free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sminktrendek az őszi szezonra

Borsa         Címkék: divat, ősz, smink, szépség, trend 0 hozzászólás

A trendek nemcsak a ruhák, de a sminkek terén is változnak. Most megnézzük, hogy idén ősszel milyenre mázoljuk magunkat, ha nem szeretnénk trendkívüliek lenni.

Lassan mindent végigvettünk, ami ahhoz kell, hogy kellően felkészülten törjön ránk az ősz. Már átrágtuk magunkat a trendeken, a színeken és a különböző frizurákat is kiveséztük, úgyhogy egyetlen dolog maradt hátra, mégpedig az idei őszi-téli sminktrendek ismertetése. Most megnézzük, hogy melyek ígérkeznek a legdivatosabb sminkelési technikáknak az idei szezonban.

Natúr vonal

Az elmúlt néhány szezonban az alig látszódó teljesen natúr sminkek egyre közkedveltebbek lettek, az alig látszódó ebben az esetben nem azt jelenti, hogy néhány ecsetvonásnyi a pirosítóval és egy szemspirállal el van intézve minden.A natúr sminknél a legfontosabb a tökéletes alapozás, ugyanis ebben az esetben nincs feltűnő száj vagy hangsúlyos szem, a smink leglátványosabb része maga a makulátlan arcbőr, nincs helye egyetlen foltnak, karikának vagy pattanásnak, az ugyanis tönkretenné az összképet. Az ilyen smink mellé nem passzolnak a nagyon megcsinált, mérnöki pontossággal belőtt frizurák, a kulcsszó a természetesség.

A füstös szem még mindig kedvenc

A füstös vagy satírozott szem olyan a sminktrendek között, mint divatvonalon a cicanadrág, mindkettőben az a közös, hogy már évek óta tartják magukat és szinte kötelezőek. A satírozáshoz egyébként nem kell más, mint egy jó minőségű szemceruza, lehetőleg puha, amit könnyen el lehet "maszatolni", egy jól tapadó tartós szemhéjpúder és egy satírozáshoz alkalmas applikátor. A technika egyébként egyáltalán nem bonyolult, és csak gyakorlás kérdése az egész, azt viszont jó figyelembe venni, hogy az első satírozott smink általában nem szokott tökéletesre sikerülni. Az idei szezonban az a legjobb, ha a hangsúlyos szemsmink mellé szinte láthatatlan száj párosul, olyan lesz az összehatás, mintha csak szemünk lenne és szánk nem. Ezt azonban csak olyanok vállalják be nyugodt szívvel, akiknek nincs még ránc a szájuk körül és az ajkaik kellően vastagok.

http://current.com, http://onsugar.com

Alapvetően az a szabály, hogy a hétköznapi sminkben vagy a szem vagy a száj a hangsúlyos, azonban a mostani trendek ennél jóval megengedőbbek, ugyanis nem hiba, ha szájra és szemre is valamilyen erőteljes árnyalat kerül. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy erősre festett szem mellé lehetőleg matt rúzst válasszunk.
A legújabb irányvonal pedig a szinte papír fehér alapozás, amellyel kapcsolatban nekünk ugyan vannak fenntartásaink, de a nagy sminkmesterek szerint ez lesz a szezon kedvence. Fotón és kifutón ugyan nem mutat rosszul, de mi napközben kihagynánk az Addams Familyből ismert bőrszínt. Azt pedig már mondani sem kell, hogy a fehér bőr mellé füstös szem dukál.

Nyolcvanas évek

Várható volt, hogy a nyolcvanas évek nemcsak a szabásvonalakban, hanem a sminkekben is visszatérnek. Napjainkban azonban már nem silány minőségű, vállalhatatlan színű festékekkel kell elérni a kellő hatást, hiszen a legtöbb cégnek már van külön színpalettája, ami azt a bizonyos évtizedet idézi. Hiába van vége a nyárnak, az élénk színek és a hangsúlyos, vidám szemsminkek még mindig megmaradnak, így aztán nem is fontos új szemhéjfestékekbe beruházni, a nyári maradékot még nyugodt szívvel fel lehet kenni télen is. Azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a nyolcvanas éveket idéző smink mellé hasonló stílusú ruha passzol, elég nagy hiba lenne türkiz szem mellé fekete kiskosztümöt húzni.

Vörös száj

A pirosra festett ajkak sem számítanak újdonságnak, sőt valamilyen formában minden szezonban kikönyökölnek maguknak egy előkelő helyet a sminktrendek között. Az, hogy az adott évszakban a piros melyik árnyalata számít menőnek mindig változik, a rózsaszínes piros és a narancsos piros után most ismét a vérvörös élénk vagy cinóber pirosaké a főszerep.

http://fashion-allure.com, www.beautyhype.com

Az idei szezonban a vörös rúzsra nem tennénk külön szájfényt, hanem matton hagynánk a szájat. A piros rúzsnál arra kell figyelni, hogy mindig kontúrozzunk előtte, hogy a rúzs lehetőség szerint ne másszon le, ebben az esetben nem érdemes olcsó márkátlan darabokkal próbálkozni, mert tapasztalatból állítjuk, hogy azok a fogunkon kívül semmihez sem ragaszkodnak. A vérvörös ajkak öltöztetnek, ebből következően, ha valaki nem tudja viselni, az inkább ne próbálkozzon vele, hanem maradjon a szájfénynél.

Hangsúlyos pillák

A dús és hosszú szempillák sem mennek ki a divatból sosem, azonban a vadonatúj hosszabbító és dúsító technikáknak köszönhetően már nem kell megállás nélkül festegetni, havonta egyszer elég rehabilitálni az épített szempillákat, amelyek garantáltan bírni fogják a kiképzést. Az ilyen épített pillák pedig olyan látványosak, hogy egy kevés pirosítón kívül más smink sok esetben nem is kell.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés