free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új trend a láthatáron: a leborotvált szemöldök

Borsa         Címkék: divat, smink, szemöldök, trend, válság 12 hozzászólás

Annak ellenére, hogy a szakértők szerint a szemöldök borotválása nem túl jó ötlet, egyre több szupermodell hódol az új trendnek. Rémisztő szemöldöknélküliség.

Adriana Lima brazil szupermodell, akit a világ legszexibb női között tartanak számon, a Givenchy őszi kollekciójának kampányfotóin kifehérített szemöldökkel - ennek köszönhetően meglehetősen androgün külsővel - látható. S ugyanígy kifehérített vagy teljesen leborotvált szemöldökkel szerepel a képeken a többi modell is. Nem a francia divatház azonban az egyetlen, ahol megfigyelhető a szemöldöknélküliség. A Balenciaga és a Prada őszi kollekcióinak bemutatóin is szerepeltek szemöldöküktől megfosztott, leginkább sci-fi hősnőknek beillő modellek. Úgy tűnik, hogy a felsőkategóriás divatban új trend kezd kibontakozni - hívja fel a figyelmet a meglehetősen rémisztő jelenségre a Daily Mail.

címlap, szemöldök-válság

Lara Stone holland modell szintén zászlóvivője az új trendnek. A metszőfogai közti tág rést és a fehérített szemöldököt védjegyeiként viselő, 25 éves lány olyan divatházak legújabb kollekcióinak modellje, mint a Chanel, Jean-Paul Gaultier vagy a már említett Givenchy. Kristen McMenamy brit modell szemöldökök nélkül szerepel az olasz Vogue augusztusi számának címlapján. Úgy tűnik egyre több fiatal nő szabadul meg a szemeit keretező kis szőrvonaltól. Azt a kinézetet, amelyet megfigyelhetünk például Mona Lisán vagy épp az I. Erzsébet angol királynőt ábrázoló portrékon, most úgy adják el, mint a legmodernebb trendet.

Miután felfújattuk az ajkainkat, átfúrattuk az orrunkat, botoxszal kisimítattuk a ráncainkat, formára vésettük a pofacsontjainkat és tetováltattuk a szemhéjunkat, kimerítettünk majdnem mindenféle változtatást, amit csak eszközölhettünk az arcunkon… Miért ne szabadulnánk hát meg a szemöldökünktől?

A recesszió közepette drámaian megváltoztathatod a külsőd egy csomag hidrogén-peroxid vagy egy szemöldökcsipesz árából. Így nem kell például dizájner-ruhára költened. A mostanihoz hasonló kemény, nyugtalanító időkben a divatban gyakran kerülnek előtérbe a nonkonformista irányzatok. (Ilyen volt például a hetvenes években divatba került punk stílus.) Azok közül viszont, akik már követik a szemöldök nélküli trendet, a legtöbben úgy írják le, mint optimista és idealista állásfoglalást, amely abból kifolyólag, hogy aszexuális megjelenést kölcsönöz, lényegében egyesítő erőként is felfogható a férfiak és nők között. Egy, a témában a New York Times-nak nyilatkozó trendkövető szerint a szemöldök eltávolításában az a jó, hogy ilyen külsővel kevésbé emberinek, annál inkább mechanikusnak tűnünk.

www.coutorture.com

"Az emberek azt kérdezik: Hogyan rázhatnám fel a dolgokat? Nem engedhetem meg magamnak, hogy háromhavonta új táskát vásároljak, mit tehetek tehát, hogy friss, aktuális és stílusos legyek?" - magyarázza Sarah Brown, az amerikai Vogue vezető divattanácsadója. Feltehetően ezért is lehet, hogy a Vogue augusztusi számában szerepel egy epilált szemöldökű modellt ábrázoló, túlvilágias hangulatú fotó, amelyet Steven Klein készített. "Nem tudom jól mutatna-e ez az irodában vagy egy vacsorán a szüleiddel. Ezért jobbnak tűnik, ha csak világosítod a szemöldököd egy kis szőkítéssel" - javasolja Brown.

A szakértők szerint a szemöldök borotválása nem túl jó ötlet. "A szemöldök az arc elfelejtett vonása" - jegyzi meg Alberto Esteban, a  Bobbi Brown-féle kozmetikai cég vezető sminkmestere. "Ez segít kiegyensúlyozni az arcot és keretezni a szemeket. Ha a szemöldökeid hibásak, az olyan, mint egy szép festmény keret nélkül vagy ami még rosszabb: csúnya keretben. Sokat levon a természetes szépségedből" - mondja a szakértő. "A szemeid elveszettnek és élettelennek tűnnek szemöldök nélkül" - teszi hozzá Vaishaly Patel, aki számos híresség szemöldökét formálja londoni szalonjában. "A szemöldökeid kulcsfontosságúak az arckaraktered szempontjából: ösztönösen tudom, hogy egy nőhöz milyen szemöldök illik. Mindenkinek szüksége van szemöldökre ahhoz, hogy az arca kifejezze a személyiségét."

http://coquetteblog.wordpress.com

A szemöldökünk eredetileg arra való, hogy megóvja a szemeinket a piszoktól, az izzadságtól vagy épp az esőtől, az idők folyamán azonban a testbeszéd eszközévé fejlődött, amellyel érzelmeket, nyíltságot, sőt akár belső értékeket tudunk kifejezni. "A félelem vagy az aggodalom árulkodó jele, ha felemelve összehúzzuk a szemöldökeinket. Ha meglepődünk felemelkednek, ha haragszunk, leereszkednek" - magyarázza Daniel McNeill, tudományos író. A szemöldökök árulkodhatnak érzelmeink eredetiségéről is. Guillaume-Benjamin Duchenne, 19. századi francia ideggyógyász megállapította, hogy a valódi, örömteli mosoly és az elvárt műmosoly közti különbség a szemekben ismerhető fel. Különösen pedig a szemöldököket is mozgató szem körüli izmok összehúzódásaiban.

Szintén nem elhanyagolható az a körülmény sem, hogy egy nő szemöldöke az egyik szexepilje is. Egy, a Louisville-i Egyetemen végzett kutatás során férfi diákokat kértek meg arra, hogy írják le egy eszményi női arc jellemzőit. Az eredmény szerint az ideális arcú nőnek magasan ívelt szemöldöke van. Dr. Ben Jones, az Aberdeeni Egyetemen dolgozó szakértő egyetért ezzel: "A különféle kultúrából származó, eltérő háttérrel rendelkező férfiak egyaránt vonzódnak az ívelt szemöldökökhöz, ami az üde arcszínhez hasonlóan azt mutatja, hogy a nőnek magas az ösztrogénszintje - az ösztrogén pedig az egészség és a termékenység indikátora."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés