free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Betiltják a csókot a H1N1 miatt

Borsa         Címkék: h1n1, nápoly, sertésinfluenza, ünnep, vallás 2 hozzászólás

A H1N1 miatt nem a hagyományos módon ünneplik Nápoly védőszentjének napját. A hívek ugyanis nem csókolhatják meg a Gennaro vérét tartalmazó üveget.

Nápoly védőszentje, San Gennaro szeptember 19-i ünnepének egyik hagyománya, hogy a város katedrálisában egy hétre kiállítják a szent vérét tartalmazó üvegfiolát, hogy a hívek megcsókolhassák azt. Idén azonban ez másképp lesz, a H1N1 vírus terjedésének megakadályozása érdekében ugyanis Nápoly érseke betiltotta a csókolgatást, az emberek ezúttal csak a homlokukkal érinthetik meg az üvegcsét. A döntést vonakodva vették tudomásul mind a városi és egyházi hatóságok, mind pedig a hívek.

http://cache.daylife.com

San Gennaro üvegfiolában őrzött, alvadt vére évente kétszer -  általában a május első vasárnapja előtti szombaton és szeptember 19-én - folyékonnyá válik, majd nyolc napig így is marad, mielőtt újból megalvadna. A hívek a jelenséget csodaként tartják számon, míg a szkeptikusok szerint az üvegben nem vér van, hanem úgynevezett tixotrópikus vegyület, amelyben a viszkozitás megnő, ha sok ideig mozdulatul hagyják, azonban ha megmozdítják, lecsökken, ily módon reprodukálható évente kétszer a "vércsoda". Néhány vallásos nápolyi lakos komolyan tart attól, hogy a csókolgatás betiltása miatt a csoda is el fog maradni, ennek következtében pedig általános félelem uralkodhat el a városban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés