free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Különös gondolatok a Nintendónál

Borsa         Címkék: játék, nintendo, szimulátor, tárgy, wii 1 hozzászólás

Egy szabadalom szerint a Nintendo különös gondolattal foglalkozik a Wii konzollal kapcsolatban. Ha ez megvalósul, akkor a felhasználó akár egy lovat is megülhet.

Emlékszem az első élményemre a Wii-vel. Egy barátomhoz ugrottam be, a lakásba benyitva különös látvány fogadott: ő és a barátnője hevesen kaszabolják a levegőt. Beljebb lépve hallottam egy teniszlabda hangjait, a tévén pedig ütővel a kezükben bukdácsoló alakokat pillantottam meg. Az ismerőseim egyszer csak kimerülten lerogytak a kanapéra, látszott, hogy az elmúlt órák valódi testmozgással teltek - egy képernyő előtt.

Persze én is ki akartam próbálni. Később még többen csatlakoztak a játékhoz, és azt vettem észre, hogy egy konzol ugyanolyan közösségi játékká változott, mint egy pakli kártya.

Amikor előkerült a Crysis és az egymás elleni vadászat pengeéles képe, a női nem képviselői csalódottan vonultak ki a szobából. A varázs megtört, és ezt a férfiak is érezték. Nem volt öröm apró gombokat nyomogatva irányítani a fegyveres katonát, nemsokára újra nuncsakut ragadtunk, és sportolni kezdtünk a nappaliban. A lányok visszatértek, mindenki elégedett volt.

www.wii-balance-board.com

Azóta sem láttam még nőt a Wii-n kívül más konzollal játszani. Véleményem szerint ez az első igazán uniszex megoldás a digitális nyomkodás közösségi érzésére.

Szerencsére a Nintendo, aki ezzel a megoldással ismét a játékipar élvonalába röpítette magát, nem hagy minket ellustulni a megszokott irányítási módokkal. A nuncsaku csak a kezdet volt. A Wii Zapperrel a lövöldöző játékok kedvelői kaphatnak fegyvernek látszó tárgyat a kezükbe, a Wii Wheel kormány az autóversenyes játékoknál segít, a Wii Vitality Sensor a pulzusunkat is figyeli. A Wii Cue a biliárdjátékokhoz elengedhetetlen, és persze a wakeboardos mutatványokhoz kell egy Wii Balance Board, ami a testsúlyunk áthelyezését érzékeli.

A legújabb őrület a Nintendo egyik levédett szabadalma lehet, aminek a segítségével - a benyújtott dokumentum szerint - lovat, bálnát vagy más állatokat, esetleg járműveket és varázsszőnyeget ülhetünk meg.

www.joystiq.com

Ló esetében természetesen a nuncsaku-irányítónak is van szerepe, ez tulajdonképpen a gyeplőt szimbolizálja, így az ügetés vagy vágta sebességét irányíthatjuk vele. A szabadalom szerint azonban másra is lehetne a használni a hagyományos vezérlőt, miközben a digitális lovon egyensúlyozunk: lasszóként, kardként vagy más fegyverként is használható lenne.

Bár a terv még csak papíron létezik, én már látom magam előtt a Shadow of the Colossus című nagy sikerű Playstation-játékot Wii-n, amint a lóval nyargalunk, leugrunk, mászunk, mindezt a nappali közepén, ahonnan az egyre nagyobb helyszükséglet miatt egyre több bútor kerül ki, és elkezdünk gondolkozni egy játékszoba kialakításán.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés