free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyári dizájn rendezvényen jártunk

Megyeri Nikolett         Címkék: beszámoló, dizájn, királyutca, rendezvény, tárgy 0 hozzászólás

Július 30-án lezajlott az első Király Dizájn Nyár rendezvény. A kezdeményezéshez egyelőre kevés üzlet csatlakozott, az összkép azért mégis pozitív. Beszámoló.

Budapesten minden bizonnyal a Király utcában és környékén vannak jelen legnagyobb koncentrációban a dizájnüzletek. Július 30-án a KARE Design is megérkezett ide, ám ezt nem egy szokványos megnyitóval ünnepelték, hanem annál jóval figyelemfelkeltőbben, amolyan "jó reklám az üzletnek, de az utcának is" jelleggel. A Budapest Tematikus Utcái programhoz kapcsolódva megtartották ugyanis az első Király Design Nyár rendezvényt. Ezen az estén a résztvevő dizájn-lakberendezési boltok egységesen este tízig tartottak nyitva, ezen felül pedig egyénileg más és más programokkal készültek, már ha egyáltalán. Bár a kezdeményezéshez egyelőre csak néhány üzlet csatlakozott, így is tűnt annyira szimpatikusnak, hogy elmentünk és megnéztük.


Pangás a VAM Design Centerben - Képek erről és a többi helyszínről

A VAM Design Centerben, azon belül is a Design Gyűjtemény megtekintésével indítottunk, ami ez alkalommal este tízig volt látogatható. Negyed nyolc-fél nyolc körül azonban rajtunk kívül egy teremtett lélek sem volt rá kíváncsi. Gyakorlatilag magunkban, kissé elveszetten bóklásztunk a muzeális értékű dizájntárgyak között, s ettől bizony különösebben nem dobódtunk fel... Ezért becéloztuk az udvart, ám ott sem kapott el bennünket a vidámság, hiszen az is jóformán üresen állt, s nagyon hasonló volt a helyzet az intézmény dizájnboltjában is. Itt ráadásul rábukkantunk egy fájdalmasan gömbölyűre preparált vaddisznófej lábtámaszra (?), és ekkor már nem igazán tudtuk eldönteni, hogy annak látványa-e a lehangolóbb, vagy az ígéretesnek tűnő esemény esetleges érdektelenségbe fulladása.


A biztatóbb hangulatú DHome

Korai volt azonban szomorkodni, hiszen rögtön a VAM szomszédságában található DHome-ban már jócskán biztatóbb hangulatba csöppentünk. A bejáratnál Xuan Fang ügyvezető igazgató fogadta kedvesen a betérőket, pezsgővel, rágcsálnivalóval kínáltak, és az üzlet díszes minimál stílusú termékein felül a direkt erre az alkalomra készült, csinos virágkompozíciókat is megszemlélhettük. Bár tömeg még itt sem volt, ottlétünk alatt mégsem éreztük úgy, hogy magunkra lennénk hagyatva. Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk, hogy a mostani rendezvény lényegében egy próbálkozás, hogy felmérjék, mennyire van igény egy ilyen jellegű megmozdulásra. A folytatást novemberre tervezik, méghozzá a mostaninál jóval több Király utcai üzlet bevonásával. Fang elmondta azt is, számukra egyértelmű volt, hogy már most, elsőre csatlakoznak a kezdeményezéshez, hiszen nekik ez mindössze három óra plusz nyitva tartást, illetve a fentebb felsorolt "extrák" biztosítását jelentette, ennyit pedig bőven megér az üzlet, illetve a dizájn-lakáskultúra népszerűsítése.


Dizájnlakás nappalija Kiss Edit enteriőr-dizájner showroomjában

Az utca átellenes oldalán, Kiss Edit enteriőr-dizájner showroomjába érkezve mintha az utcáról egyenesen egy elegáns dizájnlakás nappalijába léptünk volna be, ahol épp egy kisebbfajta baráti összejövetel zajlik. Ám még mielőtt zavart toporgásba kezdtünk volna, már jött is a szívélyes fogadtatás, frissítő az egyik kézbe, pogácsa a másikba. Bár Kiss Editet igencsak lefoglalták a jelenlévők, azt azért kérdésünkre elárulta, hogy a rendezvénynek köszönhetően többen betértek ezen a napon a boltba, méghozzá olyanok is, akik máskor nem szoktak. Ebben az üzletben egyébként a magunk részéről el tudtunk volna még lenni egy darabig, lévén, hogy bejött ez az ízlésesen ejtőzős atmoszféra, azonban legalább ennyire kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi zajlik a többi résztvevő boltban, így továbbindultunk.


Ütős termékek a Fibonartban

Következő állomásunk a Fibonart üzlet volt, ahol pörgés ugyan nem várt, sőt a hosszított nyitva tartáson felül egyéb extrák sem, viszont mégsem fordultunk vissza az ajtóból. A cég ugyanis kellően ütős termékeket forgalmaz, amelyek között egyik lakberendező-értékesítőjük tartott nekünk szemléletes körbevezetést. Közelebbről megismerkedtünk így az üvegbútorokkal, a dizájnbeton berendezési tárgyakkal és a dizájnradiátorokkal. Utóbbiak különben annyira nem annak látszanak, amik, hogy látványuk még így, a legdurvább kánikulában sem volt egyáltalán idegborzoló.

1. Nyári dizájn rendezvényen jártunk
2. Alkuest és afterpartyLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés