free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Színskálatan az őszi szezonra

Borsa         Címkék: divat, smink, szépség, színek, trend 4 hozzászólás

Mint eddig mindig, a most következő szezonnak is megvannak a sikervárományos árnyalatai. Most sorra vesszük, hogy melyek ígérkeznek a legújabb kedvenceknek.

Az idei őszi-téli szezon trendjein és kiegészítőin már sikerült átrágni magunkat, azonban a színekkel csak érintőlegesen foglalkoztunk, Borsastylist most megmondja a tutit arról, hogy a világ nagy divatfővárosaiban látott bemutatókról mire lehet következtetni, legalábbis ami a színeket illeti. Azt viszont már az elején érdemes leszögezni, hogy elképzelhető, hogy hiába favorizálja Donna Karan a piros-fekete kombinációt az idei szezonban, ha a nagyobb márkák még mindig a fehér-feketében hisznek, és feleslegesen rajzolta tele a lapokat Giorgio Armani kék ruhákkal, ha a boltok polcait még mindig a lila különböző árnyalatai uralják. Annyi azonban biztos, hogy a most következő színeket és azok kombinációját az idei szezonban mindenki nyugodt szívvel hordhatja, még akkor is, ha mások még mindig a lilára esküsznek.

Fekete-piros

Nincs ebben semmi újdonság, a különböző fazonokon kívül a már jól beváltnak mondható színkombinációk is idővel mindig visszatérnek a divat vérkeringésébe. Az elmúlt pár évben túlestünk a sárga-fekete hullámon, örültünk az örök klasszikusnak számító fehér-fekete kombinációnak, és megbotránkoztunk a pink és a narancs házasságán, most ismét egy régi ismerős tér vissza, mégpedig a piros-fekete jól működő kapcsolata, amely már számos szezonban bizonyította, hogy ott van a helye a legjobbak között.Ebben a párosításban a fekete mellé választhatunk meggypiros vagy cinóberpiros darabokat is, attól függően, hogy kinek milyen árnyalat áll jól. A sárgás bőrűek keresgéljenek a narancsospiros árnyalatok között, a kékes vagy szürkés bőrrel megáldottak pedig értelemszerűen a kékespirosak között fogják megtalálni a hozzájuk legjobban passzoló színt. Aki elsőre idegenkedik a harsány árnyalattól, az próbálkozhat piros kiegészítőkkel vagy körömlakkal.

Pasztellek télre

Az idei szezon egyik legnagyobb meglepetése, hogy a megszokott sötét színek mellett a pasztell árnyalatok is kaptak egy mellékszerepet. Elsősorban a barna, a rózsaszín, a narancs, valamint a sárga pasztell változatai lesznek közkedveltek, azonban arra érdemes lesz figyelni, hogy ezek a színek nagyon sápadt bőr mellett egyáltalán nem mutatnak. Ezért, aki nem kreolbőrű, annak az idei őszi-téli szezonban szinte kötelező lesz a smink. Akit sápasztanak ezek az árnyaltok, azok feldobhatják harsány kiegészítőkkel is a szettjüket, arra azonban érdemes figyelni, hogy lehetőség szerint aranyszínű ékszereket válasszon, ugyanis ezek mutatnak igazán jól ezek mellett az árnyalatok mellet.

Az örök fekete

Valószínűleg a fekete az egyetlen olyan szín, ami minden szezonban főszerepet játszik, szinte kivétel nélkül az összes színtípusnak jól áll, és divatban járatlanok is könnyen tudják kombinálni más árnyalatokkal. Egyet azonban érdemes megtanulni, mégpedig azt, hogy fekete és fekete között is van különbség, ami annyit jelent, és egy teljesen fekete szett csak abban az esetben mutat jól, ha az adott ruhadarabok nem térnek el egymástól árnyalatban.Amennyiben az anyag textúrája vagy az átélt mosások száma miatt különbség van két fekete ruhadarab között, akkor nem illik őket egy szetten belül hordani. A kiegészítők ugyan nem okozhatnak nagy gondot - és egy teljesen fekete szett mellé szinte kötelezőek -, azonban azt jó tudni, hogy a mostani szezonban a fekete legjobb barátja az ezüst, bár arannyal sem vétek hordani.

A kosztűrő szürke

Bár elsőre talán nem is gondolnánk, de a szürke a lehető legpraktikusabb szín, főleg őszi esős időszakban, ugyanis valamilyen csoda folytán a kisebb foltokat mindenféle megerőltetés nélkül képes nyomtalanul elnyelni. Sokakat sápaszt ez a szín, ezért mindig fontos, hogy megfelelő kiegészítőkkel dobjuk fel a kiválasztott darabokat, valamint azt is érdemes figyelembe venni, hogy világos bőr mellé nem passzol a nagyon halvány szürke. Csakúgy, mint a fekete esetében, itt is minden létező szín szóba jöhet, bár a barna és a szürke között nincs szoros barátság. Annyival van jobb helyzetben, mint a fekete, hogy ebben az esetben nem gond, ha egy összeállításon belül eltérnek az árnyaltok, a különböző szürkék ugyanis jól megférnek egymás mellett.

Kék az új fekete

A tavalyi nyári szezonban azzal riogattak minket, hogy a fehér lesz az új fekete, most pedig azzal, hogy a kék. Mi ugyan nem hiszünk benne, hogy az egyeduralkodó árnyalattól bármelyik másik szín is képes lenne átvenni a hatalmat, de a kék az eddigi talán legreménytelibb versenyző.Az idei szezonban alapvetően a sötét, mélykékekkel és a liláskékkel kell megbarátkoznunk, haj-, szem- és bőrszíntől függetlenül mindenkinek jól áll, a szabály persze ebben az esetben is ugyanaz, meg kell találni, a megfelelő árnyalatot. Liláskékkel is próbálkozhatnak a szürkés bőrűek, a mélykékkel pedig azok, akiknek sárgás tónusú a bőrük.

Vissza a nyolcvanas évekbe

A hírhedt korszak visszatérésével nem csak az akkoriban közkedveltnek számító fazonokkal kell megbarátkoznunk, hanem a harsány színekkel is. A mostani kínálatban is lesznek megbotránkoztató árnyalatok, amelyeket csak a legbátrabbaknak ajánlunk, és nekik sem túl töményen. Az előrejelzések szerint megmarad idén nyárról a pink és a zöld is, és néhány türkiz darabra is bukkanhatunk. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy egy harsány cipő vagy egy feltűnő kabát pont elég, ennél tovább felesleges cifrázni a dolgot, és télen a nagyon élénk sminkekkel is jól lesz óvatosan bánni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés