free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nio, riasztó mobiltelefonokhoz

Borsa         Címkék: biztonság, mobiltelefon, nio, riasztó, tárgy 0 hozzászólás

Igen kellemetlen, ha ellopják a mobiltelefonunk, és a lopást csak későn vesszük észre, amikor a tolvaj már messze jár. A nio viszont még időben beriaszt.

Alapesetben is frusztráló lehet, ha az ember tömegben kénytelen magával cipelni a több százezer forintos kütyüit. Sokan ilyenkor percenként ellenőrzik, megvan-e még a laptop, a PDA, a telefon vagy az mp3-lejátszó. A nők még inkább veszélyeztetettek egy erőszakos tolvajjal szemben, akik ellen most kifejlesztettek egy új megoldást a nagyobb biztonságra vágyóknak.

Néhány hete néhány méterre tőlem rántották ki egy fiatal nő kezéből a mobiltelefonját a metrón, de mire a hölgy feleszmélt, a tolvaj mögött becsukódtak az ajtók. A meglepetés és a sokk miatt nehezen szólalt meg, és mire megtette, már sajnos késő volt, a férfi elmenekült. A nők ilyenkor legtöbbször kiszolgáltatott helyzetben vannak, hiszen sokan csak a közelben lévő férfiak testi fölényére számíthatnak, akik viszont nem szívesen vágnak gyomorszájon senkit, amíg nem egyértelmű a szituáció. A tolvaj is erre számít: nincs a homlokára írva, hogy ő a rosszfiú, így gyorsan megléphet.

Ezt viszonylag egyértelművé lehet tenni egy riasztóval, hiszen az emberek általában ritkán utaznak vijjogó laptoptáskával, így a lopott cucc feltűnést kelt. A nio elnevezésű eszközzel beriaszthatjuk bármelyik kütyünket, a rendszert azonban nemcsak lopásoknál, de a taxiban vagy kávézóban felejtett értékek esetében is segítségül lehet hívni.

http://bluenio.com

A védeni kívánt tárgyakra (laptopra, médialejátszóra vagy akár a lakáskulcsra) egy hang- és fényjeleket kibocsátani képes, sajnos csak mérsékelten kisméretű eszközt kell felerősíteni, ami Bluetooth-kapcsolattal a mobiltelefonunkkal vagy PDA-nkkal van összeköttetésben. Az így kialakított hálózat arra szolgál, hogy ha bármelyik eszköz az előre megadottnál távolabb kerül a másiktól, bekapcsol a riasztás.

A tolvajok esetében csak bízni lehet abban, hogy megijednek a hangtól és eldobják a táskát, vagy hogy Chuck Norris-i adottságokkal bíró járókelő a hang keltette kíváncsiságában megállítja az arra kocogó bűnözőt. Sajnos azonban, ha letépik az eszközt, a védelemnek lőttek. A nio "csipeszeket" tölthető akkumulátorral szállítják, és a rendszer számos mobiltelefonnal együttműködik. Nagyon ajánlott olyan komolyabb mobilhoz vagy PDA-hoz csatlakoztatni, amely a háttérben képes futtatni a biztonsági alkalmazást. És persze mindig fel kell tölteni a telepeket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés