free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az EU-polgárok harmada még sosem internetezett

Borsa         Címkék: eu, felmérés, internet, munka, unió 0 hozzászólás

Egy felmérés szerint az uniós állampolgárok harmada még sosem internetezett. Vannak, akik nem érzik szükségét, mások nem engedhetik meg maguknak.

A legtöbbünk életében az internet ma már ugyanolyan magától értetődő módon van jelen, mint mondjuk a villany vagy a vezetékes víz, és fura belegondolni, hogy alig néhány éve még mennyire klasszul megvoltunk nélküle… Egy friss uniós felmérés szerint az EU-tagországok polgárainak harmada viszont saját bevallása szerint soha nem használta még az internetet.

A nem netezők többsége a munkanélküliek közül, illetve az idősebb - jellemzően 65 év feletti - korosztályból kerül ki. Több mint egyharmaduk azt állítja, hogy nincs is szüksége az internetre, míg négyből egy megkérdezett úgy nyilatkozott, hogy azért nélkülözi a netet, mert nem engedheti meg magának.

www.omniplan.hu

A tanulmány szerint a legaktívabban internetező korosztály a 16-24 éveseké. Viviane Reding, az EU információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosa szerint minél inkább fel kell szabadítani az internetet ezek előtt a "szuperfelhasználók" előtt. Új szabályozásra van szükség a letöltések terén, hogy az emberek minél könnyebben hozzáférhessenek a zenékhez és a filmekhez. "Ahhoz, hogy felszabadítsuk a 'digitális bennszülöttekben' rejlő gazdasági lehetőségeket, a digitális tartalmakhoz való hozzáférést könnyűvé és tisztességessé kell tennünk" - mondta Reding.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés