free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dolgok, amikben a nők a jobbak

HT2         Címkék: férfi, hímtag, kapcsolat, nők, vélemény 5 hozzászólás

Hímtag Kettő nem tagadja, hogy van, amiben a nők jobbak. Sőt, el is mondja, szerinte miben. Persze hátsó szándékai is vannak.

Fotóalbumba illő képzavarral élve: nem kenyerem a seggnyalás, és rettenetesen gyűlölöm azt a Magna Cum Laude számot, amiben az átkozott nők dicséretét zengi a csávó, de (szeretném azt hinni, hogy) szeretek korrekt lenni, másrészt meg nem célom, hogy idejekorán kiderüljön rólam, hogy egy savanyú vénember vagyok, szóval most nézzünk valami pozitív témát. Ja és persze azért is, mert jövő héten lesz folytatás, amelyben – hátamra véve a hímsovinizmus keresztjét, hah – arról is elböförészhetek majd, hogy szerintem miben tudnak többet a férfiak. Remélem azért legalább nyomokban kiolvasható lesz a sorok közül, hogy amennyire nem hiszek az "egyenlő pályák, egyenlő esélyek" elvében, annyira meg vagyok győződve róla (bár néha magamnak sem szeretem bevallani), hogy nagy szarban lennénk egymás nélkül. Még egy utolsó dolog, mielőtt elkezdeném: a brit tudósokat ezen a héten sem kérdeztem meg, ez nem az a rovat, nem az a hely. Engem csak ugatni tartanak, és ettől most is csak annyiban térek el, hogy csaholok egy kicsit (de a farkamat nem csóválom), a lista tehát önkényes és hiányos, de nem fogom minden mondatba beleírni, hogy "szerintem". Na, hát akkor nézzük, miért vagyok hajlandó fejet hajtani előttetek.Például azért, mert ti vitatkoztok jobban. Nem is értem, miért nem nőiesedik el az ügyvédszakma. Ja, hogy a tárgyalóteremben nem lehet nagyokat hallgatni, igaz. Komolyra fordítva a szót, nem csak a korábban már tárgyalt elnémulásban vagytok erősek, a férfi-női viták tempóját, irányát meggyőződésem szerint ti diktáljátok. Hogy a vége mindig zsákutca, az egy másik kérdés, a lényeg, hogy a ti utcátok: férfiember párkapcsolati veszekedésből legfeljebb akkor tud jól kijönni, ha röhög egy nagyot, és le se szarja az egészet, ez viszont sajnálatosan ritka a köreinkben. Amúgy pedig ezen kívül is sokkal jobban verbalizáltok egy csomó mindent, főleg az érzelmi kérdéseket (figyelem! ezt amúgy a brit tudósok is így találták), úgyhogy a kamaszkoron túl formai értelemben jobb veletek megbeszélni az ilyen dolgokat. Technikailag már nem biztos, sőt: ebből a szempontból egyformán értelmetlen férfival és nővel egyeztetni, de az biztos, hogy egy nő még rossz tanácsot is jobban tud adni, és egy számára teljesen érdektelen témát is nagyobb érdeklődéssel képes végighallgatni.

Ez át is vezet a következő ponthoz: jobban átérzitek a dolgokat. A híres női intuíciót szándékosan nem fogom említeni, nem hiszek benne. Én abban hiszek, hogy empátia ügyében ti vagytok a nyerők, és ez tulajdonképpen ugyanannak a dolognak a racionálisabb magyarázgatása. Hogy egy konkrét példát említsek: ezerszer jobban ajándékoztok. Az általános iskolai zsúrok ajándék-felhozatalába is csak azért nem hoz látványos minőségi javulást, amikor koedukálódnak, mert szerencsére a fiúknak is van anyja, így az első pillanattól kezdve jó kezekben van az ügy. Ez amúgy roppant kínzó, mert a férfi minél jobban izzad rajta, hogy valami frappáns ajándékot találjon ki, annál jobban elbénázza a végére. Még jó, hogy egymás között lenyűgöző eredményt tudunk elérni egy üveg akármivel is, amúgy meg van anyánk és jó esetben csajunk is, aki segít, mert ezen a téren tényleg erősen hátrányos a helyzetünk.Mindez pedig alighanem azzal van összefüggésben, hogy jobban is figyeltek. Nem arra a népszerű elméletre gondolok most, hogy egy nő jobban meg tudja osztani a figyelmét, mert kölyökkoromban még én is képes voltam arra, hogy – csak a rend kedvéért: a kazettás sétálómagnók és az integrált hangkártya nélküli, mp3-akat hírből sem ismerő C64-ek és Amigák korszakában jártunk – walkmanezzek, játsszak a számítógépen, és még a tévét is kövessem. Sokkal inkább azt értem ezalatt, hogy ezerszer ritkábban jár a női beszélgetőpartnereimnek látványosan máshol az esze, mint a férfiaknak, és ezerszer ritkában fordultok meg ti egy elhaladó férfi után egy elmélyült eszmecsere közben, mint a férfiak egy arra flangáló nő után. Persze az sem kizárt, hogy egyszerűen csak jobban palástoljátok mindezt, de azt senki ne kívánja, hogy kikiáltsam a nőket jobb titoktartónak, "mert hülye azért nem vagyok".

Nyilván nem független ettől, hogy részletkérdésekben is sokkal inkább rátok hagyatkoznék, mint egy férfire, beleértve magamat is. Hogy mi a részletkérdés? Minden, amit a férfiak annak minősítenek. Bocs, ha ez így sértő, nyugodtan lehet nézni a dolgot a túloldaláról is, akkor szerintem inkább önirónia. Hozzá kell persze tenni: a részleteknek szentelt figyelemnek megvannak a hátulütői is, de ettől még néha elengedhetetlen, mert ez alapján tudja majd később a férfi megállapítani, hogy valami, ami annak látszott, valójában nem is részletkérdés. Teccikérteni? Na jó, inkább folytatom. Egyenesen következik ebből, hogy lelkiismeretesség dolgában is több nő áll jobban, mint ahány férfi, bár ez persze nem zárja ki a trehány fehérnép és a gondos pasas ideáltípusát sem a világból. Van mondjuk a női lelkiismeretességben szerintem valami fatalizmus is, amitől már nem tündököl feltétlenül olyan jó színben, de ettől még lehet és adott esetben kell is rá építeni.Ahogyan a jó értelemben vett női visszafogottságra is. Személy szerint én erre vagyok általában a legjobban rászorulva, ezért is hagytam a végére – mondhatni, személyes kedvencem. Nem csupa szende szüzet vizionálok persze magam köré, de a helyzet az, hogy hiába viszonyulnak a nők sokkal érzelmesebben mindenhez, a forrófejűség inkább a férfiak kiváltsága marad (persze lehet, hogy ez nem ellentmondás, hanem logikus összefüggés), és ebből eredően kritikus pillanatokban sokszor a nő higgadtabb. A meccs a végén persze kábé egálra jön ki, mert ahogy a férfi dühét a nő tudja helyre rakni, úgy a női pánik esetében meg a férfi áll két lábbal a talajon, de ez senkinek nem kisebbíti az érdemeit, sőt. Egészen jól kitalált rendszer ez, ha jobban belegondol az ember – kár, hogy ennek a belátásához jobban bele kell gondolni a dologba, mert az ugye nem megy akármikor. De legalább néha megadatik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés