free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: folyékony alapozó

Borsa         Címkék: alapozó, árak, cucckereső, smink, szépség 9 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét cuccot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal folyékony alapozót kerestünk.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszönte sokunk számára azt is jelenti, hogy visszaszokunk a nyári hőségben elviselhetetlennek tűnő, erősebb sminkek használatára. Ezeknek a sminkeknek pedig - ahogy azt már annyiszor hangsúlyoztuk - elengedhetetlen kelléke az alapozó. Szintén elmondtuk már - de ezt tapasztalataink szerint nem lehet elégszer -, hogy a megfelelő alapozót mindenkinek a saját bőrszínéhez és a bőrtípusához alkalmazkodva, gondos odafigyeléssel kell kiválasztania. E tekintetben tehát egy alapozókat bemutató cikk, mint ez is, csupán kiindulópont, segítség lehet a személyes és kellően kritikus tesztelgetéshez. Könnyen elképzelhető az is, hogy nektek nem a most következő hat termék valamelyike lesz a tuti, azonban igyekeztünk olyanokat választani, amelyek korrekt minőségűek, és vagy nekünk vagy megbízhatónak ítélt megkérdezettjeinknek valóban beváltak.

Ezúttal elsősorban hétköznapi használatban gondolkodtunk, amire pedig  legalkalmasabb egy folyékony állagú alapozó. Vékonyan, de tartósan fed és ezzel érhetjük el a természeteshez leginkább közelálló hatást, legalábbis abban az esetben, ha azt a bizonyos számunkra megfelelőt használjuk.

A drogériák alapozók tekintetében sem kényeztetnek minket minőségi választékkal. Ez alól kivételt érdemben csak a Max Factor alapozói képeznek, melyek közül a Colour Adapt mellett tennénk le a voksunkat. A leírás szerint ez az alapozó az egyéni bőrszínhez alkalmazkodó részecskéket tartalmaz, ennek következtében visszaadja a bőr egyéni színárnyalatait. Amit a magunk részéről, kipróbálás után elmondhatunk róla, az az, hogy felkenve valóban nem kelt szintetikus hatást, és tisztességgel bírja a strapát is, egész nap rendeltetésszerűen a helyén marad. Olajmentes, ezért zsíros bőrűeknek is megfelelő.

www.kisskosmetics.co.uk, www.parisberlin.com

Az előzőhöz hasonló árkategóriában kapható - bár a beszerzése pár fokkal macerásabb - a Paris Berlin Le Fluide alapozó. Színvonalas, professzionális sminktermék, ennek minden előnyével. Gusztusos textúrájú anyag, mind felvitelkor, mind pedig viseletként. Különösen könnyű eldolgozni, egyenletesen, természetes hatást keltve terül el a bőrön, és ameddig sminklemosóval vagy szappannal le nem mossuk, addig bizony rajta is marad. Az átlagos bőrhibákat tisztességesen elfedi. Száraz és zsíros bőrre egyaránt használható.
Árak és lelőhelyek:
Max Factor Colour Adapt: 4499 forint, a drogériákban
Paris Berlin Le Fluide: 4700 forint, Sminkbolt

Az ArtDeco Long-lasting alapozója azoknak lesz leginkább barátja, akik zsíros bőrrel és tág pórusokkal rendelkeznek, ez a termék ugyanis ezeket klasszul elfedi. Szintén elmondható róla, hogy egész nap korrektül a bőrön marad, ráadásul abszolút matt hatással. Fedőképessége közepes, ami "normál" bőrhibák esetén éppen elegendő. Olajmentes és UV-szűrőt tartalmaz.

www.artdeco.de, www.fragrancesandcosmetics.com.au

Akiknek nagyon igénybe vett és megviselt a bőrük, azoknak a Clarins True Radiance alapozóját ajánlanánk. Ez a termék ugyanis finom, életteli kinézetet kölcsönöz a bőrnek, miközben pedig nem károsítja tovább, sőt, védi a szabad gyökök ellen. Érzetre lájtos, észrevehetetlen viselet, amely ráadásul nem sűrűsödik össze csíkokat képezve a szarkalábakban, ráncokban. Akiknek annyira speciális színárnyalatú a bőrük, hogy emiatt rendkívül nehezen találnak hozzá passzoló alapozót, azoknak is javasolhatjuk a True Radiance-t, ugyanis 21 különféle árnyalatban gyártják.
Árak és lelőhelyek:
ArtDeco Long-lasting Foundation: 6990 forint, Douglas
Clarins True Radiance Foundation: 7890 forint, Douglas

A MAC Mineralize Satinfinish alapozójával az előzőeknél valamivel kevésbé természetes, ám nem műanyag, inkább porcelánszerű, szolidan fényes hatást érhetünk el. A termék leginkább normál, illetve száraz bőrűeknek ajánlható, C és E vitamint valamint UV-szűrőt tartalmaz. Közepesen fed, így a látványosabb bőrhibák eltüntetéséhez korrektorra is szükség van. Nap közben javítgatni, újrakenni nem kell, ugyanis abszolút strapabíró, olyannyira, hogy teljesen csak sminklemosóval lehet eltávolítani.

www.maccosmetics.com, www.pharmacyathand.co.uk

Akiknek különösen problémás a bőrük és még az alapvetően jó minőségű alapozókat sem bírja, azoknak érdemes patikákban kapható, direkt ilyen bőrtípusokhoz kifejlesztett alapozót választaniuk, így például a Vichy Normateint-et. A termálvíz alapú termék normál állagú, felkenve egyenletesen terül a bőrön, vékony rétegben is rendesen fed, és magában is teljesen matt hatású. Meggyőző, hogy ezt a fedést és matt hatást aztán akár egész nap meg is tartja. Viselni kellemes, egyáltalán nem érezzük úgy, hogy a bőrünk le szeretné lökni magáról. UV-szűrős, nem szárítja a bőrt, és nem maradnak utána mitesszerek sem.
Árak és lelőhelyek:
Vichy Normateint: 4500-5700 forint, a forgalmazó patikától függően
MAC Mineralize Satinfinish: 7300 forint, MAC üzletekLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés