free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Töltött hús, de nem a hagyományos

Ízbolygó         Címkék: csirke, étel, kaja, recept, töltötthús 0 hozzászólás

Mi, csajok sokszor leragadunk a natúr csirkemellnél, pedig a megszokott húsokat is fel lehet dobni így-úgy. A pácok klasszak, a húst azonban lehet tölteni is.

Amikor a töltött húsra gondolunk, ne a hagyományos zsemlés-májas töltelékre gondoljunk, sőt a cordonblős sonka-sajt sem valami extra. Hogy kicsit feldobjuk a csirkét, töltsünk bele fűszervajat, gombát, sajtot vagy éppen egy kicsit olaszosra véve a figurát bazsalikomot és aszalt paradicsomot. A tölteléktől a végeredmény szaftosabb lesz, távolról sem emlékeztet a fűszerporossá száradt vékony, natúr csirkeszeletre. Arra azonban figyeljünk oda, (persze a töltelék függvényében), hogy a húst ne fűszerezzük agyon! Intenzív aromájú töltelék esetében a só, frissen őrölt bors bőven elegendő, és így a töltelék is érvényesülni fog! Töltsünk-töltsünk csak bátran!

Hozzávalók

4 csirkemellfilé
8 levél bazsalikom
16 aszalt paradicsom
1 teáskanál kapribogyó
pici só
frissen őrölt bors
hústű vagy fogpiszkáló

A csirkemellet hosszában elfelezem, majd a vastag félszeletbe egy éles kés segítségével zsebet nyitok. A félszeletet sóval, frissen őrölt borssal kívül-belül bedörzsölöm. Két nagyobb bazsalikomlevet, 4 aszalt paradicsomot és egy kevés kapribogyót a zsebbe gyömöszölök. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval összezárom.



Itt többféleképpen is tovább léphetek. A csirkéket vagy vajjal kikent hőálló tálba fektetem, és sütőben megsütöm, vagy serpenyőt veszel elő az elkészítéshez (ez gyorsabb), vagy grillrácsra dobom. Ez utóbbi adja a legfinomabb, kicsit füstös végeredményt!

Köretként egy laza saláta, grillezett zöldségek avagy tabboulleh, netán bulgur, és máris megvan a könnyed, nyári húsos vacsora.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés