free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szülőszobába is vihetjük az iPhone-t

Borsa         Címkék: apple, iphone, mobiltelefon, szülés, tárgy 0 hozzászólás

Az Apple új iPhone-alkalmazása akár még jól is jöhet a szüléssel vajúdóknak és a nőgyógyászoknak is. Lelki felkészülés digitális élménnyel.

A kilencedik hónapban járva érdemes megtenni bizonyos előkészületeket: berendezni a szobát a pici érkezésére, felhívni az orvosunkat, hogy most már ne menjen szabadságra, és persze letölteni az iPhone-ra egy szülészeti programot. Legalábbis ezt sugallja az Apple telefonjára készült legújabb alkalmazás, ami azt ajánlja, hogy a lelki felkészülést egészítsük ki digitális élménnyel.

Az AirStrip OB elnevezésű alkalmazást ugyanis azért készítették el, hogy a kezelőorvost tájékoztassa a várandós kismamák legfontosabb élettani funkcióiról. A tágulás mértékétől kezdve az összes fontos életjelig megfigyelhet minket az orvosunk, láthatja a nővér feljegyzéseit, legyen akármilyen távol tőlünk.

Ez az alkalmazás egy áldás lehet, ha esetleg sokáig tart a vajúdás, és az orvos kiugrana csokis fánkot enni. Ha a monitoron minden rendben van, nem is kell visszasietnie, így akár szimultán több szülést is levezényelhet.

Persze utóbbiról nincs szó, a Fort Worth-i kórház szülész-nőgyógyásza, Dr. Cynthia Robbins mégis üdvözölte a kezdeményezést. "Lehetek az irodámban, vagy a műtőben, látom a betegeimet. Kimehetek enni, moziba vagy szülinapi zsúrra" - mondta el az orvos.

www.airstriptech.com, www.tabletpctalk.com

Shanelle Chapman, akit ilyen módszerrel figyeltek meg a vajúdás 14 órája alatt, szintén elégedett volt. "Fantasztikus, hogy a technológia mire képes" - mondta. "Sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam."

A program ingyenesen letölthető az App Store-ból, az Apple online üzletéből, az iPhone-ra, de hogy a program működjön is, a kórháznak telepítenie kell egy AirStrip OB-rendszert, nyilván vagyonokért.

Éppen ezért nem valószínű, hogy hamarosan Magyarországon is találkozunk hasonló megoldással, de ha a jövőben mégis lenne, a nagy napon ne felejtsük otthon a telefont.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés