free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tükrök extra funkciókkal

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, érintőképernyő, lcd, tárgy, tükör 0 hozzászólás

Ha egy tükör szokatlan formájú vagy díszítésű, az manapság már nem számít túl nagy dizájnbravúrnak. A tervezők ennél már jóval előrébb tartanak.

A tükrök is azon tárgyaink közé tartoznak, amelyek jelenlétét abszolút magától értetődőnek vesszük, miközben nem is gondolunk bele, hogy vajon meddig és hogyan bírnánk ki nélkülük, már ha egyáltalán. A tervezők szempontjából nézve a tükör hálás téma, ám ma már nem számít különösebb kunsztnak, ha mondjuk szokatlan formára vágják, keretbe foglalják, esetleg cselesen elhelyeznek rajta néhány díszítést vagy világítótestet. Ahhoz, hogy egy tükör valóban dizájnos legyen, ennél több kell.  

www.smoothware.com

Daniel Rozin izraeli származású képzőművész munkája a mechanikus tükör, amelyet különböző változatokban, többek között fémből (kép 1), hulladékból (kép 2) és fából (kép 3) is elkészített. Az alapkoncepció azonban minden modell esetében ugyanaz: egy apró kamera érzékeli azt, ami a tükör előtt történik, majd a masina átalakítja a kamera képét, amely aztán a motorok által, egyesével mozgatott fémlabdák/hulladékdarabok/fakockák segítségével pixelszerűen jelenik meg a "tükör" felületén.

www.yankodesign.com, www.gnr8.biz

Egy osztrák dizájnernek köszönhetően nem csupán a mesékben léteznek már bölcselkedő, tanácsokat vagy épp jóslatokat ontó tükrök. Robert Stadler ugyanis megalkotta a Carole tükröt (kép 4), amely az üvegébe épített kijelzőn random jeleníti meg a memóriájában eltárolt okosságokat, így lényegében mintegy a "véletlennel beszélgethet" az, aki az ilyesmire fogékony. A tervező a realitáshoz néhány fokkal jobban konvergáló változatban is elkészítette a tükröt (kép 5): ez a verzió sms-eket képes fogatni, s ezeknek a szövegét írja ki a kijelzőre.

http://techdigestuk.typepad.com, www.trendir.com

Egy valamire való dizájnlakásban mostanra szinte elengedhetetlen berendezési tárgynak számít a tükörtévé. Egy olyan cuccról van szó, amely kikapcsolt állapotában tükör, ha viszont bekapcsoljuk, akkor láthatóvá válik a benne elbújtatott LCD-képernyő. Tükörtévéket több ismert cég is gyárt, így például a Philips (kép 6), vagy a Fendi (kép 7). Vannak olyan vállalatok is, ahol ez a termék jelenti egyenesen a főprofilt, így Séura, illetve a MirrorMedia. Előbbi az elegánsabb (kép 8), míg utóbbi a minimalistább (kép 9) stílust képviseli a tükörtévék piacán.

http://lh5.ggpht.com, www.mirrormedia.com, www.highsnobette.com

A Diesel egyik madridi üzletének próbafülkéiben is felszereltek néhány tükörtévét (kép 10), ráadásul nem csak úgy dísznek, hanem konkrét, hasznos funkcióval. A tükörben lévő képernyőn ugyanis annak a kamerának a képe látható, amely hátulról és kicsit alulról mutatja az előtte állót, vagyis abból a szögből, amelyben hajlongás és kicsavarodás nélkül egyébként nem láthatná magát.

1. Tükrök extra funkciókkal
2. Tükör által eltüntetveLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés