free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Különös gondolatok a Nintendónál

Borsa         Címkék: játék, nintendo, szimulátor, tárgy, wii 1 hozzászólás

Egy szabadalom szerint a Nintendo különös gondolattal foglalkozik a Wii konzollal kapcsolatban. Ha ez megvalósul, akkor a felhasználó akár egy lovat is megülhet.

Emlékszem az első élményemre a Wii-vel. Egy barátomhoz ugrottam be, a lakásba benyitva különös látvány fogadott: ő és a barátnője hevesen kaszabolják a levegőt. Beljebb lépve hallottam egy teniszlabda hangjait, a tévén pedig ütővel a kezükben bukdácsoló alakokat pillantottam meg. Az ismerőseim egyszer csak kimerülten lerogytak a kanapéra, látszott, hogy az elmúlt órák valódi testmozgással teltek - egy képernyő előtt.

Persze én is ki akartam próbálni. Később még többen csatlakoztak a játékhoz, és azt vettem észre, hogy egy konzol ugyanolyan közösségi játékká változott, mint egy pakli kártya.

Amikor előkerült a Crysis és az egymás elleni vadászat pengeéles képe, a női nem képviselői csalódottan vonultak ki a szobából. A varázs megtört, és ezt a férfiak is érezték. Nem volt öröm apró gombokat nyomogatva irányítani a fegyveres katonát, nemsokára újra nuncsakut ragadtunk, és sportolni kezdtünk a nappaliban. A lányok visszatértek, mindenki elégedett volt.

www.wii-balance-board.com

Azóta sem láttam még nőt a Wii-n kívül más konzollal játszani. Véleményem szerint ez az első igazán uniszex megoldás a digitális nyomkodás közösségi érzésére.

Szerencsére a Nintendo, aki ezzel a megoldással ismét a játékipar élvonalába röpítette magát, nem hagy minket ellustulni a megszokott irányítási módokkal. A nuncsaku csak a kezdet volt. A Wii Zapperrel a lövöldöző játékok kedvelői kaphatnak fegyvernek látszó tárgyat a kezükbe, a Wii Wheel kormány az autóversenyes játékoknál segít, a Wii Vitality Sensor a pulzusunkat is figyeli. A Wii Cue a biliárdjátékokhoz elengedhetetlen, és persze a wakeboardos mutatványokhoz kell egy Wii Balance Board, ami a testsúlyunk áthelyezését érzékeli.

A legújabb őrület a Nintendo egyik levédett szabadalma lehet, aminek a segítségével - a benyújtott dokumentum szerint - lovat, bálnát vagy más állatokat, esetleg járműveket és varázsszőnyeget ülhetünk meg.

www.joystiq.com

Ló esetében természetesen a nuncsaku-irányítónak is van szerepe, ez tulajdonképpen a gyeplőt szimbolizálja, így az ügetés vagy vágta sebességét irányíthatjuk vele. A szabadalom szerint azonban másra is lehetne a használni a hagyományos vezérlőt, miközben a digitális lovon egyensúlyozunk: lasszóként, kardként vagy más fegyverként is használható lenne.

Bár a terv még csak papíron létezik, én már látom magam előtt a Shadow of the Colossus című nagy sikerű Playstation-játékot Wii-n, amint a lóval nyargalunk, leugrunk, mászunk, mindezt a nappali közepén, ahonnan az egyre nagyobb helyszükséglet miatt egyre több bútor kerül ki, és elkezdünk gondolkozni egy játékszoba kialakításán.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés