free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Körbejártuk a budapesti Indiát

Borsa         Címkék: bolt, divat, india, kínálat, ruha 10 hozzászólás

Minden bátorságunkat összeszedve feltérképeztük, hogy a füstölőtől illatozó indiai boltok mit tudnak. Meglepetésünkre némelyikben ígéretes darabokra bukkantunk.

Hosszú éveken keresztül előítéletekkel fordultunk a különböző keleti vagy indiai boltok felé, egyrészt orrfacsarónak éreztük a füstölő szagát, másrészt a boltok hangulata sem igazán győzött meg minket. Nem mintha valami bajunk lenne a hatalmas világbékével és az állandó jelleggel alfában tartózkodó eladókkal, de mi valamiért mostanáig nem igazán merészkedtünk be keleti boltba. Aztán pár héttel ezelőtt a Ferenc körúton sétálgatva ráakadtunk egy apró boltra, aminek ugyan megvolt a szokásos füstölő illata, de a kirakatban látott nadrág miatt mégis betértünk. Nem szállt el minden kétségünk, de arra az elhatározásra jutottunk, hogy adunk egy esélyt a keleti boltoknak, és összeszedjük, hogy nekünk melyek az újdonsült kedvenceink, most ezek következnek. Bemutatjuk, hogy mit tud a harmadik kerületi nagyker, a Ferenc körút apró boltja, a Nagycsarnok szomszédságában található bolt, valamint a Kálvin tér régi motorosa.

Átmenet a Ferenc körúton

Kezdjük rögtön az ihletadó bolttal, ami ez első pillanatban belopta magát a szívünkbe, köszönhető többek között a hibátlan kiszolgálásnak és a bolt miliőjének. Ebben a boltban valamiért egyáltalán nem zavart minket a füstölő és a zsúfoltság, ám amiért mi betértünk a boltba, az egy pánt nélküli overall volt és egy fekete alapon virágmintás selyemruha. Mindkét darab kimondottan jó minőségű alapanyagból készült, és ez elmondható a boltban található többi ruhadarabról is.


Nézegess indiai boltokat!

Ezek ellenére mi annak örültünk a legjobban, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik darab természetes alapanyagból készült, és még hírből sem ismerik a szintetikus kelméket. A buggyos nadrágok és a blúzok mellett a ruhákra is érdemes vetni egy pillantást, és az sem árthat, ha körbenézünk ékszerfronton is, ugyanis mindig rá lehet bukkanni néhány különleges darabra, amelyeknek szerencsére az ára sincs a fellegekben.

Bahia a Kálvin téren

A nem túl nagy bolt látott már szebb napokat is, hiszen korábban egy jóval tekintélyesebb méretű keleti holmikat árusító üzlet volt. A kínálatra még most sem lehet panaszunk, de azért még emlékszünk a régi boltra, ahol fillérekért lehetett hozzájutni egy-egy szebb szárihoz. A Bahia hálózatnak egyébként számos boltja van a városban, de nekünk valamiért mégis ez a kedvencünk, amiért érdemes betérni az a nagy papucsválaszték, nem annyira a fazonok, mint inkább a színek és az alapanyagok a meggyőzőek.Találhatunk gyékényből, selyemből vagy nádból készült papucsokat is, egytől egyig hagyományos lábujjbedugós fazonban. Valamint bőséges kínálat van fülbevalókból is, és ijedtségre semmi ok, nemcsak a hordhatatlan kategóriába tartozó, hatalmas, színes fülönfüggőkkel találkoztunk, hanem néhány igen szép darab is a kezünk ügyébe akadt. Ami pedig az igazi kedvencünk volt, az egy gyékényből készült táska, bár a strapabíróságáról nem igazán tudtuk meggyőzni magunkat.

Full Moon - Fővám tér

A Kálvin tértől nem messze található a harmadik befutónk, ami elsősorban a szép kivitelezésű ékszereivel lopta be magát a szívünkbe, ugyanis a megszokottól eltérően itt nemcsak bizsukat lehet kapni, hanem aprólékosan kidolgozott, finom ezüst ékszereket is. Nekünk elsősorban a fülbevalók jöttek be, de a gyűrűkre sem lehet panaszunk.A bolt másik erősségét a sálakban kell keresni, amelyekből nagy szín- és méretválaszték található az üzletben, és az áruk sem vágja az embert földhöz. A különböző kagylóból készült karkötőkre sem lehet egyetlen szavunk sem, bár ahhoz, hogy ezek mutassanak legalább 3-4 darabot érdemes beszerezni belőlük.

Aura - Vihar utca

Abszolút kedvencként vonult be a történelembe a harmadik kerületben található meglehetősen nagy méretű indiai nagykereskedés, ami eredeti funkcióját tekintve bútorboltként üzemel, de a tágas és olykor túlzsúfolt belső térben jól elférnek a különböző keleti ruhák és kiegészítők is. A többi nagykerhez hasonlóan itt is elő kell bányászni a legjobb darabokat a sok kacat közül, de ebben az esetben a munka megéri a fáradtságot, hiszen jobbnál jobb sálakat, nadrágokat és ruhákat lehet kimazsolázni a legbelső szobában.Az igazi erősségüket a sálak között kell keresgélni, ugyanis e tekintetben verhetetlenek a városban, legalább 10 különböző típusú sál közül válogathatunk, a szivárvány összes színében, és persze tehetjük mindezt kimondottan jutányos áron. Akinek pedig a pénztárcája engedi az a bútorok és a kiegészítők között is válogathat, mi elsősorban a szobrokat és a díszpárnákat ajánlanánk, ugyanis mindkettőből fel lehet lelni mutatós és mégis megfizethető darabokat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés