free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájnlakásba dizájnakvárium dukál

Megyeri Nikolett         Címkék: akvárium, dizájn, hal, otthon, tárgy 1 hozzászólás

Akinek dizájnlakása van, nem engedheti meg, hogy egy snassz akváriumba kényszerítse halait. A tervezők gondoskodtak arról, hogy legyen miből választaniuk.

Egy egyszerű, de esztétikusan berendezett, tisztességesen rendben tartott és persze szép, egészséges halak lakta akvárium kétségkívül klasszul feldobja a szobabelsőt. Dizájnlakásba viszont ez nem elég, oda bizony dizájnakvárium dukál és a tervezők örömest gondoskodnak arról, hogy az ebbéli igények se maradjanak kielégítetlenül. A halakat pedig úgysem kérdezi senki…

A francia Octopus Studios terméke a hagyományos gömbakváriumok multiplex változata (kép 1), a Silverfish akvárium. Az akvárium-komplexumban a derék kopoltyúsok szabadon úszkálhatnak egyik gömbből a másikba az azokat összekötő csöveken keresztül. Elsősorban trópusi édesvízi halak tartásához ideális.

www.octopusstudios.com, www.bcxsy.com

A BCXSY dizájner duó - azaz Boaz Cohen és Sayaka Yamamoto - Forever kollekciójának darabja az Infinity akvárium (kép 2). A tárgy formája "végtelenített" geometrikus forma, amelyben a lakók bizonyosan nem unják el magukat úszkálás közben.

Soren Kjaer dán dizájner Apple-sznobok számára tervezte a minimalista stílusú Milk asztalt (kép 3). A bútordarab felületét és rekeszeit úgy alakította ki, hogy azok direkt az Apple különféle termékeinek tárolására alkalmasak. Díszítésképp pedig egy egyszerű, négyszögletes akváriumot süllyesztett az asztallapba. Nyilván jóelőre gondolva azokra az időkre, amikor az Apple termékskáláján megjelennek a saját tenyésztésű aranyhalak.

www.yankodesign.com

Akik nem tudják eldönteni, hogy halakat vagy inkább madarakat tartanának-e szívesebben, azok számára jelenthet megoldást a Duplex akvárium-kalitka (kép 4). A madarak alul kapnak helyet, a kalitka teteje az akvárium, a kettő illeszkedésénél pedig egy olyan részt találunk, amelybe alulról be tud szállni a madár, az akvárium felőli oldalról pedig körbeúszhatja a hal, így gyakorlatilag egy vizuális térben találkozhat a két állatfaj.

www.gizmodiva.com, http://gligorov.aeroplastics.net

Szintén az akváriumot és a kalitkát keresztezte Robert Gligorov macedón tervező. Míg azonban az előző tárgy esetében a hal és madár találkozása diszkréten és esztétikusan történik, addig Gligorov műve (kép 5) totálisan erre van kihegyezve. Ő ugyanis a kalitkát az akvárium belsejében helyezte el, meglehetősen bizarr vizuális hatást keltve. Ráadásul arról sem vagyunk meggyőződve, hogy ez az elrendezés az állatok számára kifejezetten kellemes lenne.

www.gizmag.com, www.instablogsimages.com, www.ubergizmo.com

Manapság már arra is van lehetőség, hogy valaki a teljes fürdőszobáját akváriumokkal rendezze be. Az akvárium-mosdó (kép 6) Luigi Boni olasz dizájner alkotása. Ugyanúgy funkcionál, mint egy normál mosdó, a belsejében pedig minden körülmény adott ahhoz, hogy a halak jól érezzék magukat. Potom 4900 euróért (azaz több, mint 1 300 000 forintnak megfelelő összegért) vesztegetik. A mosdóhoz tökéletesen passzol a Giant üvegkádja (kép 7), amelynek egyik oldalfala egy akvárium. Az ára 14 500 dollár (2 700 000 forint). Ha pedig már a mosdó és a kád is akváriumos, nehogy már a toalett maradjon ki! Az amerikai Fish'n'Flush gyárt akváriumos vécétartályt (kép 8), amely az előző termékekhez képest már szinte aprópénzért, mindössze 450 dollárért (azaz 83 000 forintért) a miénk lehet.

www.ohgizmo.com

A végére pedig egy művészeti alkotást (kép 9) hagytunk, amelyet tavaly, a franciaországi Lyonban megrendezett Fényfesztivál alkalmából állítottak ki a város egyik utcáján. A mű megalkotói, Benedetto Bufalino és Benoit Deseille abból a kérdésből indultak ki, hogy vajon miképpen lehetne hasznosítani a mobiltelefonok elterjedésével feleslegessé vált utcai telefonfülkéket? Végül arra jutottak, hogy a legjobb lenne ezeket akváriummá alakítani.    LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés