free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megtámadták Mona Lisát

Borsa         Címkék: állampolgárság, biztonság, festmény, lélek, monalisa 1 hozzászólás

Miután egy orosz nő nem kapta meg a francia állpolgárságot, Mona Lisán töltötte ki dühét. Egyiküknek sem esett baja.

Egy orosz nő, miután megtudta, hogy nem kapta meg a francia állampolgárságot, bement a Louvre-ba és Mona Lisán vezette le a haragját. Konkrétan egy kerámiabögrét vágott hozzá, ám nem tett benne kárt, hiszen a bögre a festményt védő, golyóálló üvegből készült üvegfalhoz csapódott és összetört. A feldühödött nőt azonnal letartóztatták, majd kihallgatásnak és pszichiátriai vizsgálatnak is alávetették. Ennek során derült ki, hogy rendkívüli módon elkeseredett, amiért elutasították a francia állampolgárság iránti kérelmét, és ez sarkallta a kétségkívül látványos, ám teljesen értelmetlen tettre. A nőt egyébként a vizsgálatot követően szabadon engedték, ám a múzeum jogi lépéseket fontolgat ellene.

http://commons.wikimedia.org

A Mona Lisa című festményre évente körülbelül nyolc és félmillió látogató kíváncsi, akik közül azonban sokan panaszkodnak arra, hogy a festményt védő biztonsági berendezések és intézkedések lényegében élvezhetetlenné teszik a - vártnál ráadásul sokkal kisebb méretű - műalkotás megtekintését. A fenti eset azonban bizonyította, hogy azért mégiscsak szükség van rájuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés