free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Spermanyomás és a csúnya férfiak

Borsa         Címkék: férfi, spermanyomás, szex, teherbeesés, tudomány 2 hozzászólás

Tudósok szerint, sokkal könnyebben teherbe eshetünk egy kevésbé vonzó férfitől, mint egy Casanovától. Jobban megbecsülik a szexet, biológiai értelemben is.

Ha egy nő teherbe akar esni, a legjobb amit tehet, ha egy kevésbé vonzó férfival áll össze. Úgy tűnik ugyanis, hogy a csúnya pasik a legtermékenyebbek. A sok szeretővel rendelkező jóképűek ezzel szemben kevésbé sikeresek az utódnemzésben. A tudósok szerint a jelenséget az úgynevezett "spermanyomás" magyarázza - írja a Daily Mail.

Számos állatfajnál megfigyelhető, hogy a legkívánatosabb hímek úgymond "beosztják" a spermájukat úgy, hogy az elég legyen az összes nőstény számára, akivel párzanak. A tudósok azt mondják, ez igaz lehet az emberekre és más főemlősökre. Ha pedig ez valóban így van, akkor azoknak a nőknek, akik minél jobb eséllyel teherbe szeretnének esni, messzire el kellene kerülniük a Casanova típusú pasikat.Az elmélet szerint a hímek optimális spermanyomás kibocsátására törekednek párosodáskor. Ez pedig attól függően alakul, hogy hány elérhető nőstény van, akivel párosodhatnak. Azok a hímek, akiknek sok nősténnyel van lehetőségük párosodni, valószínűsíthetően kevesebb spermát termelnek egy-egy alkalommal, mint azok, akiknek kevesebb szexuális hódítás jut. A kisebb spermanyomás csökkenti annak esélyét, hogy az adott nőstényt megtermékenyítsék, összességében véve viszont többet nyom a latba, hogy így több különböző nőstényt termékenyíthetnek meg. Ezt a jelenséget vadállatoknál, valamint csirkéknél és halaknál figyelték meg.

A kutatók matematikailag is megvizsgálták a "spermaterjesztés" koncepcióját, az eredményeket pedig az American Naturalist című folyóiratban közölték. "Néhány fajnál a nőstények több különböző hímmel párzanak" - mondta a kutatócsoport egyik tagja Sam Tazzyman, PhD hallgató. "Mivel a hímek erőforrásai végesek szaporodáskor, ezért gondosan beosztják, hogy minden párosodásra jusson, így maximalizálva az utódaik számát" - magyarázta a kutató. "A vonzóbb hímekkel több nőstény hajlandó párosodni, ami azonban csökkenti az egyes párosodások értékét. Ez azt jelenti ugyanis, hogy számára az az optimális, ha kisebb mennyiségű spermát használ el egy-egy párosodás folyamán, ami csökkenti ugyan a megtermékenyítés esélyét, ugyanakkor összességében mégis így képes a legtöbb utódot nemzeni." A kevésbé kívánatos hímeknek ezzel szemben kevesebb párosodási lehetőség jut, amit épp ezért jobban meg is becsülnek és több spermát bocsátanak ki, ők ugyanis így használják ki legjobban a kevés kínálkozó alkalmat. Ez lehet az oka annak, hogy a vonzó hímek kevésbé termékenyek, mint nem olyan vonzó társaik.Nos, akár így van, akár nem, ezt az elméletet emberekre ez idáig még nem alkalmazták. Számos olyan tényező áll fenn, ami komplikálja a képet, így például az eltérő kulturális preferenciák. A tudósok ugyanakkor valószínűsítik, hogy a nemzőképességet az embernél is hasonló erők alakítják, tehát a vonzerő, illetve az ennek köszönhetően megkapható partnerek száma.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés