free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajápolókat teszteltünk

Borsa         Címkék: frizura, hajápoló, hajpakolás, szépség, teszt 4 hozzászólás

Megtépázott hajunkba annyi pakolást tettünk, amennyit csak elbír. A cél az volt, hogy kiderítsük, melyik hajpakolás birkózik meg leginkább a kiszáradt tincsekkel.

Arról már ugye korábban értekeztünk, hogy miért fontos a nyári hajápolás, most viszont gyakorlatban is nekiláttunk hajszerkezetünk regenerálásának, visszaépítésének, mert a nyári napsütés és a strandolás igencsak megtépázta a hajunkat. Ezen a héten hajpakolásokat és hajápolókat teszteltünk, a cél az volt, hogy kiderítsük, a kimosható pakolások vagy azon társaik funkcionálnak jobban, amelyeket nem kell kimosni a hajból, és vajon tényleg megéri-e méregdrága professzionális termékkel kezelni a megfáradt loboncot.Négy különböző termék indult harcba ezen a héten, a két kimosható pakolás közül az egyik a Garnier Fructis egy perces hajpakolása volt, a másik, amit a hajunkra kentünk a Schwarzkopf professzionális termékcsaládjának, a Bonacure-nak a tápláló hajszerkezet visszaépítő pakolása volt. A rangadóba beszállt még két kimosást nem igénylő termék is, az egyik a Gliss Kur hajápolója, a másik pedig a Kérastase méhpempővel felturbózott, igencsak aranyárban mért ápolója volt. A négy termék mindegyikénél azt vizsgáltuk, hogy egyszeri használat után milyen lesz a haj állapota, valamint azt is megnéztük, hogy egy hét pakolgatás után van-e valamilyen változás. Ezek mellett megpróbáltuk kideríteni azt is, hogy a kimosást nem igénylő pakolások tényleg lelapítják-e a hajat, és ugyanazzal lendülettel be is zsírosítják-e. Az utolsó szempont pedig az volt, hogy mennyire gazdaságos a kiszerelés, ez főleg azoknál a termékeknél kardinális kérdés, ahol az ár igencsak húzós. A versenyben négy tesztelő indult, nagyjából hasonló paraméterekkel, vékony szálú, festett, zsírosodásra hajlamos hajjal.

Kimosható pakolások mérkőzése

Ebben a kategóriában az abszolút győztes a professzionális termék lett, a Bonacure áldásos hatását már az első használat után érezte tesztelőnk, sőt neki annyira bejött a termék, hogy egy alkalommal a hajvégeire is kent belőle szárítás előtt, arról ugyan nem vagyunk meggyőződve, hogy ez a legjobb, amit tehetett, de elszánt pakolónk még így is meg volt elégedve az eredménnyel. A Fructis 1 perces pakolója sem volt kifejezetten rossz választás, de a két termék hatása között óriási különbség van, ha nem próbáltuk volna ki a professzionális terméket, akár még ezt is simán bevállalnánk, de a kettejük közötti különbség már az első használtnál kiütközött.A Bonacure nagy előnye az volt, hogy egy mogyorónyi mennyiség elég volt egy félhosszú frizurára és sikerült úgy ápolnia a hajat, hogy nem lett tőle a szokásosnál zsírosabb, ezzel szembena a Fructis használata mellett a hajunk már az első nap végére elkezdett bezsírosodni, bár ebből sem kentünk fel túlságosan sokat, valamint az sem volt szívderítő érzés, hogy a felesleges pakolást csak nagy nehezen tudtuk kimosni a hajunkból. A többszöri használat utáni eredményre, pedig már az előzőekből lehet következtetni, és az eredmény egyáltalán nem meglepő, nálunk ugyanis a Bonacure nyerte meg a kimosható pakolások közötti versenyt.

Amikor a pakolás bent marad

A zsírosodásra hajlamos hajkoronával rendelkezőknél a benthagyós pakolások és táplálók sok fejtörést okozhatnak, ugyanis ezek sok esetben elnehezítik a hajat, amitől az gondosan a fejre lapul, és onnantól kezdve esély sincs a kibontott frizurára, hacsak nem "szopottgombóc" kinézet a cél. A két tesztelt termékünknél már nem volt olyan jelentős a különbség, mint az előző kettő esetében. Mindkét pakolás vagy is ebben az esetben inkább hajápoló, derekasan állta a próbát, és már az első alkalom után éreztük a hatásukat. A Kérastase, tehát a professzionális termék ebben az esetben is jobban muzsikált a mezei hajápolónál, de másikra sem lehet panaszunk.A hajunk mindkét termék használata után selymes volt, a hajszárítást nem nehezítette meg a sok szálló hajszál. Ami külön örvendetes hír, hogy egyik termékből sem kellet sokat rákennünk a hajra, ezért mindkettő kifejezetten gazdaságosnak mondható. Azért a Kérastase a nyerő ebben versenyben, mert amíg a Gliss Kur jótékony hatása néhány órán belül elmúlt, addig a professzionális hajápoló a következő hajmosásig puhán tartotta a hajunkat. Azt viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy hiába raktuk a lehető legkevesebbet a hajunkra, az bizony a nap végére elkezdett zsírosodni, és amíg nyáron nincsen kifogásunk a napi rendszeres hajmosás ellen, addig télen inkább kihagynánk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés