még idénre is megmaradnak a férfias szabású ingek.

Háremnadrágok

Az idei szezon nagy kedvencének ígérkeznek a bő ülepű, úgynevezett háremnadrágok, készülhetnek farmerből, selyemből vagy bármilyen jó minőségű vászonból, a lényeg, hogy a feneke semmiképpen se feszüljön rá a hátsónkra, de a nyúlós pamutot idén már jó lesz elfelejteni.

http://content.coutorture.com
Chloé, Christian Dior, Stella McCartney

Az idei szezonban magas derekú és csípőszabású fazonokkal egyaránt találkozhatunk, aki viszont ilyet szeretne hordani, az jobb, ha beszerez magának egy bokacsizmát.

Bőrhatású leggingsek

A cicanadrágok is már jó néhány éve stabilan tartják magukat, volt itt az elmúlt időszakban minden: csipkés aljú és teljesen csipkés, pamut és vékony nejlonból készült. Most viszont a leggingsek legújabb generációja is megjelent, mégpedig a bőrhatású darabok, a legnagyobbak ugyan gyártanak valódi bőrből készült fazonokat is, de mi valahogy nem tudunk ezekkel megbarátkozni. Balerinával és bokacsizmával egyaránt jól mutatnak, az igazán elvetemültek pedig hosszított fazonú zakóval és bő szabású inggel hordják.

Bársony

Nagyon nem akartuk, de még is visszatértek a bársonyból készült ruhadarabok. Titkon reméljük, hogy mi magyarok nem hozzuk vissza a 90-es évek elejéről ismert gyűrt tükörbársonyt, hanem megelégszünk a kifutókról megismert fényes, de korántsem hivalkodó tükörbársonnyal. Estélyi ruhák, nadrágok és zakók is készülnek ebből az anyagfajtából, azonban eggyel érdemes tisztában lenni, ezeket a darabokat az anyag minősége miatt tudni kell viselni.

Fekete és piros

Itt azért reméljük egyik Borsaolvasó sem lepődött meg nagyon, ugyanis miután lecsengett a fekete-fehér, és a sárga-fekete már előre lehetett sejteni, hogy az idei szezon nagy visszatérője a fekete-piros lesz.

http://content.coutorture.com
Emporio Armani, DKNY

Erről már hosszan értekeztünk egy korábbi anyagunkban, és mivel a szabályok e tekintetben nem változtak így csak magunkat ismételnék, ha újra leírnánk a tudnivalókat. A lényeg csak annyi, hogy az idei szezonban minden olyan szett ér, ahol pirosat és feketét kombinálunk össze.

Kötött holmik

Valójában ebben sincs semmi újdonság, ha tél akkor jönnek a kötött cuccok, a fazonok ugyan minden szezonban változnak egy kicsit, a lényeg mindig ugyanaz marad, minél vastagabb és melegebb annál jobb.

http://content.coutorture.com, www.style.com
Missoni, Burberry porsum, Dolce and Gabbana

A mostani őszre és télre érdemes lesz betárazni hatalmas gallérú vastag fonálból kötött pulóverekből, és az sem árt, ha mindehhez tekintélyes méretű sál is tartozik.

Ruhára nyomott ikonok

Minden szezonnak megvannak a maga hóbortjai, egy ideig minden tervező imádta a matyómintát, aztán jöttek a csíkok és a kockák, majd a strasszok mindenhova. A mostani szezonnak az az újdonsága, hogy a különböző textíliákra a történelemből vagy a filmvászonról ismert emberek képmását nyomták, gyanítjuk, hogy ez az irányzat itthonra még idén nem fog megérkezni, de aki igazán lelkes az szitáztathat magának.

A színekről

Ahogy elnéztük elég gyanús, hogy az idei szezont a fekete és a sötétkék fogja uralni, és legnagyobb bánatunkra néhány tervezőnél még összeakadtunk egy-két lila darabbal is, amit mi már kellőképpen ununk.

http://content.coutorture.com
Emporio Armani, Chloé

Az idei tél újdonsága, hogy a pasztellszínek bekerültek a repertoárba, amelyek eddig szinte kizárólag nyári színnek számítottak. Valamint, még ha csak nyomokban is, de visszatérni látszik a piros, ami nekünk régi nagy kedvencünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés