free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tim Burton testen kívüli élménye

Borsa         Címkék: festmény, film, kiállítás, newyork, timbutron 1 hozzászólás

Tim Burtonnek novemberben kiállítása nyílik New Yorkban. A tárlaton közel hétszáz alkotása lesz látható, köztük eddig ismeretlenek is.

Tim Burton festményei, rajzai, valamint filmjei lesznek láthatók a New York-i Modern Művészetek Múzeumában novemberben nyíló kiállításon. A tárlaton szereplő közel hétszáz alkotás között számos olyan is lesz, amelyeket eddig még sosem mutattak be a nyilvánosság előtt, így többek között gyerekkori rajzai, képregényei vagy épp még a tanulóéveiben készített rövidfilmjei.

Az 50 éves, őrült rendező a kiállítás sajtótájékoztatóján elmondta, az, hogy kiállítása nyílik, számára olyan, mint egy testen kívüli élmény. "Nagyon szürreális és nagyon meglepő. Egy valóban erőt adó dolog a számomra" - nyilatkozta a Reutersnek. Burton ugyanitt elárulta azt is, hogy a kaliforniai Burbank - pezsgő kulturális, illetve művészeti életet nélkülöző - külvárosában felnőve a televízió és a filmek világa volt az, ami gyermekként, illetve tinédzserként inspirálta, s ez hatással lett későbbi munkásságára is.

http://353review.com

"A tárlat lehetőséget kínál Burton érzékenységének bizalmas megtapasztalására. Hígítatlan, provokatív és humoros" - jellemezte a kiállítást Glenn Lowry, a múzeum igazgatója. "A firkái, szkeccsei, rajzai és festményei olyan nyersanyagok, amelyekből filmkészítőként ihletet nyer." A kiállítás jövő év áprilisáig lesz látható. Ha addig New Yorkban jártok, nem ér kihagyni!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés