free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sarokpuhító krémeket teszteltünk

Borsa         Címkék: krém, lábápolás, sarokpuhító, szépség, teszt 13 hozzászólás

Ezúttal lábkrémeket teszteltünk, ugyanis hiába pedikűröztettünk a múlt héten, a bőrkeményedések ismét eljöttek. Kentünk és csúszkáltunk, íme a tapasztalatok.

Miután sikerült leszedetnünk a pedikűrössel a bőrkeményedéseket úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk vigyázni a frissen rendbe hozott lábainkra, mivel azonban a vékony talpú papucsokról nem tudunk lemondani, valami más sarkkímélő megoldás után kellett néznünk. Ezért a Borsa bejáratott és jól működő tesztcsapata kipróbált hét különböző sarokpuhító krémet, kentük a lábunkat az Avon levendulás krémével, egy gyógyszertári készítménnyel, és a Bánó sarkobalzsamával. A kezünk ügyébe akadt még két luxustermék is, az egyik a L'Occitane krémje, a másik pedig a Clarins lábápolója, a Scholl csodaszerként árult puhítója, valamint ismét harcba indult egy sajátmárkás krém is, mégpedig az Alverde sarokápolója.Szokás szerint ismét felállítottunk egy szempontrendszert, hogy a lehető legalaposabb és legkörültekintőbben tudjuk megvizsgálni a kiválasztott termékeket. Megnéztük, hogy melyik szárad be a leggyorsabban, valamint, hogy mennyire lesz zsíros utána a bőrünk. Vizsgáltuk a hatékonyságukat, amelyről egy listát is készítettünk a múlt hét folyamán. Valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy az adott krém mennyire gazdaságos, ugyanis a drágább termékeknél egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy kenés alkalmával fél doboznyi, vagy csak egy mogyorónyi krémet kell rátenni a lábunkra. Bár az illat még mindig elég szubjektív kérdés, de mi mégis megnéztük, ugyanis a kezünk még órákkal a kenés után is átható lábkrémillatot árasztott, és ugyebár egyáltalán nem mindegy, hogy az az illat orrfacsaró-e vagy inkább kellemes.

Száradás és zsírosság

Ez azért fontos kérdés, mert sokan reggelente indulás előtt is bekenik a lábukat, ha azonban a krémet nem szívja be a bőr elég hamar, akkor az első nagyjából fél órában garantáltan csúszkálni fogunk a szandálunkban, ami amellett, hogy kényelmetlen még balesetveszélyes is. Azért azt fontos megjegyezni, hogy a zsíros, lassan felszívódó krémek sem rosszak, csak ezeket jobb meghagyni éjszakára. A legnehezebben beszívódó két krém a L'Occitane gyógynövényes lábápolója volt és a Bánó sarokbalzsamja, tesztelőink szerint mindkét krém igényelt plusz masszírozást is, amelyet ők egyáltalán nem negatívumként említettek.Az ötödik helyen a gyógyszertári krém végzett, ami szintén viszonylag lassan szívódott fel, és a sarkak is elég zsírosak maradtak a kenés után, de már korántsem annyira, mint az előző két terméknél. A Scholl és az Avon terméke is holtversenyben végzett, ami a felszívódást és a zsírosodást illeti, e kettőt már gond nélkül lehet használni közvetlenül indulás előtt, nagyjából 5 perc alatt mindkettőt felszívta a bőrünk. Az Alverde és a Clarins krémjei nyerték meg ezt a fordulót, ugyanis mindketten hamar felszívódtak, és egyáltalán nem maradt utána zsíros a lábunk.

Mennyire hatásosan puhítja a sarkakat

A korábban megjelent listára csak öt krém kerülhetett fel, azok amelyek ebben a kategóriában a legjobban szerepeltek. Legnagyobb meglepetésünkre a Schollnak nem sikerült bekerülni a top 5-be, mivel úgy vettük észre, hogy három nap alatt sem értünk el jelentős változást, de ugyanígy jártunk az Avon levendulás ápolójával is, ami inkább egy hűsítő tápláló krém, mintsem sarokpuhító készítmény.A gyógyszertári, a Clarins, a L'Occitane, az Alverde és a Bánó féle Sarokbalzsam mindannyian átmentek a próbán, úgyhogy ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánljuk minden lábkrémezőnek. A leggyorsabban a Clarins-szel értünk el hatást, majd őt követte az L'Occitane és az Alverede kréme, majd végül a gyógyszertári és a Bánó féle balzsam.

Az illatról

Az egyszer biztos, hogy a lábkrémeknek van egy tipikus kicsit talán zavaró illatuk, ami miatt egyáltalán nincs kedvünk rákenni a testünk más pontjára, bár tapasztalatból állítjuk, hogy a könyöknek és a térdnek néha kifejezetten jót tesznek ezek a kencék. Az egyetlen szinte illatmentes krémünk a gyógyszertári készítmény volt, amibe semmiféle illatanyag nem került.A legbüdösebbnek járó megtisztelő címet, pedig az Alverde érdemelte ki, amelynek a tesztelőnk szerint kimondottan rothadó növény szaga van, bár ez a hatására nincs befolyással. A Schollnak, a L'Occitane-nak és a Clarinsnek tipikus citrusos lábkrémszaga volt, pont olyan amit megszoktunk. A Bánó Sarokbalzsam illata erősen hajazott valami szúnyogriasztó szagára, de sajnos egyetlen szúnyog sem riadt vissza tőle. A legjobb illatú krém egyértelműen az Avon levendulás lábkrémje volt, ami finom könnyed virágillatot árasztott magából.

Mennyire gazdaságosak

Az a jó hírünk, hogy a legtöbb tesztelt krémünk – beleértve a luxusmárkák készítményeit is – nagyon jól szerepelt ebben a fordulóban, egyedül a Scholl és az Avon krémje okozott némi csalódást, ugyanis mindkét termékből legalább négy centis csíkot kellett a lábunkra kenni ahhoz, hogy érezzünk bármilyen hatást. A legkevesebbet egy-egy kenéshez a L'Occitane-ból és a Bánó Sarokbalzsamjából kellett használnunk, ezekből bőven elég volt egy mogyorónyi egy lábra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés