free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csillogás-kultuszban élünk

Borsa         Címkék: csilli-villi, dizájn, drágakő, kristály, tárgy 0 hozzászólás

Manapság szinte mindenfajta tárgyból készül csillogó változat, éppen emiatt egyre kevesebb tűnik eredetinek. Most olyanokról lesz szó, amelyek mégis annak tűnnek.

Csillogás-kultusz van. Ennek megfelelően szinte mindenfajta tárgyból létezik már csillogó változat. Strasszok, kristályok vagy épp csiszolt drágakövek figyelnek a foglalatokban és a felületeken - kisebb, de inkább nagyobb mennyiségben -, ám az eszelős csillogás közepette ezeknek a cuccoknak a többsége valahogy egyre kevésbé tűnik szokatlannak, pláne eredetinek. A következőkben mutatunk néhány kivételt, a témából adódóan nem feltétlenül a mértéktartó ízlésesség jegyében…

Fabian Seibert német dizájner elmeműködésének szüleménye ez a kristályocskákkal kirakott sebtapasz. Ami említést sem érdemelne persze, ha maga a tapasz mondjuk áttetsző vagy akár mintás lenne… Azonban a csilli-villi kristályok és a puritán, natúr színű tapasz kontrasztja megfelelően önironikussá teszi a tárgyat.

http://www.suelzkotlett.com

A Desingnboom és a Swarovski cég Crystal Vision versenyének díjazottja a Sparkle kontaktlencse. Anthony Mallier indiai tervező alkotása ránézésre egyáltalán nem tűnik kényelmes viseletnek, ám az apró kristályokat állítólag úgy helyeznék el a lencsében, hogy azok jelenlétét a viselő egyáltalán nem érezné. Feltételes mód, hiszen a cucc egyelőre koncepció. Annyit azonban megjegyeznénk, hogy ha már, akkor inkább ez, mint a szempiercing.

Szintén dizájnversenydíjas termék - konkrétan a tavalyi Design Plus Award-on első helyezett - a kristályos villanykapcsoló a német Berker Switches-től. A kétségkívül esztétikus produktummal igazán glamúros élmény lehet a villanykapcsolás.

 http://www.berker.com

A Lausanne-i Művészeti és Design Egyetem iparművész-hallgatói tavaly azt a feladatot kapták, hogy dekoráljanak ki snowboardokat Swarovski kristályokkal. A legütősebben sikerült műveket a Milánói Bútorkiállításon mutatták be a nagyközönségnek. Ha elvonatkoztatunk a deszka sporteszköz mivoltától, és ehelyett úgy tekintjük, mint alternatív festővásznat, már nem is tűnik annyira értelmetlennek az egész projekt.

http://www.nidecker.com http://www.bling-my-thing.com/

A Bling My Thing képen látható termékei viszont nem kiállítási tárgyak. A kristályoktól roskadozó VibroGym fitneszgépeket, illetve az ezüst és arany változatban is kapható csocsóasztalokat ugyanis gyakorlati használatra vásárolják azok, akiknek az ehhez szükséges dundi pénzmag a rendelkezésükre áll, és az ízlésükkel sem ellenkezik.

Mi mással is lehetne a drága és csillogó tárgyakat stílusosabban kifizetni, mint egy gyémánttal ékesített bankkártyával?! A Dubai First által tavaly kibocsátott Royal MasterCard-ot - meghívásos alapon - a bank legelitebb ügyfelei kaphatják meg, éves használati díja potom 1000 dollár.

http://www.instablogsimages.com http://farm4.static.flickr.com

A kártyával nem csupán fizetni lehet, hanem exkluzív szolgáltatások igénybevételére is jogosít többek között éttermekben és szórakozóhelyeken, szállodákban, illetve jacht-klubokban. Ez a "mindössze" egyetlen gyémánttal felszerelt kártya azonban küllemében igencsak szerénykedik a kazah  Kazkommertsbank luxuskártyájához képest, amelyen arany dombornyomás és több tucat gyémánt díszeleg.

http://www.chocolatines.com http://www.fredflare.com

A csillogás lehet nem csupán a szem ingere, hanem akár a szájé is. Bizonyíték erre az amerikai Chocolatines gyémántos csokibonbonja, amelyben nem csupán a csokoládé, hanem maga a "gyémánt" is fogyasztható, lévén hogy cukorból készül. Persze a fogyasztható "drágakő" akár otthon is elkészíthető a Fred Flare elmés jégkockatartójának segítségével.

Ha pedig a "bemenet" csillogott, a "kimenetnél" se adjuk alább… És íme a kristály vécétető a dán Pressalit-től. A látvány önmagáért, ugyebár.

 http://www.pressalit.com http://solovyovdesign.com

Persze nem minden csillog, ami kristály, és így a cikk végéhez közeledve talán jól esik a szemnek, ha ilyet is lát: a képen Igor Soloyov kristály formájú foteljei. Műanyagból, matt színekben.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés