free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajtrendek az őszi-téli szezonra

Borsa         Címkék: divat, fodrász, frizura, haj, trend 2 hozzászólás

A hajtrendek is minden évben változnak, bár korántsem olyan látványosan, mint a divatirányzatok. Megnéztük, melyek lesznek az idei szezon legkedveltebb fazonjai.

A hajtrendek minden évben legalább úgy változnak, mint a divattrendek, bár azért azzal nem árt számolni, hogy itt nincsenek egyik évben divatos, a következő szezonban azonban hordhatatlannak titulált fazonok vagy színek. Megnéztük, hogy milyenre érdemes vágatni a hajunkat, ha szeretnénk követni az idei őszi-téli trendeket.

A nagy külföldi hajshow-kon mindig előszeretettel beszélnek a szakértők arról, hogy melyik vágás lesz az irányadó, és melyek ígérkeznek az aktuális szezon kedvenc hajszíneinek.Az elmúlt években például, az előrejelzések szerint divatban volt a lila hajszín és az erősen aszimmetrikus frizura, arra vonatkozóan viszont nincsenek számadatok, hogy a csajok hány százaléka követte a nemzetközi trendeket. Mi most olyan fazonokat és színeket mutatunk, amelyek nemcsak divatosak, de teljes mértékben vállalhatóak is.

Ha a haj rövid

Arról minden évben megoszlanak a vélemények, hogy a rövid haj vajon divatos-e vagy sem, azonban amellett a tény mellett nem tudunk elmenni, hogy az idei szezonban soha nem látott dömping van rövid hajhoz passzoló vágási technikákból. A kilencvenes évek végén hódító agyon zselézett néhány centis frizurák helyett most a jóval természetesebb vonalakat részesítik előnyben a fodrászok.A hajak nagy része a nyolcvanas éveket idézi, és nekünk a legtöbbről Demi Moore és a Ghost jutott eszünkbe. A frufru mindig sűrű és az egész homlokot betakarja, és az sem baj, ha aszimmetrikus, idén már nincs helye a homlokközépig nyírt hülyegyerek frufrunak. Színek tekintetében bármi jöhet, a kulcsszó a természetesség, ennek megfelelően versenyben vannak a nem sárga és nem is szürkére hamvasított szőkék, valamint a vöröses barnák és az egészen sötét majdnem feketébe hajló barnák is.

Ha a haj félhosszú

Itt még mindig abszolút favorit a jó öreg bubi, amelynek az eredetét a 20-as évek környékén kell keresni, lehet tépett vagy tömör, egy a lényeg, hogy nagyjából csak az állig érjen. Ez a frizura azért jó megoldás, mert könnyen alakítható és a kezelése sem igényel különösebb szakértelmet. Jöhetnek a frufrus és az a nélküli megoldások is, attól függően, hogy a homlokmagasság mit enged. Aki pedig nem tud ellenállni a nyolcvanas évek kísértésének, amely már a hajtrendek közé is beférkőzött, az dauerolt hatású hajjal is próbálkozhat. Amelyet hullámos hajból diffúzor segítségével könnyen el lehet készíteni.A szabály ebben az esetben is hasonló, mint a rövid hajnál: minél természetesebb, annál jobb, a betonkeményre lakkozott, tupírozott loboncok ideje azonban lejárt. Azoknak sem kell kétségbeesni, akik nem bubipártiak, nekik jöhetnek a tépett, lépcsőzetes fazonok, amelyeket garantáltan könnyen lehet kezelni, és még fésű sem kell hozzájuk. Beszárítás után egyszerűen csak emeljük ki a tincsek végét waxszal, és már kész is.

Ha a haj hosszú

Egy dologban egészen biztosak vagyunk, mégpedig abban, hogy a hosszú haj sosem megy ki a divatból. A nagyon belőtt minden tincsében tökéletes sörényt azonban felváltják a kicsit kócosabb frizurák, ezért akinek természetesen hullámos a haja, annak nem kell mindenáron a vasalással bíbelődnie, főleg annak tudatában, hogy a vasalásnál kevés hajroncsolóbb dolgot tudunk elképzelni. A szakemberek egyenes haj mellé az idei szezonban melegen ajánlják a frufrut, mindegy, hogy oldalra fésült aszimmetrikus, vagy a gyerekkorunkból ismert hagyományos fazon, a lényeg, hogy frufru legyen. Amennyiben valaki göndör hajra vágyik, annak idén a nagy szellős hullámok fognak beválni, amelyeket egyaránt elő lehet állítani hajsütővassal és csavaróval.Aki pedig nem szereti kibontva hordani, annak jöhetnek a különböző fonatok és tűzések, amelyek annál jobbak, minél kócosabb hatást keltenek, az ide szezonban nem okozhat fennakadást egy-egy kilógó hajtincs vagy kócosan maradt sörény.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés