free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csajok lesben, avagy sportközvetítés nem csak pasiknak

Szirmai Hedvig         Címkék: foci, sport, szabadidő, szurkolás, tévé 9 hozzászólás

Nem tudjuk, ki volt az, aki kitalálta, hogy a sportközvetítéseket csak a pasiknak sugározzák, viszont ez a nézet már eléggé általánossá vált. Pedig nem kellene.

Elég jellemző kép, amikor egy pasi "Ma a haverokkal nézem a BL-meccset a sörözőben" mondatfoszlánnyal távozik otthonról. Érdekes, hogy ezt majd' minden nő természetesnek és normálisnak tartja. Az többnyire fel sem merül senkiben, hogy vajon miért nem együtt nézik a meccset barátjukkal, férjükkel. Az egész úgy néz ki, mintha a férfi-nő kapcsolat alkalmatlan lenne a közös meccsnézésre. Sok pasi zavaró tényezőnek tekinti a nőket, mondván, még azt sem tudják, mi az a les. A nők egy része pedig inkább úgyis a Szex és New Yorkon lóg. Igaz hogy a focit csak sörözés közben lehet nézni – nagy társaságban, ahol a legtöbb csaj unatkozik? Ugyan már! Ez koránt sincs így! Miért kerülnek a legnépszerűbb focisták a bulvárlapok címlapjára? Egyáltalán mitől lesznek olyan népszerűek? Talán a góljaik miatt? Szó sincs róla! Ezek a pasik jóképűek, szétcsajozzák az agyukat, és teljesen mellékesen még gólokat is lőnek! Ezeket a játékosokat a nők rajongása teszi igazi sztárrá! Ők azok, akik minden hírt elolvasnak róluk, akik megbeszélik a barátnőikkel, hogy C. Ronaldo vagy David Beckham meztelen felsőteste virít-e jobban a címlapon, akik megvitatják, hogy Kaká aranyos pasi-e, vagy Messinek jól áll-e a rövid haj.

A férfiak ezzel nem foglalkoznak. Ők megnézik a meccset, aztán felállnak és egy hétig elfelejtik az egészet. Akkor most hogy is van ez? A nőket csak akkor érdeklik ezek a focista srácok, ha nincsenek a pályán? Csak ha a bulvárlapokban szerepelnek? Dehogyis, sőt! Élőben az igazi megnézni őket, ahol még az is kiderül, hogy ezek a srácok egy nagyon szórakoztató játékot játszanak. (Itt most senki ne gondoljon a magyar focira! Bár azt már a pasik se nagyon nézik.) Most már csak némi szabályismertetésen kell átrágniuk magukat a csajoknak, és a lesszabály megértése után már indulhat is a közös tévézés.

http://theinspirationroom.com

Ugyanis szó nincs arról, hogy a pasik le akarnak lépni meccsnézés ürügyén. Ők lennének a legboldogabbak, ha szerelmetes párjukkal ezt az élményt is megoszthatnák! Ráadásul azt sem szabad ám figyelmen kívül hagyni, hogy korántsem csak a labdarúgás az egyetlen sportág, ami izgalmas pasikkal van telepakolva. Itt van mindjárt a Forma-1, amelynek hazai nagydíja július utolsó hétvégéjén érkezett a képernyőkre, és jóképű versenyzők tömkelegét tolja be a lányok arcába. Aki a hideg típust kedveli, annak ott van Räikkönen, aki tüzes dél-amerikaira vágyik, az Massát favorizálja, akik pedig a sármos angolokra hajtanak, azoknak a listavezető Buttont ajánljuk. A pasik pedig ugyanezeknek a versenyzőknek drukkolnak, csak a szempontok mások. Ők inkább a vezetési technikát, a kitartást vagy a sebességet tartják lényeges szempontnak a vizuális megjelenés helyett. Egyszer kell csak kipróbálni, aztán mindenki látni fogja, hogy simán meg lehet beszélni egymással futam közben is az összes hülyeséget.

Van ám még egy jelenség, ami visszatarthatja a nőket a sportműsorok figyelgetésétől. Ezt pedig úgy hívják, hogy sportriporter. Sajnos nem csatolják minden közvetítés mellé a Hajdú B. István-Gundel Takács Gábor-Szabó Gábor aranyháromszöget, de azért az idióta riportereknek is meg van a maguk varázsa. Jelentős százalékuk sajnos nem tudja egyeztetni az alanyt az állítmánnyal, az egyes számot a többes számmal – de ez nyelvészeti dimenziókat is adhat a közös tévézésnek. A másik tipikus jelenség pedig az "eredetileg agronómusnak készültem, aztán valahogy a tévéhez keveredtem" típusú kommentátor, aki olyan szinten ontja magából a hülyeséget, hogy még az éppen szakítani készülő párok is gyorsan megtalálhatják benne a közös ellenséget.

És létezik a sportközvetítéseknek egy olyan vonulata is, amelyik kifejezetten a hölgyek kegyeit keresgéli. Ráadásul a műsorkészítők még arra is ügyelnek, hogy bizonyára vannak köztük a ritmikus gimnasztikában utazó széplelkűek és lelki egyensúlyukat a női súlyemelésben megtaláló amazonok is. Ma már majd' minden egykor kizárólag férfiak által űzött sportágnak megvan a női változata is. A cselgáncs vagy a foci eddig is létezett melltartós változatban, de most már az ökölvívás vagy a vízilabda is bejátszik, ráadásul ez utóbbiban mi, magyarok igen jók is vagyunk.

http://sporthu.hu

Egészen július végéig zajlik Rómában a vizes világbajnokság, ahol az úszók mellett nem csak a férfi, hanem a női vízipóló válogatottnak is szurkolhatunk. Ha Kásás Tamás miatt érdemes a csajoknak a képernyő elé ülni, akkor a pasik mit szóljanak, amikor Drávucz Ritáról tépik le véletlenül az úszódresszt? Hát, igen, ők ugyanazért néznek női vízilabdát, amiért a csajok a férfit... Azt már meg se merjük említeni, hogy némely sportcsatornán a női mézbirkózás is feltűnik, amikor két lány nyakig mézesen püföli egymást egy műanyag medencében... Egyébként még ezen is lehet közösen jókat röhögni, akárcsak azon, hogy a sporttelevíziók zseniális képekből összevágott, rendkívül szórakoztató zenés kavalkádokat szoktak összedobni az éppen zajló sportesemény legjobb, legviccesebb pillanataiból. Legutóbb a nemrég véget ért wimbledoni teniszbajnokságon lehetett nagy számban látni ilyen wisheket, de akit érdekel a dolog, és lemaradt, az se csüggedjen, mert szeptemberben kezdődik a US-Open!

Azt a csacsiságot, hogy otthon vízilabda vagy Forma-1 nézés közben ne tudnának ugyanúgy sörözni a pasik, mint a haverokkal a megszokott helyen, gyorsan felejtsük el! Ha a csajok nem szeretik a sört, akkor igyanak bort, martinit vagy málnaszörpöt – teljesen mindegy, hogy mit, de valamit mindenképpen! Így aztán a párjuk is sörözhet kedvére, abban a nyugodt érzésben ringatózva, hogy nincs egyedül. A szurkolók énekelnek, a riporter hülye, a sör pedig ugyanolyan jól fog neki esni, mint a cimborákkal a kocsmában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés