free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A munkahelyi légkondisok harca is izzasztó

-PészM-         Címkék: harc, hőség, klíma, légkondicionáló, munka 8 hozzászólás

Kicsinál minket a meleg, oké. De ha van segítség, például egy légkondicionáló, akkor sem vagyunk beljebb. A kollégák egy része ugyanis megtiltja, hogy bekapcsoljuk.

Nem tartjuk már számon, hányadszorra dől melegrekord az idén. Izzadunk, mint a lovak, ömlik a víz a hátunkról, percről percre erősebben büdösödünk, és néha már a zuhany vagy a dezodor használata is semmirekellő luxusnak tűnik. De hoppá, egyszer csak kiderül, van a munkahelyen légkondicionáló berendezés, csak egyesek szeretik azt terjeszteni róla, hogy évekkel ezelőtt megmurdelt, és kár is bajlódni a beüzemeléssel (ők azok egyébként, akik óránként elmondják, hogy izzadni egészséges, a szervezet mérgeket is kibocsát ilyenkor, és fogadjuk el ilyennek a testünket blablabla – mégis ki a francot érdekel ez negyven fokban, he?). Az élelmesek persze gyanút fognak, és amint a nyafogó kollegina elhúz délután, rögtön rávetik magukat a gépre. Irgalom atyja ne hagyj el: ez működik!De az öröm tiszavirág-életű: már másnap megindul a harc. A két tábor: azok a verítékezők, akik szeretnének dolgozni, de negyven fokban nem tudnak, és iszonyúan irritálja őket a büdös hónaljszaguk és a dekoltázsukon lebucskázó izzadságcseppfolyam, és vannak az allergiára, megfázásra, környezetvédelemre, minden szirszarra hivatkozók, akik egyenesen bojkottra szólítanak fel, ha be merészeli valaki kapcsolni az átkozott klímaberendezést. Legszívesebben hívnánk a Vidám mesékből az öreg medvebátyót, ugyan tegyen már rendet és szolgáltasson igazságot, de hiába: ezt egymás közt kell lebokszolni. Méghozzá dögmelegben, amikor az indulatok amúgy is hamarabb elszabadulnak, ugye.

Az izzadósok ilyenkor ideig-óráig toleranciát mímelnek, aztán hamar felforr az agyvíz, és szó nélkül nyúlnak a távirányító gombjáért. Majd amint szétárad a mennyei hűs levegő, és a sejtek sikítanak örömükben, a hipochonderek dafke is rázendítenek a prüszkölésre, köhögésre, sőt egy fertályóra nem telik el, már lázcsillapítóért rimánkodnak mindenfelé, és a főnök előtt rebegik el síri hangon: attól tartanak, holnap már nem tudnak bejönni dolgozni, mert ez az átkozott allergia és az itteni klíma még ma ledönti őket a lábukról. Több se kell, az időközben lehűlt rátarti csoportból megint előmászik a figyelmesség, légkondi kikapcs, megértő arcmimika felvesz, káromkodás benyel – melózzunk tovább.Ez az ócska oda-vissza játék aztán nagyjából szeptemberig eltart, és addigra kellően meg is utálja egymást a két brigád, de nincs mit tenni, lássuk be, hogy ez ott és akkor tényleg életre-halálra megy. Aki nem tud hőségben dolgozni, és az agysejtjeit semmilyen csellel és fondorlattal nem tudja működésre bírni, annak a megváltással egyenértékű egy ilyen masina. A fázósak meg mit tegyenek: hozzák a százas papírzsebit, sálba járnak be dolgozni, és a téli pulcsit is bekészítik, sosem lehet tudni. Vagy tüntetőleg másik helyiségbe vonulnak egy laptoppal, de hát hosszú távon ez sem megoldás. De akkor hogy rendezzük az ebből adódó – egyre sűrűbb – konfliktusokat?

Mondanánk, hogy szakadjon két táborra és két vagy több szobára a tisztelt team, vagy hogy a csoport egyik fele a nyár egyik, a másik a másik felében menjen másfél hónapos szabadságra, de mivel ennek a mi főnökünk sem örült (felvetettük), marad a folyamatos küzdelem, ahol – tetszik vagy sem – a nagypofájúbb brigád nyer. A többiek meg tűrik, ahogy a rátartiabbak döntenek. Vagy dolgozzunk annyira nagyon liberális helyen, hogy a nap egyik felében az egyiknek, a másik felében a másiknak kedvezzen a hőmérséklet. Mindenkinek egyszerre úgysem lesz jó, viszont a big boss-t mindig lehet azzal fenyegetni, hogy ennek a teljesítmény és a minőség látja majd kárát (erre mindkét csoport hivatkozhat). Ami, lássuk be, igaz is. Elviselhetetlen a hőség. Pont.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés