free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Papírból készült modellváros

Borsa         Címkék: japán, kiállítás, művészet, papírváros, tárgy 0 hozzászólás

Egy tokiói egyetemista négy év alatt egy komplett városra való épületmodellt hozott össze. Alkotását kiállították, neki viszont a kiállítás utánra van sajátos terve.

Ito Wataru japán egyetemista négy évvel ezelőtt unalmában kezdett művészi igényű épületmodelleket készíteni papírból, ám annyira rákapott erre az időtöltésre, hogy a modellekből azóta egy komplett városra való gyűlt össze. A modellváros középpontjában egy vár áll, körülötte pedig - többek között - katedrális, iskola, gyár, vidámpark, vasúthálózat és repülőtér is található. Az impozáns alkotást a napokban a Tokió közelében található - turistalátványosságnak számító - Umihotaru mesterséges szigeten állították ki. "Nagyon boldog vagyok, hogy bemutathatom a munkámat egy olyan helyen, ahol azok az emberek, akik egyébként nem érdeklődnek a művészetek iránt, el tudnak jönni és meg tudják nézni" - nyilatkozta az alkotó a Telegraph-nak. "Visszanézek, és néha azt kérdezem magamtól: tényleg sikerült létrehoznom ezt?"

www.telegraph.co.uk

A 25 éves Wataru - aki a Tokiói Művészeti Egyetem hallgatója - a brit magazinnak elárulta azt is, hogy a kiállítás után mi a terve művével. "Fel fogom gyújtani a várat. Méghozzá azért, hogy láthassam amint feltámad hamvaiból, ha felveszem videóra és visszafelé játszom le."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés